به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، در حالی بازار مسکن کشور وارد دوره نقل و انتقال شده که رکود در بازار خرید و فروش، به بازار اجاره نیز رسیده است. دلیل این موضوع از نگاه متقاضیان بازار، افزایش شدید قیمت اجاره و تمایل صاحبخانهها به دریافت اجاره به جای رهن است.
کاهش نرخ سود بانکی، افزایش نرخ ارز و خارج شدن بازار مسکن از کنترل، دلیل اصلی نوسان قیمتها در بازار اجاره عنوان میشود.
آنطور که بانک مرکزی گزارش داده، در خردادماه امسال شاخص کرایه مسکن اجاری در شهر تهران و در کل مناطق شهری نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب 12.5 و 10.4 درصد رشد نشان میدهد. این در شرایطی است که سهم هزیننه مسکن (اجارهبهای مسکن اعم از شخصی و غیرشخصی) در محاسبات شاخص کل بهای کالا و خدمات مصرفی معادل 33.1 درصد است.
اگرچه گزارشها از سطح شهر حاکی از آن است که صاحبخانهها نرخهای دلبخواهی را برای رهن و اجاره مسکن به مستاجران اعلام میکنند؛ به طوری که برخی از صاحبخانهها با فشار روی مستاجران، عنوان میکنند اگر حاضر به پرداخت اجارههای پیشنهادی را ندارید، هر چه سریعتر نسبت به تخلیه خانهها اقدام کنید.
پیش از این، حسام عقبایی، نایب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران پیشنهاد داده بود دولت بهتر است برای تابستان امسال طرح مسکن استیجاری و تسهیلاتی را برای مستاجران جهت کنترل قیمت اجاره ارائه کند.
گزارشهای میدانی از بازار اجاره آپارتمانهای نوساز نشان میدهد که یک آپارتمان 94 متری در منطقه ستارخانه آلستوم 170 میلیون تومان رهن و 3 میلیون تومان اجاره داده میشود. در منطقه پیروزی نیز یک واحد آپارتمان 78 متری در حدود 105 میلیون تومان رهن و 3 میلیون و 155 هزار تومان برای اجاره گذاشته شده است.
در خیابان جمهوری، خیابان رودکی هم یک واحد آپارتمان 67 متری را باید در حدود 90 میلیون تومان رهن و 2 میلیون و 700 هزار تومان اجاره کرد. برای یک واحد آپارتمان 130 متری در شهرک ژاندارمری خیابان سپهر9 نیز باید 100 میلیون تومان رهن و یک میلیون و 300 هزار تومان اجاره پرداخت کرد.
همچنین در خیابان آزادی، کوچه صفا یک واحد آپارتمان 66 متری 125 میلیون تومان رهن و 100 هزار تومان اجاره گذاشته شده است. در خیابان احتشامیه یک واحد آپارتمان 94 متری نیز 100 میلیون تومان رهن و 2 میلیون و 300 هزار تومان اجاره داده شده است.