به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، دکترمارال قربان زاده در حاشیه دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران در گفتگو با خبرنگاران گفت: در گذشته به غلط تصور می شد که اگر دندان شیری کشیده شود دندان دائمی به صورت صحیح در آن محل رویش خواهد کرد در حالی که حفظ دندان های شیری برای کودکان ضروری است و کشیدن این دندانها می تواند در بزرگسالی دندانهای دائمی را دچار مشکل کند.
عضو انجمن دندانپزشکان عمومی ایران افزود: وقتی دندان شیری کشیده می شود دندانهای دیگر به سمت فضای خالی ایجاد شده حرکت می کنند و همین امر موجب می شود دندان دائمی قادر به رویش در مسیر صحیح خود نباشد و همین بی نظمی و حرکت دندان ها موجب رویش نامنظم دندانهای دائمی می شود.
قربان زاده با انتقاد از رویکرد کشیدن دندان شیری توسط برخی دندانپزشکان گفت: متاسفانه بسیاری از دندانپزشکان به دلیل جلوگیری از صرف زمان درمان برای دندان های کودکان؛ صورت مساله را پاک می کنند و خانواده ها نیز تحت تاثیر فرهنگ سنتی که کشیدن دندان های شیری یک درمان عادی برای دندان های خراب کودکان است دندان ها را می کشند.
قربان زاده با تاکید بر پیشگیری از خرابی دندان های شیری اظهار کرد: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی درایران کشیدن دندان شیری کودکان بسیار زیاد است و از هر 8 دندان شیری 5 دندان دچار مشکل می شود در حالی که این آمار در کشور سوییس صفر است و توانستند با بالابردن فرهنگ پیشگیری در جامعه، هزینه های درمان و مشکلات افراد را به حداقل برسانند.
دوازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران امروز چهارشنبه (20 دی ماه) آغاز و روز جمعه 22 دی ماه در مرکز همایش های برج میلاد به کار خود پایان می دهد.