سایه سنگین اکنون‌زدگی در فرآیندهای تصمیم‌گیری ایران بیداد می‌کند

  • سه شنبه 22 آبان 1397 ساعت 22:15

اخبار => سایر رسانه ها

رئیس موسسه دین و اقتصاد گفت: واقعیت‌ها در پرتوی منافع ضد توسعه‌ای پوشیده می‌شود.
سایه سنگین اکنون‌زدگی در فرآیندهای تصمیم‌گیری ایران بیداد می‌کند

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به گزارش خبرنگار ایسنا - منطقه اصفهان، فرشاد مومنی بعدازظهر دوشنبه در مراسم نکوداشت نودمین سالروز تولد شهید آیت‌الله دکتر بهشتی در دانشگاه اصفهان در خصوص اندیشه اقتصادی ایشان، اظهار کرد: اکنون با استفاده از آثار شهید بهشتی می‌توان در دریای عدم شفافیت و شبهه‌انگیز، کانون‌های گرفتاری را شناسایی کرد.

وی افزود: زمانی که یک کشور در شرایط نابسامان است و حتی در مسیر حل و فصل مشکلات موفق نیست، فهم دو گروه عمده معرفت‌های سطح توسعه از جمله پاسخ به اینکه بنیان‌های اندیشه‌ای وضع موجود چیست، ضرورت می‌یابد.

رئیس موسسه دین و اقتصاد با بیان اینکه وجه دوم، ترسیم خطوط اصلی شکل‌دهنده وضع مطلوب است که همان بازگشت به اندیشه شهید بهشتی است، افزود: شهید بهشتی نقش موثری در برقراری نظم نوین طبق قانون اساسی داشت. امروز باید فهمید که وضع موجود ایران، معلول پیروی از موازین قانون اساسی یا سرپیچی از قوانین، ولو با حسن نیت و مصلحت است.

مومنی با بیان اینکه طبق ادعای بنده، قدرت توضیح‌دهندگی بحران‌های موجود در ایران از کانال نادیده‌گرفتن قانون اساسی، خیلی بیشتر از پیروی از آن است، افزود: بنابراین  برای برون‌رفت از معضلات، شکل‌بخشی به آرمان‌های انقلاب، تلاش صادقانه و نیاز به بازگشت به اندیشه‌های شهید بهشتی است.

وی با بیان اینکه باید اسلوب روش‌شناختی این اسلام‌شناس بی‌بدیل را شناسایی کنیم، ادامه داد: معرفت علمی و دینی برای حل توسعه نیافتگی لازم است.

وی با بیان اینکه سایه سنگین کوته نگری و اکنون زدگی در فرآیندهای تصمیم گیری و توسعه منابع در ایران بیداد می کند، تصریح کرد: شهید بهشتی، آینده نگری در ساحت اندیشه در قالب عمل در زمره مشخصه جامعه تراز اسلام معرفی کرد.

رییس موسسه دین و اقتصاد خاطر نشان کرد: شهید بهشتی از دریچه قرآن و سیره معصومین، مهمترین ابزار عینیت بخشی به توسعه را برقراری یک نظم غیر قائم به شخص، عقلانی و ضابطه محور می دانست.

مومنی تاکید کرد: جهت‌گیری قانون اساسی مبتنی بر سلیقه نبود و شهید بهشتی و دیگر اعضای خبرگان زحمت های پژوهشی چند ۱۰ ساله کشیدند. علت تضعیف جایگاه اندیشه و عمل توسعه در ساخت مناسبات رانتی یکی از بزرگترین عارضه ها است. واقعیت ها در پرتوی منافع ضد توسعه ای و فاسد، دستکاری و واقعیت ها بر عکس می شود. همچنین علت سرگیجه در شرایط موجود، توجه نکردن به موازین اندیشه ای و روش شناختی است.

وی با بیان اینکه بهشتی معتقد بود هر علمی در عالم واقع، مستقل نیست و باید آن علم به صورت بین رشته ای بررسی شود، افزود: وی قابلیت همکاری و معجزه تقسیم کار را سازوکار توسعه می دانست.

رییس موسسه دین و اقتصاد با اشاره به هدف شهید بهشتی در ایران ادامه داد: هدف رشد اخلاق، کار دسته جمعی و تشکیلاتی به عنوان ابزارهای رشد استعدادها و شناخت و تربیت کادرها بود. در حال حاضر در ساختار قدرت ایران به سازمان یابی مردم آلرژی وجود دارد. یکی از دلایل آسیب پذیری شدید ایران در برابر هر تکانه ای، به علت عدم سازمان یافتگی است.

مومنی با بیان اینکه تحقق آرمان ها به برنامه نیاز دارد و برای تهیه برنامه باید کار سازمان یافته را یاد بگیریم، ادامه داد: با استفاده از آثار بهشتی در دریای عدم شفافیت و شبهه انگیز اکنون می توان کانون های اصلی گرفتاری را شناسایی کنید.

وی با بیان سخن شهید بهشتی مبنی بر اینکه حق و عدل از یکدیگر جداشدنی نیست، تصریح کرد؛ او ریشه بی اخلاقی را دوری از عدالت می‌دانست. در واقع عدل اخلاقی زیربنای تمام انواع دیگر عدل است. مهم‌ترین ویژگی چهره های حق‌پرست، افق دید بلندمدت آنهاست.

انتهای پیام


تعداد بازدید : 270

ارسال نظر

ارسال