وزیر ارشاد: طراحان از ظرفیت اقوام ایرانی در طراحی لباس غفلت نکنند

  • دوشنبه 6 اسفند 1397 ساعت 14:53

اخبار => سایر رسانه ها

سید عباس صالحی با حضور در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو از هشتمین جشنواره مد و لباس فجر بازدید کرد.
وزیر ارشاد: طراحان از ظرفیت اقوام ایرانی در طراحی لباس غفلت نکنند

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، سید عباس صالحی  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن بازدید از بخش های مختلف هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر گفت: جشنواره مد و لباس فجر هشتمین گام خود را برداشته است؛ این جشنواره همچون بذری است که به تازگی کاشته شده است و باید صبر کرد تا میوه های این بذر را در سال های آینده چید.

وی افزود: یک اتفاق جدی در کشور در حوزه مد و لباس در جریان است که جشنواره مد و لباس آن را رقم زده است. در حوزه طراحی و اجرا هنوز در آغاز راه هستیم و با قله های شکوفایی و صعود به سمت رشد و ترقی فاصله داریم اما مسیری که طی کرده ایم مسیر مهمی است و ما در این مسیر در حال حرکت هستیم.

وی تصریح کرد: مسئله طراحی یکی از مسائل مهم در حوزه مد و لباس ایرانی اسلامی است که توجه به این مقوله در گذشته کمتر بود و برخی طراحان با مشکل کپی برداری مواجه بودند و مالکیت معنوی طراحان حفظ نمی شد؛ اما اکنون با حفظ مالکیت معنوی و به کارگیری طراحان جوان، شاهد شکوفایی طرح های خلاقانه و کاربردی با محوریت ایرانی-اسلامی هستیم.

صالحی گفت: امروز ما شاهد این موضوع مهم هستیم که در حوزه مد و لباس توجه جدی تری به حوزه طراحی شده و برگزاری جشنواره در حوزه مد ولباس نشانگر این است که جریان مد و لباس ایرانی و اسلامی در کشور یک جریان کاملا جدی است. اگر در گذشته طراحی یک مسیر حاشیه ای در فضای اقتصاد لباس بود، اکنون این ماهیت تغییر یافته است و حوزه طراحی از حاشیه به اصل تبدیل شده است و طراحان ایرانی جایگاه خود را در حوزه طراحی پیدا کرده اند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه ایران کشوری با قومیت های مختلف است، گفت: باید از ظرفیت های موجود در حوزه طراحی لباس استفاده کنیم. ایران کشوری با قومیت های مختلف است و توجه به نوع پوشش شهرهای مختلف ظرفیتی پایان ناپذیر است که طراحان نباید از آن غفلت کنند. استفاده از ظرفیت های مناطق و قومیت های مختلف کشور از آنجایی مهم است که خلاقیت های جدید در حوزه طراحی لباس اقوام ایرانی خلق شود.

صالحی با اشاره به انتخاب مکران به عنوان موضوع بخش مجموعه سازی گفت: مکران بخشی از ایران بزرگ ما ایرانیان است و استفاده از نام منطقه آزاد مکران در چابهار در بخش بین الملل هشتمین جشنواره مد و لباس فجر کار بجایی بود زیرا ایران سرزمین پهناوری با مناطق بکر و زیبا و دیدنی است که باید به آن توجه شود و این مناطق در قالب جشنواره های مختلف از جمله حوزه مد و لباس نه تنها به مردم ایران بلکه به جهانیان معرفی شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه موضوع محوری کردن جشنواره مد و لباس فجر باعث نوآوری و خلاقیت می شود اظهار داشت: توجه به این مسئله مهم است زیرا طراحان با الهام گرفتن از طبیعت بکر منطقه مکران آثاری جدید خلق می کنند که در گذشته نبوده است. انتخاب مکران به عنوان موضوع بخش مجموعه سازی و کالکشن اتفاق نو و خاص هشتمین جشنواره بین المللی مد ولباس فجر بود که رخ داد.این نگاه و توجه به مناطق مختلف گردشگری و ناشناخته ایران می تواند در سال های آینده ادامه پیدا کند و شمال و جنوب و شرق و غرب و نقطه نقطه ایران از این طریق نه تنها به مردم ایران بلکه به جهانیان معرفی و شناسانده شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حوزه مد و لباس یک جریان نوآورانه و خلاق را پیش رو داریم و تا مرحله تولید انبوه فاصله داریم اما باید با شکیبایی منتظر محصول و میوه آن باشیم.

صالحی افزود: در بخش طراحی و اجرای مد و لباس باید به همگرا بودن با اخلاق و هنجارهای جامعه نیز توجه داشته باشیم.  وی درباره نقش رسانه ها در اطلاع رسانی مد و لباس گفت: هر چقدر رسانه ها در این زمینه فعال تر باشند شتاب این حوزه بیشتر می شود. ما دارای رسانه های متنوعی از جمله رسانه ملی، مطبوعات، خبرگزاری ها و فضاهای مجازی هستیم که اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی با ویژگی های بومی و فرهنگ ملی ایرانی اسلامی داشته باشیم باید به مد و لباس هم توجه داشته باشیم.

وی افزود: در برگزاری جشنواره های مد و لباس باید از ظرفیت های مناطق مختلف کشور در این زمینه الهام بگیریم و طراحی های جدید و خلاق خلق کنیم. هر چه در حوزه مد و لباس؛ از لحاظ اقتصادی و فرهنگی درون زا تر باشیم، کمک بسیاری به این بخش در کشور می شود و رسانه ها نیز می توانند در این مسیر به هویت ایرانی مان کمک کنند.

صالحی خاطرنشان کرد: در جشنواره امسال حرکت های رو به جلویی داشتیم و حضور موسسات حوزه لباس و همچنین بخش آموزش در نمایشگاه از اتفاقات خوب این دوره بود. این نمایشگاه فرصتی را فراهم کرده است تا میان تولید کننده و مصرف کننده ارتباط مستقیم پدید آید. همچنین تفاهم نامه هایی که بین طراحان و تولید کنندگان شکل می گیرد از جمله اتفاقات خوب این نمایشگاه است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/


تعداد بازدید : 223

ارسال نظر

ارسال