به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، بررسی ها نشان می دهد هر تن کالای صادراتی ایران در حالی ارزشی برابر با 367 دلار در سه ماهه منتهی به آذرماه سال گذشته را داشته است که این رقم در مدت مشابه سال قبل 323 دلار بوده است.
بر این اساس افزایش ارزش کالاهای صادراتی ایران در جهان نشان دهنده بهبود سبد صادراتی ایران به نفع کالاهایی است که ارزش افزوده بیشتری را در بر دارند .
رهایی از صادرات مواد اولیه و خام ، که غالبا ارزان قیمت بوده و نفع چندانی برای اقتصاد در بر ندارد یکی از مهمترین اهدافی است که در سال های گذشته از سوی دولت پیگیری شده است .
دوری از خام فروشی و بالاتر بردن کیفیت کالاهای صادراتی بدان معناست که ارزش افزوده این کالاها در داخل کشور ایجاد شده و به عبارت دیگر صدور آنها نشان دهنده ایجاد شغل ، در داخل است . این در حالی است که صادرات مواد اولیه سبب می شود ، کار بر آنها برای تبدیلشان به کالای ساخته شده در کشوری دیگر صورت گیرد .
تفاوت فراوان میان ارزش هر تن کالای وارداتی با هر تن کالای صادراتی نیز در این راستا مورد تحلیل قرار می گیرد.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی در حالی که ارزش هر تن کالای صادراتی از ایران در سه ماه منتهی به آذرماه 367 دلار بود، در همین دوره زمانی ارزش هر تن کالای وارداتی به کشور برابر با 1487 دلار برآورد شده است .
این فاصله فراوان نشان می دهد ایران به صادرات مواد خام و اقلام ارزان قیمت اکتفا کرده و واردات کالاهای ساخته شده و گران قیمت را در دستور کار دارد.
بهبود قیمت کالاهای صادراتی هر چند نشانه خوبی در این حوزه تلقی می شود اما فاصله زیاد میان قیمت هر تن کالای وارداتی نسبت به کالای صادراتی ضرورت سیاستگذاری در این حوزه به منظور بهبود وضعیت را آشکار کرده است.