به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه پیوستن به این کنوانسیون منافع ملی ایران را حفظ می کند، ادامه داد:این اقدام برای پیشگیری از انزوای ایران ضروری است چرا که می تواند زمینه افزایش روابط مالی ایران با کشورهایی که قصد تبعیت از آمریکا را ندارند، افزایش دهد.
وی در توضیح این مطلب افزود: طبیعی است عدم پیوستن به این کنوانسیون ریسک کشور را افزایش داده و خود به مانعی برابر برقراری ارتباطات مالی با دنیا تبدیل می شود.در شرایطی که آمریکا با فشار بر ایران قصد دارد مشکلاتی را برای اقتصاد کشور ایجاد کند نبایدبه این شرایط تن بدهیم و کشورهای مستقلی که چندان قصدی برای همراهی با آمریکا ندارند را به سمت رقیب هل بدهیم.
او اضافه کرد: ایران خود از قربانیان تروریسم محسوب می شود و قرار گرفتنش در جایگاه متهم طبیعی است که منصفانه نیست، در عین حال باید توجه داشته باشیم که عدم پیوستن به کنوانسیون و عدم استفاده از این فرصت به معنای تن دادن به انزواست .
پازوکی با اشاره به اینکه اروپا و حتی ژاپن میل دارند سیاست مستقلی را نسبت به امریکا در پیش گیرند اما عدم پیوستن به چنین کنوانسیون هایی ناخواسته آنها را در زمره شرکای آمریکا قرار میدهد . وی با تاکید بر اینکه با خروج آمریکا از برجام نه تنها وظایف دستگاه دیپلماسی کمتر نشده بلکه این بار سنگین تر شده است، ادامه داد: دولت باید با تمرکز اصولی بر این بخش از شکاف قدرتها به سود اقتصاد ایران بهره گیرد.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: نباید در مقابل رفتار و عهد شکنی دولتمردان ایالات متحده به رفتاری لجوجانه دست زد چرا که خواسته اصلی ساکنان کاخ سفید همین است تا بتوانند به ادعاهای واهی خود رنگ واقعیت بزنند و کاری کنند که کشورهای بیشتری به صف آنها بپیوندند.
شفافیت، نیاز امروز و فردای اقتصاد
وی نیاز اصلی اقتصاد ایران در شرایط کنونی را حمایت از تولید واقعی و بازگشت شفافیت خواند و گفت: با حاکم کردن انضباط پولی در سیستم بانکی، انضباط مالی در بخش بودجه و انضباط اداری در ساختار و بوروکراسی دولتی این مهم عملی میشود.ما باید در این رابطه کاری کنیم که دشمنان ایران در دست یافتن به اهداف خود که فلج کردن اقتصاد است ناکام بمانند در غیر این صورت چنانچه که مسیر پیموده شده دولت دهم تکرار شود، آنها از پیروزی خود سرمست میشوند .
مراقب رشد فساد باشید
او در پاسخ به سئوالی که شفافیت و تحریم دو مساله متناقض هستند و چگونه می شود در عین تلاش برای دور زدن تحریم ها ، شفافیت را به اقتصاد بازگرداند؟ گفت: شکل دور زدن تحریم ها اگر مانند گذشته باشد، هم با شکست در این پروسه و هم با افزایش گسترده فساد روبرو می شویم .
استاد اقتصاد ایران افزود: جهان امروز جهان تعامل است و باید با یافتن راههای اصولی و درست به سمت صادرات و توسعه کشور گام برداریم. تکرار روشهایی که موجب تولد بابک زنجانیها شد هیچ نفعی برای اقتصاد ایران نخواهد داشت و از قضا زیانهای سنگینی به اقتصاد وارد میکند حال آنکه همواره تعامل مثبت بوده و توانسته کشور را به پیش براند.
وی گفت: امیدوارم دولت دوازدهم از روشهای شکست خورده دولت دهم به هیچ عنوان استفاده نکند و راهی را در پیش بگیرد که نتایج مثبت آن بیش از تبعات منفی باشد و از همین طریق سعی کند اقتصاد را در مسیر توسعه قرار دهد. به قول آن ضرب المثل قدیمی از افعی کبوتر زاده نمیشود.
نقدینگی؛ شمشیر دو لبه
وی حجم بالای نقدینگی را یک شمشیر دولبه توصیف کرد و گفت: چنانچه این منابع به سوی تولید سوق یابند، اقتصاد کشور در تولید و اشتغال مسیر توسعه را خواهد پیمود و توانایی بخش واقعی اقتصاد به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت؛ اما اگر این منابع به سوی دولت و سوداگری سوق یابند، آنگاه کشور مشکلات بزرگی خواهد داشت و اثرات منفی آن تا سالها گریبان اقتصاد ایران را رها نخواهد کرد.
وی تاکید کرد: به بیان دیگر رفتن این منابع به سمت دلالی تورمی افسار گسیخته را به اقتصاد ایران باز میگرداند، چیزی مشابه آن وضعیتی که در ابتدای دهه 90 شاهد آن بودیم و فقیرسازی جامعه دوباره آغاز میشود. درنتیجه دولت باید راههای مقابله با این مهم را بیابد و برای آن چارهجویی کند.