اقتصاد آنلاین - فائزه مومنی؛ ابراهیم شیخ معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران در نشست خبری با خبرنگاران گفت: در چهل روز نخست به ارزیابی وضع موجود شهرداری تهران از جهت منابع انسانی پرداختهایم. در ابتدا ۳۱۹چالش، در مرحله بعد ۷۹ و بعد ۴۱و در نهایت ۹چالش احصا شد.
وی اولین چالش در منابع انسانی را عدم جامعیت منابع آماری و نبودبانک جامعی برای اطلاعات نیروی انسانی عنوان کرد و افزود: دومین چالش، مسئله فساد و کاهش سلامت اداری است، طبق نظرسنجی که از مراجعین شهرداری شده ۳۲درصد تقاضاها، تقاضایی غیر از تقاضای مرسوم و قانونی شده است
وی سومین چالش را فرهنگ غیرحرفهای نام برد وگفت: به این معنی که افراد عمدتا بر مبنای روابط پیشرفت کردهاند.
وی همچنین گفت: چهارمین چالش منطقی نبودن حجم وکیفیت نیروی انسانی در مقایسه با ماموریتهای سازمانی است.شهرداری شیکاگو ۳۲هزار نفر نیرو در مقابل ۹.۵میلیون جمعیت دارد، این در حالی است که ماموریتهای شهرداری شیکاگو از شهرداری تهران که ۶۸هزار و ۸۲نفر نیرو دارد بیشتر است.
وی ادامه داد: تعداد نیروی های ما دوبرابر پستهای سازمانی است. در شش ماه آخر دور قبل ۸هزار و ۶۵۲نفر به جمعیت نیروی انسانی اضافه شده است. ما در بخشهایی فقر نیروی غیر متخصص در کنار تراکم نیرو داریم.
شیخ ناکارآمدی مدیریت عملکرد را پنجمین چالش عنوان کرد و گفت: هیچ سنجشی وجود ندارد که کسانی که عملکرد بالایی دارند و یا کسانی که ندارند شناسایی شوند.و علاوه برآن ششمین چالش عدم تعهد به شایستگی است. شایستهسالاری کامل در گذشته وجود ندارد.
معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران همچنین ادامه داد: هفتمین چالش ناکارآمدی نظام توسعه مدیریت است. ما نظام کارآمدی برای پرورش مدیران از داخل سازمان داریم برای تضمین آینده شهرداری نداریم.
وی افزود: هشتمین چالش ما ناکارآمدی نظام بازنشستگی وتامین آتیه است (آینده بازنشستگان)و نهمین چالش ناکارآمدی نظام جبران خدمات سنتی است که بدون توجه به عملکرد افراد تنظیم شده است.
شیخ۵راهبردتوسعهفرهنگواخلاقحرفهایرا،توسعهشایستهسالاری،چابکسازی،هوشمندسازی مدیریت منابع انسانی و ارتقا و بهبود رفاه حال کارکنان و مدیران برای حل مشکلات نام برد.
معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران در ادامه افزود: شورایی به نام تحول و ارتقای سرمایه انسانی برای تغییر وضعیت تشکیل خواهد شد.
وی همچنین تاکید کرد: در شهرداری تهران، تعدیل نیرو نداشته، نداریم و نخواهیم داشت.
ضرورت وجود ملاحظات اجتماعی در انتصابات شهرداری
ابراهیم شیخ در پاسخ به سوال اقتصادآنلاین در رابطه با استخدام نیروی قالیبافی در معاونت شهرسازی و معماری گفت: ایشان و فرزند مدیرعامل همشهری هنوز استخدام نشدهاند، آقای زمانآبادی را نمیشناختم اما واکنش اجتماعی بر علیه انتخاب ایشان زیاد بود، به نظر من باید حتما ملاحظات اجتماعی در انتصابات رعایت شود.
وی گفت: از هنگامی که به شهرداری آمدم ۲دهم کاهش نیرو داشتهایم.این تعداد کسانی بودند که یا مدرک تحصیلی خود را ارائه ندادند،دچار تخلف شده و یا در محل کار حضور نداشته و بازنشسته شدهاند.
معاون توسعه منابع انسانی شهرداری افزود: تعدیل نیرو نخواهیم داشت اما با ایجاد بازار کار در شهرداری این نیروها را ساماندهی خواهیم کرد. و در نظر داریم تا نخبگان را نه در حال حاضر اما درآینده جذب کنیم.
وی ادامه داد: هر مدیری که اضافه شد فقط راننده ومسوول دفتر با خود آورد که پس از تمام شدن دوره مدیریتی آنها هم خواهند رفت.آنقدر آمار نیروهای جذب شده دوره جدید مدیریت شهری کم بود که حتی با رفتن تعدادی از نیروهای انسانی شهرداری بدنه شهرداری سبک شد.
وی تاکید کرد امروز جذب کردن نیرو بزرگترین رانت کشور است.هر نفری که به بدنه شهرداری اضافه شود باید مردم هزینه جذب این افراد را بپردازند.آدم سیاسی نیستم و بر این اساس نیرویی جذب نمیشود.
شیخ ادامه داد: کسانی که از پستشان رفتند تا ۳ماه خدمات و امکانات دریافت خواهند کرد. آدمها دستمال نیستند.
وی همچنین گفت: فرایندهای فسادآور در شهرداری به کمک مدیران جدید شناسایی خواهد شد. و به دنبال محقق شدن شهرداری شیشهای هستم و از ۱۰۰انتصاب اول شهردار تهران سخن گفتم.همیشه انتصابات یک جعبه سیاه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ردهبندی سن افراد جذبشده به این شکل است ۲۹درصد از افراد بین ۳۰تا۴۰سال،۴۲درصد بین ۴۰تا ۵۰سال،۲۹درصد بالای ۵۰سال سن دارند افزود : این رنج سنی یک منحنی نرمال است.
او گفت: ۲۹درصد مدیران انتصابی اول دارای مدارک دکتری و پسا دکتری هستند و از دانشگاههای درجه یک انتخاب شدهاند.قبلا این عدد ۴.۶درصد بوده است.۸درصد مدیران شهرداری زن هستند.
شیخ افزود: بازنشستهها زمانی میتوانند به کار خود ادامه دهند که جزو مقامات باشند.طبق قانون شهردار در حکم وزیر و معاون او در حکم معاونان وزیر هستند.وتنها استثنا جانبازان و ایثارگران هستند.