به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، در جلسه ای که با حضور جمعی از مدیران عامل بانک های عضو این کنسرسیوم و نیز رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در محل بانک ملی ایران تشکیل شد، آخرین وضعیت این پروژه ملی مورد بررسی قرار گرفت.
محمدرضا حسین زاده مدیرعامل بانک ملی ایران در این جلسه گفت: هر چند برخی، خدمات نظام بانکی را نادیده می گیرند اما شبکه بانکی همواره در شرایط سخت در کنار مردم بوده و در هر شرایطی به کمک کشور آمده است.
وی افزود: اکنون که کشور با بحران آب مواجه است، باید به فکر کودکان و نسل های آینده باشیم؛ از این رو شبکه بانکی با احساس مسئولیت در قبال بحران کمبود آب و خشکسالی، در طرح ملی شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور، فعالانه مشارکت میکند.
حسین زاده تاکید کرد: با مشارکت بیشتر بانک های دولتی، کنسرسیومی به عاملیت بانک ملی ایران تشکیل شده است تا با ساخت ایستگاه های عظیم آب شیرین کن در استان هرمزگان و انتقال آب شیرین شده خلیج فارس به استان های کویری و مرکزی کشور، نگرانی ها درباره کمبود آب شیرین در این مناطق برطرف شود.
مدیرعامل بانک ملی ایران اظهارداشت: همکاری و مشارکت بانک های دولتی و نیمه خصوصی در این پروژه بسیار عالی است. با تلاش های صورت گرفته، این پروژه در مرحله انعقاد و امضاء قرارداد است و به زودی مراحل پرداخت آن شروع می شود.
وی حجم مشارکت بانک ها در این پروژه را 18 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این پروژه مطابق زمانبندی باید در سال ١٣٩٨ به بهره برداری برسد.
رئیس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم کرمان در مجلس نیز در این جلسه گفت: این پروژه یک نمونه موفق از حمایت نظام بانکی از بخش خصوصی، در طرح های بزرگ ملی است.
محمدرضا پورابراهیمی تاکید کرد: اکنون که کشور با بحران آب مواجه شده، تلاش شبکه بانکی کشور در رفع این معضل و مشارکت در این طرح عظیم و ملی ستودنی است.
وی افزود: اگر بخواهیم وضعیت اقتصاد کشور ایده آل شود و شاهد اتفاقات بزرگی در صنایع باشیم، باید جایگاه نظام بانکی را تقویت کنیم.
پورابراهیمی بانک ملی ایران را به عنوان بزرگترین بانک دولتی، بازوی توانمند پروژه های بزرگ ملی نامید و از همکاری و مشارکت بانکهای دولتی و نیمه خصوصی برای مشارکت در این پروژه، قدردانی کرد.
برای اجرای این طرح کنسرسیومی با مشارکت تعداد زیادی از بانک های دولتی و عاملیت بانک ملی ایران تشکیل شده است تا در طرح بزرگ ملی، ساخت ایستگاه های عظیم آب شیرین کن در استان هرمزگان و انتقال آب شیرین شده خلیج فارس به استان های کویری و مرکزی کشور، مشارکت کنند.
بانک ملی ایران، سپه، کشاورزی، ملت، صنعت و معدن، صادرات، رفاه، تجارت و توسعه تعاون در اجرای این طرح مشارکت دارند.
این پروژه با هدف انتقال، تامین و شیرین سازی سالانه 130 میلیون مترمکعب در خط لوله ای به طول 900 کیلومتر از استان های هرمزگان، کرمان و یزد عبور می کند تا علاوه بر تامین آب مورد نیاز شرکت های مس سرچشمه، گل گهر سیرجان و چادرملو، آب شرب این مناطق را نیز تامین کند.
شرکت مهندسی توسعه آب آسیا در بخش شیرین سازی و شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس در بخش انتقال، اجرای پروژه را برعهده دارند.