به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در بسیاری از نقاط جهان، به ویژه کشورهای در حال توسعه و کشورهایی که استفاده از تهویه مطبوع امکان پذیر یا مقرون به صرفه نیست، از راهکارهایی مانند سفیدکردن سقف و دیواره خارجی ساختمان استفاده می شود. رنگ سفید نور خورشید را جذب نمی کند و با بازتاب آن، دمای داخلی ساختمان در روزهای گرم خیلی افزایش نمی یابد. این روش مشکلاتی به همراه دارد، از جمله اینکه رنگدانه های سفید استفاده شده در رنگ، نور ماوراء بنفش را جذب می کند و به همین دلیل در بازتاب طول موج های خورشید خیلی موثر نیستند.
محققان دانشگاه کلمبیا برای حل این مشکل راهکاری اندیشیده اند و پلیمری برای پوشش نمای خارجی ساختمان طراحی کرده اند. این پلیمر حاوی رنگدانه نیست و از مواد متخلخل ساخته شده است. ساختار متخلخل این ماده کیسه های هوایی منحصر به فردی را ایجاد می کند.
برای این منظور محلول شفافی از پلیمر، ماده حلال و آب تهیه شده و روی سطح موردنظر که ممکن است سقف یا دیوارهای خارجی ساختمان یا سطح خارجی مخازن آب باشد، مالیده می شود. با تبخیر ماده حلال، آب به شکل قطرات کوچک درون پلیمر درمی آید. پس از این که قطرات آب بخار شوند کیسه های هوایی میکروسکوپی در ساختار پلیمر ایجاد می شود که رنگ آن را به سفید تغییر می دهد تا از جذب نور خورشید جلوگیری شود و دمای داخل ساختمان خنک باقی بماند.
علمی (6)**9259*2017