به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، دکتر «حسن فرهاد غیبی»، متخصص تغذیه در اینباره اظهار کرد: فصل بهار، فصل بیداری طبیعت بوده و با آغاز گردهافشانی گیاهان، برخی افراد دچار آلرژی میشوند، رعایت برخی رژیمهای غذایی میتواند در کاهش شدت و پیشگیری از حسایت فصلی موثر باشد.
وی با تأکید بر ضرورت خودداری از استفاده از مواد غذایی کهنه و انبار شده گفت: برخی میوههای خارج از فصل مانند مرکبات، در فصل بهار نیز در بازار موجود هستند، اما ویتامینهای این میوهها به خصوص ویتامین C بسیار کم شده و ارزش غذایی چندانی نخواهند داشت، از اینرو توصیه میشود از میوه و سبزیجات تازه در این فصل استفاده شود.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از حساسیت فصلی و کاستن از شدت آن نیاز به تقویت سیستم ایمنی بدن است، گفت: ویتامینهای A، C و زینک، نقش مهمی را در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند و استفاده از برخی گوشتها، سبزیجات تازه و محصولات لبنی تا حد زیادی این مواد را برای بدن تأمین میکنند.
این متخصص تغذیه افزود: مصرف منابع غذایی و میوههایی که منبع ویتامین هستند، گام موثری در پیشگیری از آلرژی به شمار میآید، ویتامین A در محصولاتی به رنگهای زرد، قرمز و نارنجی یافت شده و بتاکاروتن موجود در این محصولات در بدن، تبدیل به ویتامین میشوند.
وی در ادامه با اشاره به حساسیت برخی به میوههایی مانند خربزه گفت: این افراد میتوانند با جایگزین کردن سایر میوهها و مصرف غذا بر حسب هرم غذایی، رژیم غذایی متعادل و مناسبی داشته و از حساسیت نیز پیشگیری کنند.
غیبی خاطرنشان کرد: توصیه میکنیم افراد، حتیالامکان از میوههای نوبرانه استفاده نکنند، چون اکثر این میوهها نارس بوده و علاوهبر تحمیل هزینهی زیاد به خریدار، از ویتامینهای چندانی نیز برخوردار نیستند، از اینرو مصرف آن به خصوص توسط گروههای پرخطر، کودکان و سالمندان، توصیه نمیشود.