اقتصاد آنلاین - سپیده قاسمی؛ حمید رسولی امروز در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر برگزار شد، اظهار کرد: در حال مذاکره با شرکتهای پتروشیمی برای بدون تغییر ماندن قیمت کود اوره برای سال آینده هستیم.
وی افزود: هماکنون هر کیسه ۵۰کیلوگرمی کود اوره از شرکتهای پتروشیمی حدود ۳۱هزار تومان خریداری و با قیمت حدود ۳۷هزار تومان با در نظر گرفتن هزینه حمل و نگهداری به دست کشاورزان میرسد.
رسولی با یاد آوری اینکه در سال جاری، برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی به این شرکت، تامین ۲ میلیون و ۳۰۵ هزار تن انواع کودهای شیمیایی از نوع ازته، فسفره و پتاسه بوده، است، افزود: از این میزان تاکنون، یک میلیون ۹۰۰ هزار تن تامین شده و بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن از طریق شرکت خدمات حمایتی به کشاورزان عرضه شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر، میزان ذخایر استراتژیک این شرکت از سه نوع کود ازته ، فسفره و پتاسه بیش از ۳۰۰ هزار تن است که با این میزان ذخیره، به استقبال کشت بهاره می رویم.
رسولی با تاکید بر اینکه بیش از ۸۰ درصد کودهای تامین و تدارک شده توسط این شرکت، تولید داخلی است، گفت: مابقی کود مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود و این درحالیست که سال ۸۶ فقط ۲۰ درصد کود مورد نیاز کشور از داخل تامین می شد.
وی درباره تامین بذور مورد نیاز کشاورزان نیز ، اظهار داشت: برای سال آینده نیز بخش عمده ای از بذور به ویژه گندم و جو توسط این شرکت از منابع داخلی تامین و در اختیار کشاورزان قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایت کشاورزی، بیان کرد: همچنین ۱۰۰ درصد بذوری وارداتی که عمدتا بذور دانه های روغنی هستند از برندهای شرکت های معتبر دنیاست تامین و عرضه میشود.
رسولی با رد ادعاهای مطرح شده درباره بی کیفیتی بذور وارداتی و خریداری شده توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، اظهار کرد: کیفیت خط قرمز ما است و بر همین اساس بذر گندم و جو را از منابع با کیفیت داخلی و بذور وارداتی را تحت نظارت سختگیرانه کارشناسی وزارت جهاد کشاورزی تامین می کنیم.
وی منابع تأمین بذور وارداتی را شرکت اورالیس فرانسه، کیبی اس آلمان، ساتن یونیول آلمان، هایولای استرالیا و ایکیوی سوئیس عنوان کرد.
رسولی تاکید کرد: خارج از این برندها حتی یک گرم هم از هیچ شرکت دیگری بذر وارد نکردهایم، اگرچه ممکن است واردکنندگان خارج از شبکه ما از کشورهایی چون هند، روسیه و ترکیه نیز بذر وارد کرده باشند.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی همچنین به سوءاستفاده برخی افراد از برند شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی افراد در کیسههایی با نام و نشان ما نهاده توزیع میکنند که امسال 30 مورد را شناسایی و به مراجع قضایی معرفی کردیم.
رسولی یاد آور شد: امسال 385 هزار تن بذر در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره واگذاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به بخش خصوصی و اینکه این موضوع به کجا رسید، بیان کرد: اگر این امکان فراهم شود ما هم استقبال میکنیم، البته ترجیح میدهیم شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به اهلش واگذار شود.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی به ضرورت اعمال استانداردهای بین المللی در میزان مصرف کودهای کشاورزی تاکید کرد و افزود: ما در کشور کمتر از ۱/۳(یک سوم) میانگین مصرف جهانی کود مصرف میکنیم که این امر بهره وری را کاهش داده است.
رسولی در پایان به رشد 6 درصدی مصرف کود فسفات و ازت اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در سال جاری بیش از 25 هزار تن کود سولفات آمینیوم به عنوان یک کود جدید به کشاورزان عرضه شده است.