به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، قدرتنمایی روسیه باعث شد مشارکت کنندگان بازار این باور را پیدا کنند که تصاحب این عنوان از روسیه برای هر صادرکننده نفت دیگری در سال ۲۰۱۸ دشوار خواهد بود.
کارشناسان بازار نفت میگویند علاقه چین به نفت روسیه با راه اندازی خط لوله جدید و تسهیل واردات نفت از این کشور، افزایش بیشتری پیدا خواهد. پالایشگاههای مستقل چینی نیز روابطشان با تامینکنندگان روسی را تقویت کرده و خواب را از چشمان صادرکنندگان بزرگ ربودهاند.
روسیه با وجود کاهش ۰.۲ درصدی صادرات بر مبنای سال به سال، در دسامبر با صادرات ۵.۰۳ میلیون تن، بزرگترین صادرکننده نفت به چین ماند. با اینهمه مجموع فروش نفت روسیه به چین برای کل سال ۲۰۱۷، به میزان ۱۳.۹ درصد نسبت به سال ۲۰۱۶ رشد کرد و به ۵۹.۸ میلیون تن رسید.
طبق آمار اداره کل گمرک چین، واردات نفت چین از عربستان در دسامبر بر مبنای سالانه ۳۱.۷ درصد رشد کرد و به ۴.۷۱ میلیون تن یا معادل ۱.۱۱ میلیون بشکه در روز رسید. رشد چشمگیر واردات نفت در آخرین ماه سال میلادی گذشته، مجموع صادرات نفت عربستان به چین در سال ۲۰۱۷ را به میزان ۲.۳ درصد افزایش داد و به ۵۲.۱۸ میلیون تن رسید.
به این ترتیب واردات نفت چین از روسیه در سال میلادی گذشته ۷.۶۲ میلیون تن بالاتر از واردات از عربستان بود در حالیکه این رقم ۱.۴۸ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ بود که نشان میدهد اختلاف میان میزان واردات نفت چین از روسیه و عربستان افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
بر اساس گزارش اس اند پی گلوبال پلاتس، ناظران بازار بر این باورند که این اختلاف میان واردات چین از دو کشور در سال ۲۰۱۸ رشد بیشتری پیدا خواهد کرد زیرا پتروچاینا برای خرید نفت از روسیه، بیشتر به خط لوله متکی خواهد شد.