به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
وحید احمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا درباره سیاست های بکارگرفته شده از سوی وزارت علوم جهت گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت اظهار کرد: در حال حاضر پروژه های بزرگ بسیاری ایجاد شده که دانشگاه ها و مجموعه دستگاه های وزارت نفت، صنعت، کشاورزی و دفاع به صورت مشترک با یکدیگر همکاری می کنند.وی افزود: بی شک در سال های گذشته ارتباط میان مردم و صنعت بهبود یافته اما اهمیت موضوع به قدری است که باید در این زمینه تلاش های بیشتری انجام شود.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی با اشاره به بهره گیری از معافیت های مالیاتی برای صاحبان صنایع در سال های اخیر، افزود: به منظور توسعه ارتباط صنعت با دانشگاه باید سیاست هایی بکارگرفته شود که دستگاه های صنعتی و شرکت های خصوصی موظف به همکاری با دانشگاه ها باشند واز سوی دیگربا ایجاد معافیت های مالیاتی تمایل این مجموعه ها برای گسترش ارتباط با دانشگاه افزایش یابد.
احمدی با بیان اینکه فعالیت های صنعتی ایران با سایر کشورها متفاوت است، یادآور شد: در سایر کشورهای دنیا تمام دستگاه ها و صنایع در واقع آرندی (تحقیق وتوسعه) دارند یعنی وقتی فردی یک شرکت بزرگ را راه اندازی می کند، با تأسیس واحدهای تحقیق و توسعه به سمت گسترش مجموعه های مورد نظر خواهند رفت اما این اتفاق در ایران به ندرت رخ می دهد.
وی ادامه داد: از آنجایی که صنایع در ایران در فضاهای رقابتی قرار نمی گیرد و عملا در عرصه های بین المللی و منطقه ای حضور فعالیت گسترده ای ندارد، صاحبان صنایع به دنبال ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه نمی روند و به انجام همان فعالیت های تولیدی بسنده می کنند.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی با اشاره به لزوم پیگیری جهت عملیاتی شدن سیاست های ارتباط گستره تر صنعت با دانشگاه، خاطر نشان کرد: ترغیب صاحبان صنایع به همکاری با دانشگاه بواسطه ارائه تسهیلات خاص و معافیت های مالیاتی روش مناسبی بوده که دولت در چند سال گذشته بکار گرفته است.
** بهره گیری از ظرفیت دانشگاه های سطح یک
احمدی در ادامه درباره ظرفیت دانشگاه ها برای جذب اعضای هیأت علمی، اظهار کرد: در دانشگاه های دولتی به تناسب ظرفیت استاندارد، منابع انسانی به ویژه اعضای هیأت علمی تعلق می گیرد که کمبودی درخصوص تعداد نفرات اعضای هیأت علمی وجود ندارد.
وی ادامه داد: برخی دانشگاه ها در شهرستان های دور دست با پذیرش بیش از حد استاندارد دانشجو در رشته ها و دوره های مختلف با کمبود نیرو مواجه شده اند.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به وضعیت مناسب دانشگاه های سطح یک از نظر تأمین نیرو، یادآور شد: موضوع توسعه تشکیلات در وزارت علوم هم وجود دارد بنابراین با بهره گیری از ظرفیت دانشگاه های سطح یک و بزرگ تر به عنوان دانشگاه معین، می توان شکاف میان نسبت تعداد اعضای هیات علمی به دانشجو حل شود.
احمدی خاطر نشان کرد: دانشگاه هایی که با مشکل کمبود نیرو مواجه هستند باید از سازمان امور استخدامی و دولت برای اخذ مجوز به منظور جذب اعضای هیأت علمی اقدام کنند.
**ن.م**1601