کنگره، ترامپ را به اقدام علیه سوریه ترغیب کرد

  • دوشنبه 20 فروردین 1397 ساعت 10:15

اخبار => سایر رسانه ها

انتشار گزارش هایی مبنی بر وقوع حمله شیمیایی در «دوما» سوریه برخی اعضای کنگره آمریکا را بر آن داشته است تا دونالد ترامپ رئیس جمهوری کشورشان را از اجرای طرح خروج از سوریه منصرف کرده و حتی به اقدام نظامی وادار کنند.
کنگره، ترامپ را به اقدام علیه سوریه ترغیب کرد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، سناتورهایی از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات ترامپ را تحت فشار قرار دادند تا نسبت به حمله شیمیایی «دوما» در سوریه دست به اقدام بزند.

صف آرایی اعضای شناخته شده کنگره علیه سوریه پس از آن آغاز شد که تروریست های سوری مدعی شده اند، هواپیماهای نظامی سوریه، شامگاه شنبه دوما را هدف بمباران شیمیایی قرار دادند که در جریان آن 75 تن کشته و ده ها تن مصدوم شدند. دولت سوریه هر گونه نقشی را در حمله شیمیایی به دوما رد کرده است.

** پاسخ نظامی

«جان مک کین» سناتور جمهوریخواه از ایالت آریزونا اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از سوریه را به باد انتقاد گرفت و با اشاره به تحولات دوما مدعی شد که احتمالا این مساله بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را «جسور» کرده است.

مک کین رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا با صدور بیانیه ای ادعا کرد: بشار اسد و حامیان روس و ایرانی او سخنان ترامپ را شنیدند و به خاطر بی عملی آمریکا جسور شده اند. گزارش ها حاکی است که اسد این بار در دوما حمله دیگری انجام داده است.

او افزود که ترامپ باید پاسخی نظامی به این اقدام بدهد، درست همانند کاری که سال گذشته انجام داد.

ترامپ چندی پیش اعلام کرده بود که «به زودی» نیروهای آمریکایی را از سوریه خارج خواهد کرد. اما مشاوران نظامی ترامپ با این رویکرد مخالفت کرده بودند. آنها نگران هستند که خروج آمریکا از سوریه، خلائی ایجاد کرده و گروه های تروریستی در آنجا رشد کنند.

ترامپ سال گذشته به گزارش هایی که در مورد استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه منتشر شده بود، پاسخی نظامی داد. او در ماه آوریل سال گذشته دستور داد 59 موشک تاماهاوک به مرکزی که گفته می شد، محل تولید سلاح شیمیایی است، شلیک شود.

ترامپ روز یکشنبه با اشاره به گزارش های مربوط به حمله شیمیایی در دوما در صفحه توییتر خود نوشت: بسیاری از جمله زنان و کودکان در حمله شیمیایی سوریه کشته شدند. منطقه ای که این بی رحمی در آن روی داده، تحت محاصره ارتش سوریه است و دسترسی جهان خارج به این منطقه کاملا غیرممکن است.

وی در ادامه ادعا کرد که روسیه و ایران مسئول حمایت از اسد هستند. منطقه را بی درنگ برای ارسال کمک های پزشکی و انجام تحقیقات باز کنید.

ترامپ در توییت دیگری آورد: اگر پرزیدنت اوباما واکنش به عبور از خط قرمز اعلام شده اش را به اجرا گذاشته بود، مصیبت سوریه مدت ها قبل پایان یافته و اسد به تاریخ پیوسته بود.

این در حالی است که ترامپ در سال 2013 از باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا خواسته بود تا در مورد استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه اقدامی نکند. او در آن زمان تویت کرده بود: رئیس جمهور اوباما، به سوریه حمله نکن. قدرتت را برای یک روز (مهمتر) دیگر ذخیره کن.

