به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در جریان یکسان سازی نرخ ارز برای دلار نرخ ۴۲۰۰ تومان تعیین شد و تمامی گروهها و مشمولان دریافت ارز مبادلهای که با نرخ پایینتر از بازار و حدود ۳۸۰۰ تومان آن را دریافت میکردند، باید از این پس دلار ۴۲۰۰ تومانی را مورد استفاده قرار دهند.
یکی از گروههای مصرفکننده ارز مسافران خارج از کشور هستند؛ این افراد البته تا شهریورماه سال ۱۳۹۶ ارز مبادلهای دریافت میکردند، یعنی با نرخ دولتی که به کمتر از ۳۸۰۰ تومان میرسید، بهطوری که به هر مسافر به اندازه ۳۰۰ دلار پرداخت میشد و برای سفرهای عتبات عالیات حدود ۲۰۰ دلار بود، اما از نیمه دوم سال گذشته با بازنگری در مقررات ارزی این گزینه حذف شد و مسافران باید ارز را به صورت آزاد دریافت میکردند.
اما بعد از حذف ارز مسافرتی از لیست مبادلهای شرایطی که وجود داشت این بود که مسافران میتوانستند از صرافی بانکها تا سقف ۵۰۰۰ دلار ارز دریافت کنند و با ارائه پاسپورت، کارت ملی و بلیت انجام میشد که نرخ آن تفاوت چندانی با بازار نداشت و حدود ۱۵ تا ۲۰ تومان روی هر دلار ارزانتر عرضه میشد. با این حال با تصمیم اخیر ارزی و یکسانسازی نرخ ارز شرایط مسافران بار دیگر تغییر کرده و حجم دلار اختصاص یافته به آنها تا یک پنجم کاهش یافته است.
از این پس مسافران باید دلار را با نرخ ۴۲۰۰ تومان دریافت کنند و شرایط از این قرار است که ارز مسافرتی برای یکبار سفر در سال تا حدود ۱۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزها به مسافران در مرزهای خروجی هوایی پرداخت میشود. میزان ارز مسافرتی پرداختی به مسافران هوایی به کشورهای هممرز و مشترکالمنافع به غیر از عراق ۵۰۰ یورو و یا معادل آن به سایر ارزها است.
متقاضیان ارز مسافرتی موظف هستند گذرنامه معتبر، بلیت هواپیما، ویزای کشور مقصد (کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) و رسید پرداخت عوارض خروج از کشور را به بانک ملی پرداخت کنند. پرداخت ارز در باجه بانک ملی مستقر در مبادی خروجی پس از (باجه کنترل گذرنامه) و در مقابل دریافت سند حسابداری و مهر کردن گذرنامه متقاضی انجام میشود. میزان و ترتیبات پرداخت ارز به زائران عتبات عالیات فعلا مشخص نیست و پس از هماهنگی با سازمان حج و زیارت مشخص میشود.
با توجه به شرایط جدید دیگر مسافران برای دریافت ارز هیچ نیازی به ورود به بازار ارز و یا مراجعه به صرافی بانکها ندارند و تماما در شبکه بانکی انجام میشود.