اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ مسیح کشاورز در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین میزان واردات برنج در سه ماهه نخست سال گذشته را ۴۱۲ هزار تن عنوان کرد و افزود: از اسفند ماه سال گذشته ثبت سفارش واردات برج آزاد شد و تا ۳۱خردادماه ادامه داشت.
وی یادآور شد: میزان ثبت سفارش به معنای میزان واردات نیست چرا که به دلایل مختلفی سطحی که سفارش شده، محقق نمیشود.
کشاورز مشکلات ارزی و تاخیر در حل این مشکل تا زمان ممنوعیت واردات برنج را مهمترین دلیل کاهش واردات در سه ماهه نخست سالجاری عنوان کرد.
وی ادامه داد: مشکلاتی نیز در زمینه GMP با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم که با پیگیریهای انجام شده برطرف شد تا واردات آسانتر شود اما، چون با تاخیر بود برای این فصل از واردات کاربرد ندارد و برای سال بعد قابل استفاده است.
به گفته کشاورز؛ قرار بود با رفع مشکل GMP واردت برنج علاوه بر کشورهای هند و پاکستان از تایلند نیز انجام شود اما، این امر به سال بعد موکول شد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در پاسخ به این پرسش که مشکلات مطرح شده و کاهش واردات کشور را با کمبود برنج رو به رو نخواهد کرد، گفت: 15 روز تا آغاز فصل ممنوعیت واردات برنج باقی مانده است، انجمن تمام توان خود را بکار میگیرد تا کسری به وجود آمده را در این مدت جبران کند.
کشاورز در پایان تاکید کرد: بخشی از واردات برنج توسط شرکتهای دولتی انجام می شود امیدواریم با توجه به بهره مندی این شرکتها از حمایت دولت بخشی از کسری توسط آنها جبران شود.
به گزارش اقتصاد آنلاین؛ هم اکنون در کشور حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج تولید و حدود ۸۰۰هزار تن تا یک میلیون تن برنج برای تامین نیاز وارد میشود. بر اساس آمار ۶۳درصد از اقشار مختلف جامعه برنج خارجی مصرف میکنند و توانایی خرید برنج داخلی را ندارند.