به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، فتق چربی پلک برآمدگی زردرنگ و موزی شکلی است که معمولا زیر پوست پلک پایینی ایجاد می شود که درد یا عارضه ای ایجاد نمی کند اما از آنجایی که در بسیاری از افراد به دلایل ارثی و ژنتیکی در سنین پایین نمایان می شود و از نظر زیبایی برای آنها که در سنین جوانی هستند، مشکل ایجاد می کند، افراد تمایل به خارج کردن آن دارند.
فتق چربی درواقع رسوب چربی در برخی سلول های پوست سطحی پلک است که به صورت لکه های زردرنگ چروکیده در زیر پوست پلک افراد میانسال نیز دیده می شود.
این عارضه ارتباطی به میزان چربی خون ندارد و تحقیقات نشان می دهد که بیش از نیمی از افراد مبتلا چربی خون طبیعی دارند.
درحال حاضر روش هایی مانند استفاده از لیزر یا جراحی تهاجمی به صورت برش دادن پوست و برداشت چربی برای رفع این عارضه به کار گرفته می شود که گاها با عوارضی همراه است؛ اما به تازگی روش نوینی در این زمینه توسط متخصصان پوست ایرانی به کار گرفته شده است که کم تهاجمی بوده و عارضه ای برای بیمار ندارد.
دکتر علی اصیلیان استاد و مدیر گروه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و متخصص پوست و فلوشیپ جراحی پوست از آمریکا ازجمله متخصصان ایرانی است که برای اولین بار از این روش در درمان بیماران استفاده کرده است؛ وی درخصوص این روش و موارد استفاده از آن توضیح داد: این روش برای افرادی که به صورت ارثی، فتق چربی پلک تحتانی آنها بیشتر است و در اثر افزایش سن این حالت شدیدتر می شود و یا افرادی که در اثر افزایش سن به تدریج دچار این عارضه می شوند، کاربرد دارد.
وی اظهار کرد: فتق چربی به این صورت است که وقتی فرد به سمت بالا نگاه می کند توده ای از چربی به صورت موزی شکل در پلک پایین دیده می شود که سن بیمار را بیش از میزان واقعی نشان داده و مشکلاتی از نظر روانی و زیبایی برای بیمار ایجاد می کند.
اصیلیان درخصوص افرادی که در اثر افزایش سن به این عارضه دچار می شوند، نیز گفت: یکی از مشکلاتی که در صورت این افراد به وجود می آید، این است که علاوه بر تجمع چربی در پلک پایین، پلک بالا نیز شل می شود و بروز این دو عارضه در کنار هم ظاهر افراد را به میزان قابل توجهی دست خوش تغییرات ناخوشایند می کند.
وی اظهار کرد: به طورکلی بیمارانی که با این مشکلات مواجه هستند، به اولین جایی که مراجعه می کنند متخصصان پوست است و تلاش ما این است که از روش های کم تهاجمی استفاده کنیم که آسیب و عوارض کمتری داشته باشد.
مدیر گروه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و متخصص پوست و فلوشیپ جراحی پوست توضیح داد: یکی از روش های غیرتهاجمی که برای پلک بالا درنظرگرفته می شود، روش میکروپانچ است که با استفاده از برش های کوچک مقداری از پلک بدون بخیه برداشته می شده و پلک جوان تر می شود و به همراه آن پیلینگ نیز انجام می شود.
اصیلیان افزود: روش دیگر درخصوص پلک تحتانی است به این صورت که بدون جراحی شدید و تهاجمی، فتق چربی زیر چشم با یک برش حداقلی تخلیه می شود که باعث صاف شدن پوست شده و سپس با پیلینگ فنولی پوست حالت جوانی از دست رفته خود را به دست می آورد.
وی خاطرنشان کرد: این روش بسیار مناسب و بدون عارضه است که به صورت پایلوت روی تعدادی از افراد انجام داده ایم و هم اکنون فاز مقایسه ای آن در حال انجام است.
اصیلیان درخصوص موارد کاربرد این روش ها گفت: این روش ها در افرادی که دچار سوختگی یا تصادفات شده اند، کاربرد ندارد و برای این گروه از بیماران به منظور بهبود اسکارهای باقی مانده روی پوست از روش های لیزری استفاده می شود که نتایج خوبی نیز داشته است.
تعریق زیاد
تعریق زیاد که با بوی بد بدن همراه است، مشکلات زیادی برای افراد به ویژه زنان جوان ایجاد می کند و سبب کم رنگ شدن حضور آنها در اجتماع و گاه گوشه نشینی آنها می شود.
این تعریق زیاد به گونه ای است که تمام لباس های فرد حتی لباس های رویی مانند مانتو از تعریق زیاد کاملا خیس شده و با تغییر رنگ، زرد یا سیاه رنگ می شود، تعریق زیاد با بوی تند و آزاردهنده ای همراه است که این مساله نیز مانع از حضور افراد در جامعه می شود.
استاد و مدیر گروه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از روش جدیدی برای رفع این مشکل خبر داد که با طی مراحل کارآزمایی اکنون روی بیماران در ایران به کار گرفته می شود.
اصیلیان گفت: این روش شامل تزریق اتانول خالص در ناحیه زیر بغل است؛ با این روش توانستیم غدد عرق را تخریب کنیم به این طریق هم میزان تعریق در بیماران کاهش یافته و هم بوی عرق ازبین رفت.
وی افزود: امروزه با این روش ساده توانسته ایم به موفقیت های زیادی در رفع این مشکل از افراد جامعه دست یابیم و اگر از این روش به صورت صحیح استفاده شود، معمولا عارضه ای به همراه ندارد.
استفاده از مام رول ها
اصیلیان با تاکید بر مصرف مام رول های استاندارد و مورد تایید پزشکان گفت: برخی از مام رول ها دارای ترکیبات آلومینیوم کلراید هستند؛ این ماده فلز سنگینی است که در وقتی روی پوست کشیده می شود، روی مجاری غدد تعریق رسوب کرده و آنها را می بندد و در نتیجه میزان عرق کاهش می یابد.
وی اظهار کرد: اگر مام رول ها مصرفی دارای ترکیباتی باشد که درموتولوژیست ها آن را تایید کرده باشند، معمولا مشکلی ایجاد نمی کند اما برخی از مام ها دارای ترکیبات جیوه، سرب یا نقره هستند که مصرف آنها با بروز عوارضی مانند حساسیت های شدید پوستی همراه است.
اسپری ها
اصیلیان در مورد مصرف عطرها و اسپری ها نیز گفت: برخی از عطرها و اسپری ها دارای ترکیبات الکل هستند که می تواند سبب تیرگی و خشکی پوست زیر بغل شوند؛ بنابراین نباید عطرها را مستقیم روی پوست اسپری کرد.
وی افزود: افرادی که در اثر استفاده مستقیم از اسپری ها روی پوست دچار این عارضه شده اند، برای برطرف کردن این حالت باید در کنار قطع مصرف مستقیم اسپری بر روی پوست، از کرم های روشن کننده پوست طبق نظر پزشک معالج استفاده کنند.