به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، شاپور کاکولکی روز سه شنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر افزود: این اقدام بر اساس تفاهم نامه همکاری میان اتحادیه سراسری صیادان و یکی از شرکتهای بیمهای انجام شده و در گام نخست 10 هزار صیاد بیمه تکمیلی درمانی می شوند.
وی اضافه کرد: سهم صیادان در پرداخت حق این بیمه تکمیلی درمان یک پنجم بیمههای تکمیلی دیگر در نظر گرفته شده است.
کاکولکی اظهارداشت:نام نویسی از جامعه صیادی برای بیمه تکمیلی درمانی چه آنهایی که بیمه تامین اجتماعی و یا بیمه سلامت دارند از 15 روز دیگر در اتحادیه سراسری صیادان آغاز می شود و ماهیگیران میتوانند خود و خانوادههایشان را بیمه تکمیلی کرده و از خدمات آن بهرهمند شوند.
وی در بخش دیگری ازسخنان خود گفت: با توجه به فراهم شدن صید تن ماهی در اقیانوس هند وبرنامه ریزی صحیح کارشناسان شیلات میزان صید آبزیان در سال گذشته بیش از 700 هزار تن بود که 60 هزار تن از این میزان مربوط به استان بوشهر است.
کاکولکی درباره دریابست بیان کرد: این طرح با هدف حفظ ذخایر آبزیان و رونق صید و صیادی اجرا می شود و هیچ نفعی برای سازمان شیلات ایران ندارد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران بیان کرد: تلاش می شود با اجرای این طرح از برخی تخلفات صید و صیادی پیشگیری شود و زمینه رفاه بیشتر برای جامعه صیادی کشور رقم بخورد.
کاکولکی در باره توسعه بنادر صیادی گفت: با توجه به اینکه توسعه بنادر صیادی تنها با بودجه دولتی امکان پذیر نیست حضور بخش خصوصی برای توسعه و نوسازی و نگهداری بنادر صیادی ضروری است.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر در هر 22 کیلومتر از استان بوشهر یک بندر تاسیس شده و تلاش می شود زمینه توسعه و نوسازی این بنادر به نحو مطلوبی با مشارکت بخش خصوصی انجام شود.
مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: طرح دریابست با هدف حفظ و ایجاد فرصت برای بازسازی ذخایر دریایی و جلوگیری از تخلفات صیادی قبل از شروع فصل صید میگو در آبهای بوشهر اجرا می شود.
غلامعباس زنده بودی افزود: یکی از چالش های مهم دریا امروز کاهش ذخایر است که باید به شیوه های مختلف از جمله دریابست بتوانیم این ذخایر را مدیریت و حفظ کنیم.
وی با اشاره به صید میگو اضافه کرد: روش صید این نوع آبزی که در اقتصاد صیادان بسیار موثر است ولی به دلیل اینکه به صورت ترال (کف روب) انجام می گیرد، به تخریب زیستگاهها و صید بسیاری دیگر از آبزیان غیرهدف منجر می شود.
زنده بودی با بیان اینکه طرح دریابست درهمه دنیا به صورت گسترده اجرا می شود ادامه داد: با توجه به تاثیر این طرح در بازسازی گونه های مختلف آبزیان هیچ صیادی اجازه صید در بازه زمانی تعیین شده را ندارد و در زمان حاضر اداره کل شیلات با اجرای طرح دریابست به مدت 20 روز تا یک ماه قبل از شروع فصل صید میگو کنترل صید را با صیادان تمرین می کند.
وی اظهار داشت: با توجه به تاثیر طرح دریا بست در بازسازی ذخایر تلاش می شود این طرح در فصل ها و در زمان های دیگری که زاد ولد ماهیان است در طول سال اجرا شود.
زنده بودی با اشاره به برخی نارضایتی ها درباره اجرای طرح دریابست گفت: هرچند اجرای این طرح نارضایتی هایی به دنبال داشته ولی برای رونق صید و صیادی و ایجاد فرصتی برای بازسازی ذخایر چاره ای به غیراز اجرای آن وجود ندارد.
وی یادآور شد: در زمان حاضر 15هزار صیاد در قالب 2هزار و 100 فروند شناور در استان بوشهر مشغول به فعالیت هستند که سالانه حدود 60 هزار تن انواع آبزیان را از دریا صید می کنند.
مدیرکل شیلات استان بوشهر گفت: رونق آبزی پروری ساحلی که شامل استخرهای پرورش ماهی و میگو و آبزی پروری دریایی از جمله پرورش ماهی در قفس می باشد از سیاست های این اداره کل در این استان است.
وی تاکید کرد: دریا جایی برای توسعه برداشت ندارد به همین دلیل مهمترین برنامه اداره کل شیلات مدیریت ذخایر و برداشت پایدار است که تنها راه رسیدن به این برنامه رونق آبزی پروری است.