به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، خبرگزاری رویترز انگلیس روز شنبه اعلام کرد، با این حال قیمت های هفتگی نفت های پایه نخستین کاهش در سه هفته گذشته را ثبت کردند.
به نوشته این رسانه، سرمایه گذاران نگران درگیری جنگ تجاری هستند. صنعت نفت و گاز آمریکا با طرح تعرفه ترامپ مخالف است و می گوید این اقدام می تواند با افزایش هزینه پروژه های زیرساختی بزرگ منجر به از بین رفتن مشاغل بخش انرژی شود.
اوایل وقت دیروز، قیمت های نفت ابتدا هم جهت با شاخص های سهام کاهش پیدا کردند اما سپس به دنبال افزایش شاخص های «اس اند پی 500» (ثبت کننده تغییرات ارزش سهام 500 شرکت برتر آمریکایی)، آنها نیز صعود کردند.
قیمت نفت خام برنت دریای شمال در پایان معاملات دیروز بازار لندن با 54 سنت یا 0.9 درصد افزایش به 64 دلار و 37 سنت رسید.
نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز در پایان معاملات دیروز بازار نایمکس این کشور با 26 سنت یا 0.4 درصد افزایش به قیمت 61 دلار و 25 سنت در هر بشکه معامله شد.
قیمت نفت های پایه اروپا و آمریکا هفته گذشته به ترتیب حدود چهار درصد کاهش پیدا کردند.
«ژن مک گیلیان» مدیر تحقیقات بازار در شرکت خدمات مشاوره ای «تردیشن انرژی» آمریکا به رویترز گفت: سیاست تعرفه ای آمریکا این نگرانی را بوجود آورده که ممکن است رشد اقتصادی جهان قادر به افزایش تقاضا نباشد.
وی افزود: با این حال، نفت همچنان به دلیل این نگرانی که ممکن است افزایش تولید نفت آمریکا به قدر کافی زیاد باشد که بتواند اثر کاهش تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و روسیه را خنثی کند، تحت فشار است.
اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه ) 1395 خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند.
14 کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
توافق کاهش تولید تا پایان سال 2018 تمدید شده است و همه کشورهای عضو موظف به تبعیت از آن هستند.