به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
جمشید عدالتیان اظهار کرد: با تقویت سمت عرضه محصولات در بورس کالا به ویژه در زمان های رشد تقاضا و احتمال ایجاد التهاب، تعادل نسبی در بازارها برقرار می شود که اگر این رشد عرضه با اعتقاد به مکانیسم عرضه و تقاضا رقم بخورد، شاهد اتخاذ بهترین روش تنظیم و ثبات بازار خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به حجم عرضه ها در بورس، گفت: به هر میزان حجم و تنوع عرضه محصولات در بورس کالا بیشتر باشد، شاهد شفافیت بیشتر در بازار کالای کشور خواهیم بود. در این بین با عرضه زنجیره تولیدات در بورس کالا، امکان نظارت کامل بر زنجیره تولیدات و روند قیمت ها فراهم می شود.
عدالتیان افزود: اینکه بخشی از تولیدات در زنجیره بورس کالا و در شفافیت کامل معامله میشود اما بخش دیگر تولیدات با نظارت حداقلی و در بازارهای غیر رسمی مبادله میشود، زمینه بروز مشکلات و امکان سوء استفاده و رشد قیمت ها فراهم میشود؛ از این رو باید زمینه عرضه حداکثری محصولات در بورس ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه بورس کالا قابلیت ورود تعداد بیشتری از عرضهکنندگان کالاهای متنوع را دارد، گفت: حتی برای تنظیم بهتر بازار و تقویت بیشتر سمت عرضه، بورس کالا میتواند محلی برای عرضه کالاهای وارداتی باشد، تا علاوه بر رشد حجم عرضه ها، رقابت پویاتری نیز در میان تولیدکنندگان برای فروش محصول باکیفیت تر و با قیمتی کاراتر رقم بخورد.
عدالتیان در ادامه بیان کرد: ایجاد یک اقتصاد کاملاً خصوصی و آزاد در کشور ما به دلیل بدنه دولتی اقتصاد کاری سخت و زمانبر است، اما با وجود همه سختیها نباید مولفه های اقتصاد را در زمانهای رشد تقاضای خرید محصولات زیر پا گذاشت، چراکه تجربه نشان داده است اتخاذ سیاست اقتصاد دستوری خود بر التهاب بیشتر بازار دامن میزند و یارانه پرداختی که در با اعمال قیمت دستوری قرار است به مصرف کننده برسد، نصیب واسطه ها میشود.
وی در پایان ابراز کرد: بورس کالا دارای ظرفیت های بالایی است که رفته رفته با توسعه ابزارهای مالی در میان صنایع، پتانسیل های بیشتر این بورس در حال نمایان شدن است که در حوزه بازار نقدی نیز توصیه می شود با تلاش در تعادل عرضه و تقاضا، صنایع کوچک و پاییندستی در سال رونق تولید در فضایی شفاف و عادلانه مواد اولیه موردنیاز خود را تأمین کنند.
انتهای پیام