به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، پکن همچنین خواستار آن شده است که آمریکا به شرکت های متضرر چینی غرامت بپردازد. وزارت بازرگانی چین هم تاکید کرده است آمریکا با نادیده گرفتن حقوق چین مقررات سازمان تجارت را زیر پا گذاشته است.
از سوی دیگر 'جانگ نینگ' از آکادمی علوم چین گفت این کشور خواستار گفت و گو برای حل مساله است و رهیافت های تازه ای را برای حل مساله دنبال می کند.
وزارت بازرگانی چین در اقدامی تلافی جویانه تدابیر ضد دامپینگ روی برخی از فراورده های وارداتی غلات از آمریکا اعمال کرده است.
وزارت بازرگانی چین در بیانیه ای که روزنامه چاینا دیلی منتشر کرده است افزود آمریکا با این اقدامات در حال ضربه زدن به روابط تجاری دو کشور است.
وزارت بازرگانی چین برنامه های تعرفه ای آمریکا را که مصداقی از یکجانبه گرایی تجاری دانسته ، محکوم کرده و آورده است این تلاش ها در راستای سیاست دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا مبنی بر اولویت دادن به واشنگتن انجام می شود.
این وزارتخانه تاکید کرده است از هیچ تلاشی برای مقابله با آمریکا در این زمینه خودداری نخواهد کرد و سیاست های مذکور را ناقض مقررات سازمان تجارت جهانی می داند.
همزمان 'وانگ خه جون' رییس اداره بازرسی وزارت بازرگانی چین در مصاحبه ای گفت که این تعرفه ها هم باعث نگرانی تولید کنندگان چینی شده و هم در داخل آمریکا باعث دسته بندی و اختلاف شده است.
وی گفت آمریکا با این اقدام در تلاش است از شرکت ها و تولید کنندگان در داخل آن کشور حمایت کند و این اقدامات می تواند به روابط تجاری دو طرف لطمات جدی وارد کند.
بر اساس مقررات جدید، آمریکا تعرفه بر روی ماشین لباسشویی های وارداتی از چین را برای سه سال آینده تا 50 درصد بالا برده و برای صفحات خورشیدی نیز تا چهار سال دیگر تعرفه 30 درصدی اعمال کرده است.
این مهمترین تصمیم تجاری ترامپ از زمان تصمیم برای خروج از پیمان شراکت تجاری فرا اقیانوسیه (تی پی پی) و مذاکره مجدد در مورد 'نفتا' (پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی) است.
وزارت بازرگانی چین تاکید کرده است آمریکا با این کار نمی تواند مشکلات تجاری داخلی خود را برطرف کند بلکه ضربه سنگین دیگری به تجارت شکننده در دنیا وارد می کند.
روزنامه چاینا دیلی نوشته است کشورهایی که شامل این تعرفه ها هستند احتمالا بزودی شکواییه های خود را تسلیم سازمان تجارت جهانی خواهند کرد.