به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در حالی که فاز نخست رجیستری گوشی موبایل از مهرماه سال گذشته آغاز شده و به تدریج برندهای تلفن همراه و سایر تجهیزات مخابراتی دارای سیمکارت مشمول فرآیند اجرایی این طرح شدند، مقرر شد تا پایان فروردین سال جاری، تمامی نشانهای گوشی تلفن همراه موجود در بازار مشمول این طرح شوند و این موضوع نیازمند دقت خریداران این دستگاههاست برای اینکه با مشکل قطع سرویس مواجه نشوند. به همین دلیل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی راههایی را برای آگاهی از اصالت تلفن همراه و اطمینان از قاچاقی نبودن آن قرار داده است.
از طرفی، یکی از مهمترین مواردی که باید با اجرای رجیستری به آن توجه کرد، دریافت کدIMEI است. کد IMEI برای هر تلفن همراه منحصر به فرد است و این موضوع سبب میشود تشخیص و پیگیری موبایلهای دزدیده یا گمشده ممکن شود. یکی از راههای آگاهی از کد IMEI، مشاهده آن برروی جعبه تلفن همراه و همچنین پشت باتری گوشیهایی است که باتری آنها داخلی نباشد.
البته این کد علاوه بر اینکه این شناسه برروی جعبه و باتری گوشی وجود دارد، با ارسال کد دستوری *#06#و همچنین از خود دستگاه تلفن همراه هم قابل دریافت است؛ برای دریافت این کد لازم است به منوی اصلی گوشی خود رفته، وارد بخش تنظیمات (Setting) شده و در قسمت درباره تلفن (About)، وضعیت تلفن را پیدا کنید تا کد ۱۵ رقمی IMEI گوشی برای شما نمایش داده شود.
کاربران گوشیهای همراه برای آگاهی از سنجش اصالت گوشی و قاچاقی نبودن آن، میتوانند با دریافت شناسهIMEI ، این شناسه را با برچسب روی جعبه گوشی و کد باتری مطابقت دهند و در صورتی که این سه کد یکسان باشد، از روشهای اعلامشده توسط سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، با استعلام از شبکه اپراتورها، صلاحیت گوشی را احزار و از قاچاقی بودن یا نبودن آن اطمینان حاصل کنند.
سامانههای استعلام اصالت گوشی تلفن همراه و تجهیزات دارای سیمکارت
یکی از راههای استعلام اصالت گوشی، استفاده از کد یواساسدی *7777# است که با درخواست استعلام اصالت گوشی، پس از وارد کردن کد IMEI، میتوانید اصالت دستگاه خود را بررسی کنید.
همچنین یکی دیگر از کدهایی که به واسطه آن میتوانید اصالت گوشی را بررسی کنید، کد *4#مربوط به خدمات دولت همراه است که بخش اول آن مربوط به طرح رجیستری گوشی بوده و از جمله سرویسهایی که توسط آن ارائه میشود، استعلام اصلات دستگاه است.
کاربران همچنین میتوانند اپلیکیشن سامانه همتا را از فروشگاههای آنلاین گوگلپلی، سیباپ و کافه بازار دانلوده کرده و از طریق این اپلیکیشن، از اصالت گوشی همراه خود آگاه شوند.
یکی دیگر از راههای آگاهی از اصالت تلفن همراه نیز وارد شدن به سایت hamta.ntsw.ir است. این سایت نسخهی وب سامانه همتا (سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات مخابراتی) بوده و کاربران میتوانند با مراجعه به آن و وارد کردن شماره تلفن همراه خود، از اصالت دستگاه خود اطمینان حاصل کنند.
بنابراین در صورتی که قصد خرید گوشی دارید، ابتدا با داشتن شماره ۱۵ رقمی (IMEI) و روشهای اعلامشده، از استعلام اصالت دستگاه اطمینان حاصل کنید. در صورتی که تلفن همراه مورد نظر شما به صورت رسمی وارد شده باشد، این پیام متنی در پاسخ ارسال میشود که «شماره درخواستی برای کالاهای زیر ثبت شده است»، که میتوانید خریداری کنید؛ اما اگر تلفن همراه مورد نظر از طریق مبادی غیررسمی و قاچاق به کشور وارد شده باشد، متقاضی با چنین پیامکی مواجه میشود که «شماره استعلام شده در پنجره واحد تجارت فرامرزی ثبت نشده است» و باید از خرید این کالا خودداری کنید.