به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه صلاحیت «مایک پامیئو» را برای تصدی سمت وزیر خارجه آمریکا تأیید کرد.
«مایک پومپئو» که ماه گذشته از سوی «دونالد ترامپ» به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی ریاست وزارت خارجه آمریکا مطرح شد، پیش از این ریاست سیا را بر عهده داشت. وزیر خارجه قبلی آمریکا «رکس تیلرسون» بود که رئیسجمهور آمریکا روز ۲۲ اسفند پامپئو را به عنوان جایگزین او معرفی کرد.
برخی منابع خبری گزارش دادهاند امارات ممکن است در برکناری «تیلرسون» ایفای نقش کرده باشد. اسفندماه سال گذشته شبکه خبری بیبیسی از دسترسی به ایمیلهایی خبر داد که محتوایشان دلالت بر تلاش یک بازرگان وابسته به امارات برای برکناری «رکس تیلرسون» داشت.
بیبیسی گزارش داده بود که «الیوت برویدی» بازرگان وابسته به امارات و از حامیان مالی کارزار انتخاباتی «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در دیدار با وی، تیلرسون را «ضعیف» و «برج ژلهای» خوانده و برکناری وی را خواستار شده است
رسانههای عربی خلیج فارس از برکناری تیلرسون و انتصاب پامپئو به جای وی ابراز خشنودی کردند
«پامپئو» یکی از تندروترین چهرهها در آمریکا علیه ایران است و بارها خواستار لغو توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ شده است. او همچنین گفته بود مسئله هستهای ایران را باید از طریق تغییر نظام یا اقدام نظامی حل کرد.
با وجود این او در جلسه تأیید صلاحیتش در کمیته روابط خارجی مجلس سنا گفت اطلاعاتش کم بوده و اکنون معتقدست که باید از روشهای دیپلماتیک استفاده کرد.
این افسر بازنشسته ارتش، و فارغ التحصیل مدرسه حقوق «وستپوینت» و هاروارد همچنین به دلیل حمایت از تکنیکهای خشن شکنجه علیه مظنونان تروریسم مورد انتقاد گروههای حقوق بشری قرار دارد.
پامپئو قبل از تصدی ریاست سیا، نماینده ایالت کانزاس در مجلس سنای آمریکا بود.
انتصاب او به این سمت چند هفته قبل از فرارسیدن ضربالاجل برجامی ترامپ صورت میگیرد.
«دونالد ترامپ» روز ۲۲ دیماه در جدیدترین اقدام خود ضد برجام تهدید کرد ممکن است آخرین باری باشد که رفع تحریمهای هستهای علیه ایران به موجب مفاد این توافق را تمدید میکند.
او به نمایندگان کنگره و دولتهای اروپایی ضربالاجل داد تا فرارسیدن موعد بعدی تعلیق تحریمها در روز ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشتماه) برای «اصلاح معایب فاجعهبار» برجام اقدام کنند و گرنه آمریکا را از توافق هستهای خارج خواهد کرد.
پامپئو در جلسه کمیته سنا از پاسخ صریح درباره اینکه آیا باید از برجام خارج شد یا نه هم خودداری کرد، اما گفت معتقد است برجام «کمبودهایی» دارد که باید «اصلاح» شوند.