زهرا عبداللهی، با اشاره به برنامه مشترک وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی برای کنترل سموم و کودهای شیمیایی مورد استفاده در محصولات کشاورزی، بیان کرد: برای این موضوع کارگروهی تخصصی تشکیل شده است و طی سه سال گذشته با تدوین طرح و برنامه، اقدامات خوبی برای کاهش میزان سموم و کودهای ازته (نیترات) در سبزیجات و میوه انجام دادهاند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا ، وی ضمن تایید سلامت محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در حال حاضر نگرانی خاصی برای آلودگی سبزیجات و میوهجات از نظر وجود سموم نداریم. مشکل جدی و بزرگی نیز در این زمینه نداریم. از طریق سازمان غذا و دارو و مرکز سلامت محیط و کار، میزان سموم موجود در سبزی و میوه کنترل و اندازهگیری میشود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامهریزی نیز حمایت کرده و قرار است برای تجهیز آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو و جهاد کشاورزی همراهی کند. در حال حاضر برنامه کاهش میزان سموم در هشت محصول کشاورزی در اولویت قرار گرفته است و این برنامه توسط جهادکشاورزی و با کمک وزارت بهداشت پیش میرود.
عبداللهی پیشتر اعلام کرده بود که بررسیها نشان میدهد در سبزیجات برگی مانند کاهو، خیار، گوجه، سیب زمینی و پیاز احتمال باقی ماندن سموم بیشتر است؛ چراکه کشاورزان از سموم کشاورزی به صورتی نامناسب استفاده میکنند. آنها سمی که برای یک نوع گیاه مناسب است، برای همه گیاهان استفاده میکنند؛ این موضوع به آگاهی کشاورزان بازمیگردد. بنابراین وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت باید روی آموزش کشاورزان کار کنند تا مطلع باشند که خطرات مصرف زیاد این سم چیست. به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت برنامههای آموزشی لازم را برای کشاورزان برگزار میکنند. برنامهای در زمینه بهداشت کشاورزان وجود دارد که در آن موضوع آموزش آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است تا فرهنگ استفاده درست و بجا از سموم دفع آفات و کودهای شیمیایی ایجاد شود.