به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، میکرودیوایس ساختهشده توسط دانشگاه میشیگان و آی بی ام معلوم نیست بتواند عنوان یک رایانه را در خود جای دهد، چراکه به گفته سازنده آن، پروفسور «دیوید بلاو» استاد مهندسی برق و کامپیوتر ، با خاموش شدن، برنامه نوشتهشده روی خود را از دست میدهد.
مینی رایانه 1 در 1 میلیمتری در کنفرانس Think 2018 رونمایی شد اما پیش از آن، عنوان کوچکترین رایانه به «Michigan Micro mote» در ابعاد 2 در 2 در 4 میلیمتر اختصاص داشته که روی آن برنامهنویسی شده و حتی در صورت خاموش شدن نیز دیتای خود را حفظ میکند.
مشکل مینی رایانه 1 میلیمتری این است که به دلیل ریزبودن قادر به نصب آنتن رادیویی روی آن نیستند و از طریق نور دیتا روی آن منتقل میشود.
این دستگاه مجهز به سنسوری است که حرارت را از طریق پالس الکترونیکی به وقفه زمانی تبدیل کرده و کار محاسباتی را اینگونه انجام میدهد. محققان امیدوارند نمونه پیشرفته آنچه ساختهاند را در انکولوژی و ارزیابی درمان سرطان استفاده کنند، چراکه تومورها داغتر از دمای طبیعی عمل میکنند.
«گری لوکر» پرفسور رادیولوژی میگوید: سنسور مذکور کوچک و زیست سازگار بوده و میتوانیم آن را در سلولهای سرطانی موش بکار بگیریم و از طریق آن تغییرات دمای درون تومور را بررسی کرده و در مقابل بافت طبیعی از آن استفاده کرده و درنهایت ارزیابی کنیم که معالجه موفق بوده است یا خیر؟