۱۲عرضه اولیه، ۱۰اوراق، سهام ممتاز، صندوق های قابل معامله، اوراق آتی روی سبد سهام و اختیار معامله

  • چهارشنبه 29 فروردین 1397 ساعت 22:17

اخبار => سایر رسانه ها

حسن قالیباف اصل، مدیرعامل بورس تهران، در گفت و گوی اختصاصی با اقتصاد آنلاین از برنامه های سال جاری بورس، ابزارهای جدید، برنامه عرضه های اولیه و راه اندازی دوباره اختیار معامله گفت.
۱۲عرضه اولیه، ۱۰اوراق، سهام ممتاز، صندوق های قابل معامله، اوراق آتی روی سبد سهام و اختیار معامله

اقتصاد آنلاین-مروارید اسلامی؛ در سومین روز یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه، اقتصاد آنلاین میزبان حسن قالیباف اصل، مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران بود. این مقام مسئول در گفت و گوی اختصاصی با اقتصاد آنلاین از برنامه های سال جاری بورس تهران، تعداد و زمان از سرگیری عرضه های اولیه و استفاده دوباره از ابزار اختیار معامله گفت.

حسن قالیباف اصل، مدیرعامل بورس تهران، در گفت و گوی اختصاصی با اقتصاد آنلاین در رابطه با برنامه های سال جاری بورس تهران گفت: سال گذشته هفت شرکت (نزدیک به 7500 میلیارد تومان) در بورس عرضه اولیه شد. عرضه های اولیه کماکان جزو برنامه های سال جاری نیز هست چرا که پذیرش شرکت ها یکی از کارهای اصلی بورس اوراق بهادار تهران است. برای سال جاری برنامه عرضه اولیه حداقل 12 شرکت را در بورس داریم و بر این اساس هر ماه سهام یک شرکت مورد عرضه اولیه قرار می‌گیرد.

او ادامه داد: سال گذشته تعداد شرکت هایی که در فرآیند پذیرش قرار داشتند، زیاد بود و حدود 45 شرکت در این فرآیند قرار داشتند که عرضه اولیه سهام هفت شرکت قطعی شد و به مرحله انجام رسید. وقتی شرکتی در هیات پذیرش مطرح می‌شود، اگر شرایط پذیرش را احراز کند، باید یک سری کارهای تکمیلی انجام دهد و سهام شرکت هایی که این کارهای تکمیلی را انجام می‌دهند، عرضه اولیه می‌شود.

قالیباف با اشاره به اینکه سال گذشته از لحاظ انتشار اوراق سال خوبی برای بورس تهران بود، توضیح داد: در بحث عرضه اوراق و تامین مالی از طریق اوراق بدهی و صکوک سال گذشته شرکت ها توانستند حدود 1750 میلیارد تومان از طریق اوراق با درآمد ثابت تامین مالی کنند. تمرکز بورس بر تامین مالی بنگاه های غیردولتی است و تلاش بر این است که بنگاه های اقتصادی بخش خصوصی مانند شرکت های پذیرفته شده در بورس و شرکت های زیرمجموعه آنها یا سهامداران آنها بتوانند از این بازار تامین مالی کنند. سال گذشته بزرگترین تامین مالی بخش خصوصی از طریق صکوک در بازار سرمایه و در بورس اوراق بهادار تهران انجام شد که 700 میلیارد تومان اوراق صکوک مربوط به شرکت ایران خودرو بود.

او افزود: انتشار اوراق کماکان جزو برنامه های سال جاری است و هدف گذاری ما پذیرش حداقل 10 اوراق جدید در بازار است چراکه بخش اصلی بازار سرمایه در کنار تسهیل معاملات و شفافیت و نقدشوندگی و کشف قیمت، تامین مالی بنگاه های اقتصادی است. خوشبختانه در بورس اوراق بهادار تهران تنوع خوبی از ابزارهای تامین مالی ازجمله ابزارهای کوتاه مدت، بلندمدت و غیر سهام وجود دارد. سهام و افزایش سرمایه از قدیم وجود داشت اما صکوک و اوراق به آنها اضافه شده است که به شرکت ها در حوزه تامین مالی کمک می‌کند.

