مسیح کشاورز با بیان این مطلب افزود: از اسفند ماه واردات برج آزاد شده و تغییری نیز اتفاق نیافته و تا ۳۱خردادماه نیز ثبت سفارشها انجام میشود و از ۳۱ تیرماه واردات این محصول ممنوع خواهد شد.به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین،وی بیان کرد: بر اساس میزان مصرف کشور سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج وارد کشور شده و براساس برآورد میزان مصرف ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و سرانه مصرف ۴۰ کیلوگرم به ازای هر نفر باید یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج هرسال وارد کنیم.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج توضیح داد: میزان تولید برنج در کشور حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که بین ۸۰۰هزار تن تا یک میلیون هزار تن برنج وارد کنیم که معمولا ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن نیز برای ذخیره سازی در نظر گرفته میشود.
کشاورز ادامه داد: اکنون ۶۳درصد از اقشار مختلف جامعه برنج خارجی مصرف میکنند و توانایی خرید برنج ایرانی به قیمت هرکیلو ۱۰ هزار تومان را ندارند این اقشار شامل ساکنان استانهای مرزی ؛ ۶ میلیون نفر افراد زیرپوشش کمیته امداد؛ ۱۰ میلیون کارگر و در نهایت ۴۰ میلیون نفر خانواده کارگری؛ بیمارستانها؛ دانشگاهها و... میشود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این تعداد مصرف کننده پیش بینی میشود میزان مصرف برنج خارجی در کشور امسال نیز افزایش یابد و واردکنندگان نیز اقدام به واردات بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج کنند تا نیاز این افراد تامین شود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت:در چند سال گذشته میزان قاچاق برنج به دلیل کاهش تعرفههای واردات از ۴۰درصد به ۲۶درصد به میزان قابل توجهی کاهش یافته اما هنوز این مسأله وجود دارد که برای ممانعت از این کار بهتر است تعرفه واردات را به ۱۰درصد برسانند.