وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آمریکا از برجام پیامدهای فاجعه‌باری دارد

  • چهارشنبه 2 خرداد 1397 ساعت 22:18

اخبار => سایر رسانه ها

وزیر امور خارجه پیشین آلمان با بیان اینکه خروج آمریکا از برجام پیامدهای فاجعه‌بار خواهد داشت، گفت که انتظار ندارد ایران در اختلاف با آمریکا کوتاه بیاید.
وزیر خارجه پیشین آلمان: خروج آمریکا از برجام پیامدهای فاجعه‌باری دارد

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، یوشکا فیشر وزیر امور خارجه پیشین آلمان در گفت‌وگو با نشریه اشپیگل در پاسخ به سوالی درباره تصمیم دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام، گفت: من بسیار نسبت به پیامدهای فاجعه‌بار این تصمیم ترامپ نگران هستم. این مساله بدتر از آن چیزی است که در اظهارنظرهای اخیر مطرح شده است. هدف از توافق هسته‌ای، جلوگیری از یک فاجعه دیگر پس از جنگ عراق بود. پس از جنگ عراق،‌ ایرانی‌ها تلاش کردند تا میان اروپا و آمریکا جدایی بیندازند، اکنون دونالد ترامپ تصمیم گرفته است این کار را انجام دهد.

فیشر در پاسخ به این سوال که آیا وی نگران وقوع یک جنگ علیه ایران است، اظهار داشت: من نمی‌توانم تصور کنم که ترامپ خواهان چنین چیزی باشد. یکی از دلایلی که ترامپ به قدرت رسید ناامیدی از این جنگ‌های ناتمام و غیرقابل پیروزی بود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ که پیش از این گفته بود "برای متوقف کردن بمب ایران، این کشور را بمباران کنید" بیان کرد: بولتون برای همه چیز تنها یک پاسخ دارد؛ بمباران. من توجه زیادی به آن نمی‌کنم اما اگر ایران یک بار دیگر غنی‌سازی اورانیوم را آغاز کند ما به طور قطع در یک وضعیت بسیار خطرناک قرار خواهیم گرفت. در حال حاضر نیز تقابل میان ایران و اسرائیل شروع شده است.

وزیر امور خارجه پیشین آلمان با بیان اینکه نفوذ ایران در منطقه ناشی از حمله به عراق بوده است، گفت: وضعیت اکنون بدتر است. خطر وقوع یک درگیری نظامی میان ایران و اسرائیل پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در حال افزایش است. این حقیقت دارد که بحران کنونی نتیجه گناه اصلی، یعنی حمله به عراق است. افزایش نفوذ ایران بدون کمک جرج بوش و نومحافظه‌کاران آمریکایی ممکن نبود، به علاوه بدون سقوط عراق گسترش داعش در سوریه تا این حد اتفاق نمی‌افتاد.

فیشر در پاسخ به این سوال که آیا خروج آمریکا از توافق با ایران فرصتی است تا اروپا سرانجام تصمیم بگیرد سیاست خارجی خود را داشته باشد، اظهار داشت: گفتن این حرف ساده است اما یک نفر باید آن را انجام دهد. تعدادی از کشورها باید رهبری را به دست بگیرند، آلمان و فرانسه نقشی کلیدی در اتحادیه اروپا ایفا می‌کنند و بدون آلمان چنین اتفاقی غیرممکن خواهد بود.

وی همچنین درباره موضع مشترک اروپایی‌ها و ایران برای حفظ توافق هسته‌ای، گفت: من مایل به وقوع این اتفاق هستم اما نمی‌توانم تصور کنم که چگونه خواهد بود. آنها نمی‌توانند با توجه به روابط نزدیک‌شان از شرکت‌های آلمانی محافظت کنند. بسیاری از آنها سرمایه‌گذاری‌های بزرگی در آمریکا دارند و به بازار این کشور وابسته هستند.

این مقام پیشین آلمان درباره اقدام اتحادیه اروپا برای اجرایی کردن مقررات مسدودکننده برای محافظت از شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های واشنگتن علیه تهران، چنین کاری را بسیار سخت توصیف کرد و گفت که نسبت به آن خوش‌بین نیست.

فیشر در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نبود در مذاکرات هسته‌ای با ایران، موضوع برنامه موشکی و سیاست‌های منطقه‌ای این کشور نیز گنجانده می‌شد، اظهار داشت: ایران هرگز چنین چیزی را نمی‌پذیرفت. اینکه در این مذاکرات تمرکز روی برنامه هسته‌ای قرار داشت کار درستی بود چرا که این مساله تهدید بزرگ‌تری برای جنگ بود چیزی که اکنون در حال بازگشت است. هدف ما دخیل کردن مسالمت‌آمیز ایران و در عین حال کنترل برنامه هسته‌ای این کشور بود.

وی در پاسخ به این سوال ادعایی که ایران دست از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای‌اش بر نداشته است، گفت: ایرانی‌ها در این زمینه تنها نیستند، به عنوان مثال ترکیه و عربستان را در نظر بگیرید. شما می‌توانید یک نقشه از خاورمیانه ترسیم کنید و نشان دهید که کدام کشور در حال طی کردن یک برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز است. به طور قطع آنها نیز می‌خواهند از آن برای تولید انرژی برق استفاده کنند اما هدف اصلی چیز دیگری است.

وزیر امور خارجه پیشین آلمان همچنین با تکرار ادعاهای بی‌اساس و واهی غرب و آمریکا علیه سیاست‌های منطقه‌ای کشورمان، مدعی شد: به طور قطع نقش ایران در منطقه دردساز است اما نفوذ ایران پیش از توافق هسته‌ای نیز در حال گسترش بود. آیا شما فکر می‌کنید که نقش ایران در بحرین، یمن و سوریه بدون توافق هسته‌ای متفاوت خواهد بود؟

فیشر علاوه‌براین در گفت‌وگو با رادیو آلمان تاکید کرد که ایران در اختلاف با آمریکا کوتاه نخواهد آمد.
وی تصریح کرد: این بحران می تواند باعث شود ایران برنامه اتمی خود را از سرگیرد. در این حالت خطر جنگ وجود خواهد داشت.

وزیر امورخارجه پیشین آلمان با اشاره به اینکه مسکو متحد خود ایران را تنها نخواهد گذاشت، گفت: اروپایی ها و آلمان باید برای رسیدن به یک راه حل صلح آمیز تلاش کنند و در این راستا باید منافع ایران نیز لحاظ شود.

این در حالی است که مقامات کشورمان همواره هرگونه ادعا مبنی بر تلاش ایران برای گسترش نفوذ در منطقه و دخالت در امور داخلی دیگر کشورهای خاورمیانه را رد و تاکید می‌کنند که امور داخلی کشورها مساله‌ای است که باید توسط ملت‌ها تعیین شود و ایران همواره بر استقلال و حاکمیت تمامی کشورها تاکید دارد.

 


تعداد بازدید : 225

ارسال نظر

ارسال