به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تسنیم، دکتر ارمغانسادات کیهانمهر ، متخصص طب ایرانی درباره پیشگیری از سرماخوردگی کودکان می گوید:
«زمستان دارای طبع سرد و تر است و بروز سرماخوردگی در این فصل شیوع بیشتری دارد، با رعایت نکات ساده میتوان از بروز سرماخوردگی در کودکان پیشگیری کرد.
کودکان بهدلیل رطوبت بالا و ضعف طبیعی برای ابتلا به سرماخوردگی مستعدند.
کودکانی که به مهد میروند، کودکان با سابقه آلرژی، کودکان با ضعف ایمنی، کودکان با سابقه سینوزیت و عفونت گوش، کودکان با خروپف شبانه بیشتر در معرض سرماخوردگی هستند.
یکی از سادهترین و مهمترین روشهای پیشگیری از سرماخوردگی، "پوشاندن سر" است، مخصوصاً در ابتدای صبح و شب هنگام خروج از منزل یا محل کار، زمانی که در مواجهه با یک تغییر ناگهانی دما هستیم، هنگام خروج از حمام و سحرگاهان، پوشاندن سر اهمیت بیشتری دارد.
پوشاندن سر و گوش بچهها با روسری یا شال گرم (دخترها)، کلاه نخی (نوزادان)، کلاه متصل به لباس یا جدا (پسرها) در طولانیمدت میتواند از ضعف مغز جلوگیری کند.
نکتهای که باید ذکر کرد این است که خوردن شیره بادام، روغنمالی پشت گوشها با روغنهای گرم، خوردن حریره بادام و سیب رندهشده میتواند به تقویت مغز کمک و از بروز سرماخوردگی پیشگیری کند.»
پوشاندن سر در سردمزاج ها لازم تر است
سیدعلی ابوالحبیب ، محقق طب اسلامی در این باره بیان می کند:
«زمستان دارای طبیعتی سرد و تر است و افرادی که بلغمی مزاج هستند در این فصل دچار مشکلاتی خواهند شد.
به همین دلیل پوشیدن لباسهای گرم و مصرف غذاهایی با طبع گرم میتواند تا حدی از مشکلات این افراد که دارای طبیعتی سرد و تر هستند، بکاهد.
بیش از 70 تا 80 درصد مردم در بالاتنه خود احساس سرما ندارند و بیشتر در پایین تنه خود احساس سرما دارند.
برای ثابت نگه داشتن حرارت بدن، گرم نگه داشتن سر یکی از مهمترین مسائلی است که مانع از بروز بیماری در فصل زمستان میشود.
در فصل پاییز و زمستان خلط گرم صفرا نسبت به سایر اخلاط کمتر ساخته میشود. صفرا مسئول گرم نگه داشتن تمام بدن است و به طور فیزیولوژیک در فصل سرما کم میشود و در قسمتهایی از بدن احساس سرما بروز پیدا میکند.
خانوادهها باید بدانند که اگر دانشآموز دارند، پوشاندن سر آنها میتواند از بروز بیماری و سرماخوردگی پیشگیری کند تا لطمهای به درس خواندن آنها وارد نشود.
مصرف غذاهای صفرازا مانند پسته، بادام، ارده، شیره و خرما در تولید صفرای بدن کمک میکند و مانع از سرد شدن بدن میشود. همچنین مصرف غذاهای پرکالری مانند کله پاچه، حلیم، خورشت فسنجان و خوراک ماهیچه میتواند موجب گرم شدن بدن شود.»
از استراحت هم غافل نشوید
دکتر مامک هاشمی ، متخصص طب ایرانی نیز اظهار می کند:
«برای پیشگیری از سرماخوردگی مهم تر از همه پوشاندن ناحیه سر با کلاه است. اما متأسفانه فرهنگ استفاده از کلاه میان زنان و مردان ما به طور چشمگیر از بین رفته و این امر موجب می شود درپی مواجهه شدن سر با هوای سرد سرماخوردگی نیز آغاز شود.
در صورت بروز سرماخوردگی نباید از اقدامات حمایتی مانند "استراحت" غافل شد. برخی از افراد نمی خواهند استراحت کنند و تمایل به برگشت و انجام سریع کارهای روزمره زندگی اشان دارند. در حالی که دو روز استراحت در تسریع درمان بیماری خیلی موثر است.
نکته مهم آن که چند روز اول سرماخوردگی باید از غذاهای سبک مانند سوپ و آش های سبک استفاده شود نه غذاهای پر گوشت و سنگین و چرب.
از طرفی دیگر مصرف چند لیوان آب جوش همراه با آب لیمو و عسل در طی روز برای بهبود سرماخوردگی نیز توصیه می شود.
در صورتی که ترشحات بینی همراه با خارش شدید بینی و گلو همراه بود، می توان داخل بینی را با روغن بنفشه چرب کرد. ضمن این که دم کرده بنفشه هم در درمان سرماخوردگی خوب است.
در صورتی که ترشحات بینی و پشت حلق به رنگ سبز یا زرد در آمد و یا در صورت بروز چرک واضح در لوزه ها ، برای درمان های آنتی بیوتیکی باید به پزشک مراجعه شود. در غیر این صورت افراد به دلیل مقداری التهاب و سوزش گلو به سمت مصرف آنتی بیوتیک نروند، زیرا اکثر سرماخوردگی های ویروسی با همین اقدامات قابل کنترل است.»