مک کین با اشاره به توییت روز یکشنبه ترامپ گفت: حال سوال این است که آیا او اقدامی انجام خواهد داد. سال گذشته وقتی اسد از سلاح شیمیایی استفاده کرد، رئیس جمهوری پاسخ قاطعی داد.

وی ترامپ را به تکرار اقدام نظامی علیه سوریه ترغیب کرد و گفت: او باید بار دیگر این کار را انجام دهد.

مک کین گفت که آمریکا پیش از آغاز ریاست جمهوری ترامپ اشتباهاتی در سوریه مرتکب شد اما هنوز گزینه های واشنگتن در قبال آن کشور تمام نشده است.

وی اظهار داشت: ما می توانیم و باید مسیر را عوض کنیم. این کار را باید با راهبرد جامعی شروع کنیم که اهداف روشنی را برای ماموریت ما در آنجا تعیین می کند.

** پاسخ بین المللی

برخی دیگر از سناتورها نیز راه مک کین را در پیش گرفته و از ترامپ خواستند علیه سوریه وارد عمل شود.

«بن کاردین» سناتور دموکرات از ایالت مریلند و عضو کمیته روابط خارجی سنا به شبکه سی.بی.اس گفت: قطعا باید پاسخی داده شود. لازم است که یک پاسخ بین المللی داده شود. وی افزود: اول و پیش از همه رئیس جمهور اسد باید مسئول این اقدامات باشد.

«لیندسی گراهام» سناتور جمهوریخواه از ایالت کارولینای جنوبی و عضو کمیته نیروهای مسلح اظهارات کاردین را تایید کرد اما به ترامپ درباره خروج آمریکا از سوریه هشدار داد.

گراهام به شبکه ای.بی.سی گفت: ترامپ می تواند میز را دوباره بچیند. اگر دست من بود نیروی هوایی بشار اسد را از بین می بردم.

او افزود: من مناطق امنی در سوریه ایجاد می کردم تا مردم بتوانند از مناطق اطراف به کشورشان بازگردند و زندگی بهتری داشته باشند. سوری ها را آموزش دهید تا از اسد پیش بگیرند و ما بتوانیم در ژنو از موضع قدرت مذاکره کنیم.

«سوزان کالینز» سناتور جمهوریخواه از ایالت مین به شبکه سی.ان.ان گفت: با توجه به اتفاقای که رخ داده است، به نظرم، رئیس جمهوری باید در طرح خود مبنی بر خروج سریع از سوریه تجدید نظر کند.

«مایک راوندز» سناتور جمهوریخواه از ایالت داکوتای جنوبی به شبکه ان.بی.سی گفت که رئیس جمهوری آمریکا سوریه و روسیه را مسئول حملات اخیر می داند. وی اظهار داشت: به نظر من، ترامپ نه تنها سوریه بلکه روسیه را مسئول می داند.

در عین حال، «پال رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هم همین سخن را به زبان آورد.

او که نماینده جمهوریخواه ایالت ویسکانسین است، در توییتر نوشت: حمله شیمیایی در سوریه یک حادثه وحشتناک است که هیچ یک از ملت های مسئولیت پذیر نباید آن را قبول کنند. آمریکا باید پیشتاز تلاش های بین المللی برای مسئول کردن اسد و روسیه در قبال اقداماتشان باشد.

«نانسی پلوسی» رهبر اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا هم با انتشار بیانیه ای گفت: اعضای کنگره خواستار یک گزارش اطلاعاتی کامل در مورد این حمله در اسرع وقت هستند. دولت ترامپ باید در نهایت یک راهبرد هوشمند، قوی و منسجم در قبال سوریه ارائه کند.

وزارت خارجه آمریکا روز شنبه گفته بود که «جامعه جهانی باید پاسخی فوری» به این حمله بدهد. «تام بوسرت» مشاور امنیت داخلی کاخ سفید روز یکشنبه گفت که در مساله سوریه هیچ گزینه ای از روی میز برداشته نشده است.


تعداد بازدید : 102

ارسال نظر

ارسال