به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این رادیوی فرانسوی افزود: دفتر «امائول مکرون» رئیس جمهوری فرانسه بعد از ظهر شنبه اعلام کرد که این کشور بر این باور است که تلاش های دیوان بین المللی کیفری می تواند به حقایقی که منجر به بروز چنین بحرانی در ونزوئلا شده است، دست یابد و به یافتن راه حلی در این زمینه کمک کند.
دفتر مکرون همچنین اعلام کرد: پاریس «عمیقا نگران» وضعیت این کشور(ونزوئلا) است و از دولت « نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا می خواهد باب گفت وگو را با اپوزیسیون باز کند.
وزیران امور خارجه کانادا، آرژانتین، شیلی، کلمبیا، پاراگوئه و پرو چهارشنبه هفته پیش اعلام کردند که در نامه ای به دیوان بین المللی کیفری، خواستار تحقیقات درباره «جنایت علیه بشریت» از سوی دولت کاراکاس شده اند.
«جورج فائور» قاضی آرژانتینی مدعی شده که شواهدی درباره «بازداشت خودسرانه، اعدام های غیرقانونی، شکنجه، آزار جنسی، تجاوز و دیگر «موارد نقض آشکار حقوق بشر» موجود است.
ونزوئلا با فشار ناشی از بحران سیاسی و اقتصادی که باعث فرار بسیاری از شهروندان این کشور به کشورهای همسایه شده، مواجه است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا طی سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که «همه گزینه ها روی میز است» و از احتمال کودتای نظامی علیه مادورو سخن گفت.
به گزارش ایرنا، پیشتر تارنمای آمریکایی هیل گزارش داده بود که مادورو گفته است تمایل دارد با ترامپ دیدار کند و این دیدار به نفع هر دو کشور است.
مادورو قبلا گفته بود که کشورش درگیر یک جنگ اقتصادی تحت هدایت واشنگتن است. اوایل ماه جاری فاش شد که مقاماتی از دولت ترامپ اخیرا با رهبران مخالفان و شورشیان در ونزوئلا برای بررسی طرح های کودتای احتمالی با هدف براندازی دولت مادورو مخفیانه دیدار کردند اما در نهایت طرحی در این چارچوب اجرایی نشد.
ونزوئلا ماه هاست با بدترین چالش های اقتصادی و اجتماعی چند دهه اخیر از جمله کمبود شدید مواد غذایی و دارو و همچنین تورم بسیار شدید روبرو بوده است. صندوق بین المللی پول اخیرا پیش بینی کرده که تورم ونزوئلا در پایان سال جاری میلادی به یک میلیون درصد خواهد رسید.
دیوان بین المللی کیفری نخستین دادگاه بین المللی برای رسیدگی به جرائم نسل کشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است که مقر آن لاهه هلند است.
اروپام**9158**1485