به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، محققان در تازهترین بررسیهای خود دریافتند، بین تغییر ساعت کاری و تغییرات سلولی ارتباط مستقیم وجود دارد.
براساس این تحقیقات، افرادی که در شیفت شب کار میکنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان، سکته مغزی و بیماریهای قلبی هستند.
محققان باور دارند، خوردن مواد غذایی به خصوص در ساعاتی که بدن تصور دارد زمان خواب است، میتواند فرایند یادگیری و قدرت حافظه را با اختلال روبرو کند.
نتایج این مطالعه حاکی از آن است، افراد شاغل در شیفت شب هم که غذا هم میخورند، به میزان دو برابر بیش از دیگران در معرض خطر هستند.
نتایج این بررسی همچنین نشان داد، زمانیکه ریتم طبیعی و روزانه بدن از تعادل خارج میشود سوخت و ساز بدن هم دچار این وضعیت میشود.
بنابراین، افرادی که در شیفت شب کار میکنند بیشتر احتمال دارد دچار سندرم متابولیک شوند.
همچنین خطر اضافه وزن در آنان به دلیل رژیم غذایی نامناسب و اختلال در ساعت درونی بدن افزایش مییابد.
پژوهشگران تأکید میکنند، خوابیدن کوتاه مدت یکی از فاکتورهای اصلی سلامت کار در شب است؛ در حالیکه چرت زدن پیش از شروع کار میتواند به مقابله با خستگی کمک کند خوابیدن برای مدت زمان کوتاه در طول کار هم ضروری است.
متخصصان بر این باورند که بخش قابلتوجهی از مشکل کار شیفتی فیزیولوژیکی است؛ در یک سطح بنیادین بیدار بودن در ساعات غیرعادی یا ساعات غیرمعمول با ریتم بیولوژیکی بدن افراد در تعارض است.
این مطالعه که توسط دانشگاه ایالتی واشنگتن صورت گرفته، اولین بررسی در نوع خود است.