چرا محصولات روی دست کشاورزان می‌ماند؟/ روندهای غیر شفاف یکی از اصلی‌ترین معضلات بازارهای کالایی

  • دوشنبه 16 بهمن 1396 ساعت 13:18

اخبار => سایر رسانه ها

با توسعه عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا، می توان از آمارهای بورس، میزان نیاز داخلی به محصولات را به صورت دقیق سنجید و برای تولید سال بعد برنامه ریزی کرد؛ از این رو دیگر شاهد ماندن محصولات روی دست کشاورزان که طی سال های اخیر رخ داد نخواهیم بود.
چرا محصولات روی دست کشاورزان می‌ماند؟/ روندهای غیر شفاف یکی از اصلی‌ترین معضلات بازارهای کالایی

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرنگار بورس  اقتصاد آنلاین  به مزایای عرضه محصولات در بورس کالا اشاره کرد و گفت: امروز که کشاورزان محصولات را به واسطه ها می فروشند، هزینه های جانبی و زحمت های آن ها نادیده گرفته می شود، اما با تقویت عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا، کشاورزان می توانند در شرایط امن محصولات را به مصرف کنندگان عرضه کنند چرا که دیگر واسطه ها در این میان نقشی ندارند.

 محمود بهمنی افزود: روندهای غیر شفاف و واسطه های غیر ضروری یکی از اصلی ترین معضلات بازارهای کالایی به شمار می روند اما زمانیکه به سمت سازوکار بورس کالا می رویم، واسطه ها دیگر نقشی در تعیین قیمت ها ندارند و این تولیدکننده و مصرف کننده و به عبارت دیگر عرضه و تقاضا است که قیمت ها را کشف می کند.

وی اظهار کرد: در گذشته امکان عرضه های حجم پایین توسط تولیدکنندگان خرد وجود نداشت اما این امکان در بورس کالا فراهم شده که حتی کشاورزان هم بتوانند محموله های کوچک خرد را در بورس عرضه کنند که این رویداد مثبتی است.

بهمنی  افزود: دولت باید سازوکاری فراهم کند تا کشاورزان خرده‌پا که از بازارها دور هستند، بتوانند با بورس کالا در ارتباط باشند و پس از تولید، محصول خود را بدون واسطه در بورس عرضه کنند؛ اگر این اتفاق رخ دهد می توان با نگاهی به آمارهای بورس کالا میزان نیاز داخلی به محصولات را به صورت دقیق سنجید و برای تولید سال بعد برنامه ریزی کرد.

به گفته عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با توجه بیشتر به بورس کالا در بخش کشاورزی، دیگر شاهد اتفاق هایی که طی سال های اخیر در بسیاری از بازارها رخ داد، نخواهیم بود؛ برای مثال امسال شاهد انباشته شدن سیب در حاشیه پیاده روهای ارومیه بودیم و خریداری برای این محصول وجود نداشت. 

به گفته بهمنی، هم اکنون میوه‌های باغ‌داران به دلیل نیاز مالی با قیمت‌هایی به واسطه‌ها فروخته می شود که در آن هزینه آب و زحمت‌های کشاورزان نادیده گرفته می شود و برای کشاورزان به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه، بورس یکی از سازوکارهایی است که می‌تواند به تعالی و ارتقا اقتصادکشاورزی کمک کند، تصریح کرد: کشاورزان می‌توانند محصولات خود را از جمله گندم در بورس عرضه کنند و با قیمت مناسب به خریداران بدهند؛ این اتفاق باید به صورت همگانی در استان های مختلف اعلام شود تا با مکانیسم بورس کالا، سود واقعی به جیب کشاورزان برود.


تعداد بازدید : 144

ارسال نظر

ارسال