موسسه اعتباری غیرمجاز فعالی در کشور وجود ندارد/ پایبندی بانک‌ها به نرخ‌ سودسپرده

  • پنجشنبه 2 آذر 1396 ساعت 13:38

اخبار => سایر رسانه ها

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به بررسی بیش از ۴هزار شعبه بانکی در سراسر کشور در خصوص رعایت نرخ های مصوب سود سپرده، از پایبندی نظام بانکی به این بخشنامه خبر داد.
موسسه اعتباری غیرمجاز فعالی در کشور وجود ندارد/ پایبندی بانک‌ها به نرخ‌ سودسپرده

به گزارش اقتصاد آنلاین، رییس کل بانک مرکزی با اشاره به دستاوردهای بانک مرکزی و دولت در زمینه مبارزه قاطع با موسسات غیرمجاز از کارکنان و نخبگان نظام بانکی خواست، ایده های خود را در پاسخ به سوال « چه راه کارهایی برای برچیده شدن زمینه شکل گیری مجدد موسسات اعتباری غیرمجاز در جامعه وجود دارد؟» تحت پویشی با عنوان «بازار پولی عاری از موسسات غیرمجاز» ارایه کنند.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولی اله سیف که در آیین تقدیر از برگزیدگان اولین المپیاد علمی بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی، عصر امروز در بانک مرکزی سخن می گفت، با ارایه پیشنهاد شکل گیری پویش «بازار پولی عاری از موسسات غیرمجاز»، این اقدام را فرصت مناسبی برای بهره مندی نظام بانکی از ایده های نخبگان و صاحب نظران نظام بانکی دانست و گفت: طی مراسمی از بهترین ایده ها و مقالات در این زمینه تقدیر به عمل خواهد آمد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نظام بانکی نیاز مبرم به نیروی انسانی مستعد و مجهز به دانش روز دارد تصریح کرد:  در دوران تحریم های ناعادلانه، نظام بانکی از بُعد عملیات بانکی متاسفانه از قافله دانش روز بین المللی عقب ماند که لازم است این عقب ماندگی با اقدامات درخور و شایسته جبران شود.

رییس کل بانک مرکزی با ارزشمند دانستن برگزاری اولین المپیاد علمی بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی این اقدام را گامی در جهت افزایش انگیزه کارکنان بانک ها خواند و گفت: کارکنان نظام بانکی نیروی محرکه اقتصاد کشور هستند و اگر بانک ها تحرک لازم را نداشته باشند اقتصاد به اهداف غایی خود نخواهد رسید.

وی افزود: اگر چه شبکه بانکی با چالش هایی روبروست لیکن با توجه به بانک محور بودن اقتصاد کشور برای پیشرفت در این زمینه نقش نظام بانکی علیرغم مشکلات انباشته چند دهه گذشته کماکان پررنگ و حائز اهمیت است.

سیف با بازخوانی دستاوردهای اقتصادی دولت  دوازدهم گفت: خوشبختانه رویکرد دولت دوازدهم همچون دوره قبل بر انضباط پولی استوار است و این رویکرد شایسته منجر به رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و رونق تولید شده است.

رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به اینکه یکی از مزاحمت های بازار پول در چند سال اخیر وجود موسسات اعتباری غیرمجاز بوده است تاکید کرد: بروز و ظهور موسسات اعتباری غیرمجاز برای سرمایه های مردمی مخاطره جدی بود که نتیجه غایی آن نیز در هزینه تمام شده برای تولید نمود پیدا می کرد، لیکن با اقدامات شایسته بانک مرکزی در حال حاضر موسسه اعتباری غیرمجاز فعالی در کشور وجود ندارد و خوشبختانه ثبات رضایت بخشی  در بازار پول  حاکم است.

رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به انتقاد برخی که عنوان می کنند بانک ها و موسسات اعتباری بخشنامه الزامات سود سپرده ها را رعایت نمی کنند عنوان کرد:  بانک مرکزی با بررسی و نظارت بیش از ۴ هزار شعبه بانکی در سراسر کشور شاهد پایبندی بانک ها و موسسات اعتباری به بخشنامه صادره بانک مرکزی در زمینه رعایت الزمات نرخ سود سپرده های بانکی است و تخلف قابل توجهی در این زمینه مشاهده نشده است. ضمن انکه بانک ها و موسسات اعتباری درک مناسبی از تحولات و شرایط کنونی دارند و هم افزایی آنها قابل تقدیر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بانک مرکزی اقدامات شایسته ای برای صیانت از سپرده های مردمی انجام داده است گفت: بانک ها نیز در این مسیر بایستی با ارایه خدمات به روز و متنوع زمینه مراجعه به موسسات اعتباری غیرمجاز را از بین ببرند.

سیف با بیان اینکه الزام امروز نظام بانکی گرایش به رویکرد آموزش های کاربردی است افزود: با توجه به این موضوع موسسه عالی آموزش بانکداری ایران همچون رویه های بین المللی، رویکرد سنتی ارایه مدارک را به رویکرد آموزش های کاربردی و مورد نیاز نظام بانکی تغییر داده است و خوشبختانه خلاء دوره های کاربردی با رویکرد کنونی موسسه عالی آموزش بانکداری ایران در حال جبران است.

رییس شورای پول و اعتبار توجه به مباحث حاکمیت شرکتی، مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را از موضوعات روز بانکی بین المللی خواند و گفت: برخی تصور می کنند که توجه به این مباحث ناشی از تکالیف کشورهای خارجی است در حالی که این موضوعات از دستاوردهای بشری و ناشی از انباشت تجربیات است و زمینه سوءاستفاده های مالی را از بین خواهد برد.

در این جلسه همچنین کوروش پرویزیان رییس کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی با ارایه گزارشی از روند برگزاری اولین المپیاد علمی بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: در خردادماه سال ۱۳۹۵ برنامه ریزی برای برگزاری این المپیاد انجام شد و با مصوبه کانون بانک های خصوصی در شهریورماه همان سال امور مقدماتی این المپیاد در دستور کار قرار گرفت.

وی با بیان اینکه این المپیاد  در واقع مسابقه دانش بانکی در موضوعات مختلف بوده است گفت: بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی با تمام توان مشارکت فعال داشته اند و خوشبختانه امروز شاهد آیین تقدیر از برگزیدگان این مراسم هستیم.

رییس کانون بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی هدف از این المپباد را شناسایی، تربیت و بهره مندی از نیروهای شایسته نظام بانکی عنوان کرد.

گفتنی است در این مراسم از برگزیدگان المپیاد علمی بانک ها و موسسات اعتباری خصوصی با اهدای لوح توسط رییس کل بانک مرکزی تقدیربه عمل آمد.


تعداد بازدید : 97

ارسال نظر

ارسال