به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
نیکپندار/
اندیشــکده نشــنال اینترست، اجلاس اقتصادی سن پترزبورگ را از دریچه جنگ تجاری بین آمریکا و چین تحلیل کرد و نوشــت: در حالی که جنــگ تجاری بین واشــنگتن و پکن همچنان در حال افزایش اســت، رئیس جمهور چین به مدت سه روز به روسیه سفر کرد تا با ولادیمیر پوتین دیدار کند.
اتفاقی که برای مسکو، در بهترین زمان ممکن رخ داده است. شی جینپینگ در این دیدارها از پوتین به عنوان «یکی از نزدیکترین دوستان و یک همکار بزرگ» ستایش کرد و همزمان انتقادات گستردهای نسبت به آمریکا مطرح کرد.
این اندیشــکده در ادامه گفت: دو کشور فراتر از حرکات نمادین وحدت، چندین معامله برجسته را امضا کردند. شرکت هواوی و شرکت مخابرات روسیه توافق کردند تا یک شبکه اینترنت نسل پنجم (5G ) را در روسیه توسعه دهند.
صندوق سرمایه گذاری مستقیم و شرکت سرمایهگذاری چین هم یک صندوق یک میلیارد دلاری برای حمایت از تحقیقات و نوآوریهای فناورانه را در روســیه تأسیس کرد. شرکت های انرژی دولتی روسیه و چین همچنین ســرمایهگذاری مشــترک را برای فروش گاز طبیعی مایع روسیه در چین ایجاد کرده اند.
ارزش قراردادهای امضا شده در این سفر 20 میلیارد دلار برآورد شده است. دیمیتری الکساندر ســیمز، تحلیلگر نشنال اینترست ادامه میدهد: در حالی که همگرایی چین و روسیه از سال 1990 آغاز شده است، اما پس از ســال 2014 ،رشــد قابل توجهی داشته است؛ چرا که از همین ایام تحریمهای غرب علیه مســکو به واسطه ماجرای کریمه شروع شــد.
در نتیجه این تحریمها کرملین چین را به بزرگترین شــریک خارجی خود تبدیل کرد و نخبگان سیاسی روسیه امیدوار هســتند با نزدیک شدن به چین کشور خود را بــا یک منبــع جایگزین بــرای تجارت و ســرمایهگذاری تبدیل کنند و همچنین این پیام را به واشنگتن و بروکسل ارسال کنند که مسکو تنها به آنها تکیه نمیکند.
حالا گویا این اتفاق افتاده است؛ چرا که چین بزرگترین شریک اقتصادی روسیه است و روسیه هم به بزرگترین تأمین کننده نفت چین تبدیل شده و حجم تبادلات اقتصادی بین دو کشور بیش از 108میلیارد دلار اعلام شــده است.
به نظر میرسد جنگ تجاری که آمریکا یک تنه علیه دنیا به راه انداخته ، بیش از همه به نفع رقیب قدیمی آن یعنی روسیه تمام شده است.