به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، دکتر زهرا عبداللهی - مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشتبا بیان اینکه روزانه در رژیم غذایی هر فردی باید 2 تا 4 واحد میوه گنجانده شود، اظهار داشت: میوهها در مقایسه با گروههای دیگر غذایی، انرژی و پروتئین کمتری دارند و برعکس دارای مقادیر قابل توجهی فیبر، ویتامین ها و املاح معدنی هستند، مواد مغذی مهم این گروه شامل ویتامین A، ویتامین C، فیبر، مواد معدنی و بتاکاروتن است.
وی درخصوص بتاکاروتن گفت: موادغذایی غنی از بتاکاروتن در رژیم غذایی به تامین نیاز روزانه بدن به ویتامین A کمک میکند. بنابراین میوههایی با رنگهای سبز، زرد، نارنجی حاوی میزان قابل توجهی از بتاکاروتن بوده، همچنین تیره بودن این رنگها نشان از غلظت بالاتری از بتاکاروتن دارد، بتاکاروتن برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و سرطانها مؤثر است، چنانچه ذخیره بتاکاروتن در بدن کافی نباشد، توان سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زا کاهش پیدا میکند و به این ترتیب ممکن است در معرض ابتلا به انواع عفونتها قرار بگیرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه علاوه بر سبزیها، گروه میوهها نیز خاصیت آنتی اکسیدان دارند، تصریح کرد: منظور از یک واحد میوه، یک عدد میوه متوسط است که هر فردی روزانه باید بین 2 تا 4 واحد باید مصرف کند و توصیه میشود، میوه در میان وعده استفاده شود.
وی با بیان اینکه به جای آبمیوه، خود میوه مصرف شود، بهتر است، گفت: با آبگیری فیبر موجود در میوهها از بین میرود و از طرفی مصرف آبمیوههای پاکتی که حاوی آب و شکر و اسانس است، توصیه نمیشود.
عبداللهی درخصوص نحوه مصرف میوه توضیح داد: میوهها باید به خوبی شسته شوند و موقع مصرف پوست آنها گرفته شود، چراکه احتمال باقی ماندن سموم دفع آفات روی آنها زیاد است.
به گزارش وزارت بهداشت-وی گفت: میوهها وقتی بریده یا پوست گرفته میشوند، باید همان موقع مصرف شوند، باقی ماندن میوه در مدت زمان طولانیتر، حتی در ظروف دربسته، ارزش غذایی آن را کاهش میدهد و ویتامینهایش را از بین میبرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درخصوص سالمندان و افرادی که مشکلات گوارشی دارند، خاطرنشان کرد: این افراد به دلیل اینکه نمیتوانند میوه و سبزی را به صورت خام مصرف کنند، میتوانند میوه و سبزی را به صورت بخارپز یا کمپوت مصرف کنند و بهتراست این کمپوتها به صورت خانگی و با مقادیر اندک شکر تهیه شود.