به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین عسکر دیرباز در نطق پنجمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری افزود: تیم اقتصادی دولت باید به گونهای عمل کند که موجب نشود اوضاع اقتصادی جامعه نامساعد شود.دیرباز اظهار داشت: امروزه مردم شریف ما از جمله مردم ولایتمدار استان آذربایجان غربی با مشکلات فراوان اقتصادی و تورم افسار گسیخته دست و پنجه نرم میکنند اما برای حفظ انقلاب مشکلات را تحمل میکنند.
وی خاطر نشان کرد: دولت باید به گونهای عمل کند که اعتماد مردم را بیشتر جلب کند. مهمترین سرمایه نظام اسلامی، اعتماد مردم است با عمل به وعدهها، جلوگیری از سوء تدبیرها و مشارکت مردم در فعالیتهای اقتصادی و کاهش تصدیگری دولت میتوان اعتماد عمومی جامعه را ترمیم کرد.
نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: دولت از بدنه کارشناسی حوزههای علمیه و دانشگاهیان برای حل مشکلات فرهنگی بهره بگیرد.
دیرباز تصریح کرد: دلسوزان برای فروش نفت، ورود ارز، حل مشکلات بیکاری به ویژه بیکاری فارغ التحصیلان، تورم افسار گسیخته، رکود اقتصادی و استقلال بانک مرکزی، طرحها و برنامههای بسیار خوبی دارند که باید از آنها استفاده شود.
وی ادامه داد: مقتضای اقتصاد مقاومتی این بود که با خروج ترامپ از برجام با کمترین مشکل مواجه بشویم. این مطلب روشن است که اگر اقتصاد مقاومتی در جامعه پیاده شده بود، آسیبهای روزهای اخیر به ملت شریف ایران وارد نمیشد و بروز این آسیبها نشانههایی روشن از پیاده نشدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی در جامعه است.
وی افزود: درخواست میکنیم قوه قضائیه و یا دولت لایحهای به مجلس شورای اسلامی تقدیم کنند که هر مقام دولتی مادامی که مسئولیت دارد از انجام فعالیت اقتصادی منع شود همه ما شیندهایم که مقام معظم رهبری نزدیکان خود را از فعالیتهای اقتصادی منع کردهاند.
** منابع ملی کشور و بودجه عمومی به سوی تولیدات سوق داده شود
حجت الاسلام و المسلمین محمدهادی عبدخدایی نماینده مردم خراسان رضوی انقلاب اسلامی و پیروزی آن را نعمتی بزرگ دانست و گفت: خداوند این انقلاب را نصیب ملت ایران و بلکه آزادگان جهان کرد و به ما افتخار خدمت در آن را عنایت کرد و اسلام در میان مردم آزاد جهان به صورت یک دین مقاوم و رهایی بخش جلوه کرد و گوشهای از عظمت و پویایی خود را نشان داد.
عبدخدایی افزود: به همان اندازه که انقلاب ارزنده است آسیب پذیر هم بوده و مورد تهاجم قرار می گیرد آن هم از راه های گوناگون اعتقادی، فرهنگی، سیاسی و مهمتر از همه اقتصادی است.
وی تاکید کرد: این موضوع هم در تاریخ ما سابقه دارد مانند اجرای تحریم اقتصادی در دوران اولیه و تمرکز پیامبر اکرم(ص) در شعب ابی طالب که با مقاومت و پایداری بر آن فائق آمدند و هم مشابه آن در آغاز پیروزی انقلاب ولی با یاری خداوند و همت ملت ایران آن بحران هم سپری شد.
نماینده مردم خراسان رضوی تصریح کرد: اقتصاد کنونی، معایب متعددی دارد که متاسفانه تاکنون برای رفع آن از سوی اقتصاددانان طرح راه گشایی ارائه نشده و طرح های موجود هم از سوی مجریان به صورت دقیق به اجرا در نیامده است.
عبدخدایی اظهار داشت: اقتصادی که روز به روز بر تورم آن افزوده شود اقتصادی بیمار است. اقتصادی که در آن این همه اختلاف میان در آمدها باشد اقتصادی مریض است. اقتصادی که در آن تولید سیر نزولی داشته و مصرف آن هم به صورت اسراف و تبذیر حالت صعودی داشته باشد، اقتصادی غلط است.
وی خاطر نشان کرد: بهترین نیروها و سرمایه ها که عبارت از نیروی تحصیلکرده و جوان باشد در برخی رشته ها بیکار هستند و هرز می روند و تقصیر بیکاری آنها بر عهده برنامه ریزان و مسوولان کشور است.
نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: چند سال قبل مقام معظم رهبری سیاست های اقتصاد مقاومتی را ابلاغ فرمودند و بر آن تأکید کردند ولی چه اقدام جدی صورت گرفت؟ فرمایشات ایشان تنها موعظه و ارشاد نیست بلکه باید آنها را به مرحله اجرا گذاشت.
عبدخدایی گفت: اقتصاد مقاومتی تنها یک عنوان نیست، بلکه باید در ذیل آن صدها طرح تنظیم کرد. باید دید چگونه سطح تولید بالا می رود و مصرف به صورت بهینه و دور از اسراف و تبذیر در می آید.
وی افزود: باید طوری عمل کرد که گرایش و اعتماد مردم به داخل بیشتر شود و وابستگی به خارج کمتر و حتی از بین رود. نیروی مولد تشویق و کمک شود و افراد فاسد سرکوب شوند.
عبدخدایی اظهار داشت: منابع ملی کشور و بودجه عمومی به سوی تولیدات سوق داده شود و سرمایه ملی صرف مشاغل کاذب و واسطه گری نگردد از قاچاق و ورود کالاهای خارجی جلوگیری به عمل آید و به تولیدات داخلی کمک شود و سرمایههای عمومی بیشتر به سوی تولید سوق داده شود و فرهنگ عمومی به سوی مصرف بهینه رود نه اسراف، تبذیر، تجمل و چشم هم چشمی.
عبدخدایی افزود: برای اجرایی کردن این عنوان ضرورت دارد در ابتدا هر یک از قوای سه گانه اتاق فکری تشکیل دهند و با بررسی کامل نسبت به حوزه کاری آن قوه طرح ایجاد کنند و سپس به مرحله اجرا در آورند.
وی اظهار داشت: هر یک از وزارتخانه ها نسبت به حوزه کاری خود و بخش های وابسته حتی بخش های خصوصی طرح های لازم را طراحی کرده و به مرحله اجراء درآورد.
عبدخدایی خاطر نشان کرد: لازم است یک حرکت جهادی از سوی کلیه نهادها و ارگان ها برای اجرای دستور رهبری انجام گیرد حتی اگر مقابل تحریم ها هم قرار نگیریم.
سیام**1751