قالیباف با اشاره به انجام اقداماتی در جهت تسهیل پذیرش شرکت ها در بورس گفت: در سال های گذشته تلاش شد تا شرکت هایی که محدودیت هایی دارند و نمی‌توانند در بورس پذیرش شوند (مانند از دست دادن سیت مدیریتی در صورت عرضه در بورس)، با استفاده از روش ها و ابزارهایی بتوانند در آن حضور یابند. سال گذشته مذاکراتی با سازمان انجام شد تا بتوان برای شرکت های جدیدی که به بورس می‌آیند، سهام ممتاز تعریف شود تا سیت های مدیریتی از سهامی‌که در بازار معامله می‌شود جدا شود. همچنین صندوق تک سهم هم معرفی شد و امیدواریم که در سال جاری بتوانیم به این روش ها و ابزارها در بورس جامه عمل بپوشانیم. ما با شرکت ها صحبت می‌کنیم تا آنها را ترغیب به استفاده از این روش ها کنیم. در حال حاضر چند شرکت با ما در حال انجام کارهایی هستند و به هنگام آمادگی، پذیرش خواهند شد.

او با بیان اینکه صندوق های قابل معامله در بورس (ETF) در دنیا بسیار مورد استفاده هستند، به برنامه افزایش تعداد این صندوق ها اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های بورس تهران انجام کار پیشبردی در رابطه با این نوع از صندوق ها است. بر این اساس اگر شرکتی امکان عرضه سهم در بورس را به خاطر محدودیت های مدیریتی ندارد، صندوق قابل معامله آن در بورس معامله شود. سال جاری در این حوزه تلاش می‌کنیم تا شاهد حضور صندوق های قابل معامله بیشتری در بورس اوراق بهادار تهران باشیم.

مدیرعامل بورس تهران با اشاره توسعه بازار مشتقه به عنوان یکی دیگر از برنامه های بورس گفت: سال گذشته مصوبه ای از کمیته فقهی و سازمان بورس دریافت شد در رابطه با اوراق آتی روی سبد سهام که شاخص را نمایندگی می‌کند. این مشتقات اگر روی سبد سهام هم توسعه یابد، به نظر می‌رسد مورد استقبال بازار قرار گیرد و از جهت ریسک می‌تواند کمک کننده باشد.

او در رابطه با زمان احتمالی نخستین عرضه اولیه سال جاری گفت: برنامه بورس بر این است که هر ماه یک عرضه اولیه انجام شود و امیدواریم در اردیبهشت ماه یک عرضه اولیه داشته باشیم.

قالیباف درخصوص اختیار معاملات که در بورس متوقف شده نیز توضیح داد: در رابطه با اختیار معاملات با همکاری سازمان بورس، اصلاحاتی روی دستورالعمل انجام شد تا تسهیل شود. اختیار معامله ابزار خوبی است و سال گذشته دو هزار میلیارد تومان از طریق این ابزار تامین مالی شد. سرعت، حسن بزرگ این ابزار است و شاید یک هفته طول نکشد تا شرکتی درخواست دهد و بتواند از بازار سرمایه تامین مالی کند. ضمن اینکه این ابزار به خصوص از سوی صندوق های با درآمد ثابت بسیار مورد استقبال قرار گرفت و شرکت ها به خاطر سرعت و سهولت این ابزار، تقاضای زیادی برای آن داشتند. اصلاحاتی درخصوص آن صورت گرفتند و امیدواریم به زودی از سوی سازمان بورس به ما ابلاغ شود تا بتوانیم استفاده از این ابزار را دوباره از سر بگیریم.

او در رابطه با نقل مکان به ساختمان جدید بورس نیز اظهار داشت که ساختمان در حال آماده سازی است و تا یک یا دو ماه آینده کارها به اتمام برسد. قالیباف با اشاره به پایگاه داده این ساختمان به عنوان ویژگی آن گفت: این دیتا سنتر مورد نیاز بازار سرمایه است. درخواست هایی از نهادهای مختلف برای استفاده از این دیتاسنتر دریافت شده است. محل نگهداری اطلاعات در بازارهای مالی بسیار مهم است و پایگاه داده ساختمان جدید بورس باکیفیت و با استاندارد بالا است که در بخش زیرساخت ها می‌تواند کمک زیادی به توسعه حوزه IT در بازار کند.


تعداد بازدید : 186

ارسال نظر

ارسال