به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، اخیرا وزارت صنعت، معدن و تجارت در ابلاغیهای واردات ۱۴۰۰ قلم کالا را که مشابه داخلی آنها وجود دارد به کشور ممنوع کرد و در این رابطه برندهای پوشاک خارجی نیز سهم مشخصی داشتهاند. هرچند چنین تصمیمی توسط مسئولان اتخاذ شده اما مشکل اصلی در بازار پوشاک این است که حجم بسیار زیادی از کالاهای وارداتی به صورت قاچاق واز طریق مبادی غیر رسمی وارد میشود. تخمین فعالان حوزه پوشاک این است که رقمی بین ۶ تا ۷ میلیارد دلار پوشاک از مبادی غیر رسمی به کشور وارد میشود که سهم پوشاک قانونی وارد شده تنها معادل ۵۰ میلیون دلاراست.
بنابراین هرچند تصمیم دولت در حوزه پوشاک قابل توجه است اما چالش اصلی تولید کنندگان نساجی و پوشاک به بخش دیگری مربوط میشود و آنها معتقدند که علاوه بر لزوم اقدام هرچه بهتر در جلوگیری از واردات پوشاک قاچاق به کشور باید نسبت به واردات پوشاک از طریق کالای مسافری به مناطق آزاد چارهاندیشی شود.
مجید نامی – عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک – در ارتباط با ممنوعیت واردات پوشاک گفت: به طور حتم دولت باید از خروج ارز جلوگیری کند اما چالش ما در حوزه پوشاک به گونهی دیگری به طوری که تنها ۵۰ میلیون دلار به صورت سالانه از مبادی گمرک و به صورت رسمی وارد میشود آن هم در حالی که حجم واردات پوشاک به کشور حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلار است و حتی این تصمیم مشکل و معضل تولید کنندگان را حل نمیکند و چندان تاثیرگذار نیست.
وی ادامه داد: وضعیت فعلی دلار و ارز تهیه پارچه و نخ را برای تولید کنندگان با مشکل مواجه کرده است و در بسیاری از موارد باید مواد اولیه مورد نیاز خود را با دلاری بالاتر از رقم ۴۲۰۰ تومانی تهیه کنند.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک با اشاره به ورود پوشاک به کشور به صورت کولهبری، ته لنجی، گذر مرزی و نیز از طریق مناطق آزاد گفت: درخواست ما این است که نه تنها با واردات قاچاق پوشاک مقابله شود بلکه درارتباط با ورود پوشاک به صورت مسافری به مناطق آزاد نیز چارهاندیشی شود.
نامی با بیان اینکه طبق گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ۱۲ میلیون مسافر به مناطق آزاد تردد میکنند بیان کرد: هر مسافر میتواند معادل ۸۰ دلار به مناطق آزاد وارد کند که این رقم حدود یک میلیارد دلار میشود و به این ترتیب کالا از مناطق آزاد به سرزمین اصلی میآید. اگر بحث حمایت از پوشاک مطرح است برای عدم خروج ارز از کشور باید مقوله مناطق آزاد مد نظر قرار گیرد. ما معتقدیم که پاشنه آشیل پوشاک در حال حاضر مناطق آزاد است و باید ورود پوشاک به این مناطق محدود شود.
وی با انتقاد از واردات پوشاک تفاله به بازارهای داخلی تصریح کرد: حتی در مناطق آزاد نمیتوانند تشخیص دهند که یک فرد معادل چند دلار پوشاک وارد کرده است. به طور حتم بسیاری افراد رقمی بیش از ۸۰ دلار از مناطق آزاد خارج میکنند و به هیچ وجه سازوکار مشخصی جهت کنترل و نظارت بر این مساله وجود ندارد.