دلایل کاهش سرانه مصرف ماهی در ایران

  • یکشنبه 6 خرداد 1397 ساعت 9:19

اخبار => سایر رسانه ها

بگذارید قبل از هر چیز، آب پاکی را روی دست‌تان بریزم! امروزه در دنیای پیشرفته، آبزیان را به جهت پر کردن شکم یا سیر کردن گرسنگی استفاده نمی‌کنند. این محصولات شیلاتی به‌عنوان غذا-دارو معرفی شده که در حقیقت می‌توان گفت غذایی است که به‌عنوان داروی پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها کاربرد دارد.
دلایل کاهش سرانه مصرف ماهی در ایران

به گزارش اقتصادآنلاین، شهروند نوشت: درواقع، ترکیبات غذایی بسیار ارزشمند این محصولات، ازجمله پروتیین با پروفایل کامل اسیدهای آمینه ضروری، هضم‌پذیری بسیار آسان، چربی با اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره، مواد معدنی و ویتامین‌های آنهاست که منحصربه‌فرد بودن آنها را در مقایسه با سایر محصولات دامی و زراعی تضمین کرده است. مصرف اسیدهای چرب HUFA به‌خصوص DHA و EPA موجود در محصولات شیلاتی منتج به پیشگیری از التهاب و بیماری‌های قلبی، جلوگیری از تشکیل لخته در عروق، همچنین بهبود کلسترول با کاهش تری‌گلیسیرید و افزایش HDL (کلسترول خوب) می‌شود. تکوین مغز در دوران جنینی و عملکرد رفتاری و ذهنی آینده فرزند به مصرف مادران باردار از این محصولات شیلاتی وابسته است. بهبود و سلامت مفاصل، بهبود عملکرد مغزی با کمک به پوشش سلول‌های عصبی و کمک به ارتباط بهتر سلول‌های مغزی با یکدیگر، بهبود سلامت استخوان با اثر مثبت بر سطوح کلسیم بدن و کاهش فقر استخوان، بهبود سلامت پوست با کمک به علایم خفیف مرتبط با اختلالات پوستی نظیر آکنه و پسوریازیس و بهبود سلامت گوارشی با کاهش التهابات گوارشی و کمک به تسکین علایم بیماری کولیت از دیگر فواید مصرف محصولات شیلاتی و به‌خصوص اسید‌های چرب امگا سه است.

با این وجود، سرانه مصرف آبزیان در ایران (٦/١٠ کیلوگرم) نصف سرانه مصرف جهانی (١/٢٠ کیلوگرم) است و نسبت به کشورهای پیشرفته‌ای چون ژاپن با ٧٢ کیلوگرم، بسیار فاصله دارد. هرچند مصرف آبزیان در جوامع مختلف بسته به فرهنگ و وضع اقتصادی مردم متفاوت خواهد بود، اما مهمترین عواملی که باعث کاهش سرانه مصرف آبزیان در ایران به نسبت میانگین جهانی بوده در زیر آورده شده است.

١- میزان تولید گوشت دام و طیور و تنوع محصولی آنها در بازار در کشور چندین برابر گوشت آبزیان است و این موضوع بر تقاضای مشتریان تأثیرگذار خواهد بود.

٢- در مطالعات بازار مشخص شده است که ماهی و سایر آبزیان گاه به دلایلی ازجمله بو، طعم، داشتن استخوان و خار و... مورد استقبال برخی از مشتریان قرار نمی‌گیرد.

٣- در مقایسه با گوشت قرمز، قیمت یک کیلو گوشت ماهی بدون امعا و احشا، پوست و استخوان نسبتا گران است، چراکه معمولا به صورت سرخ‌شده یا آب‌پز و بدون ترکیب با سایر اقلام کشاورزی مصرف می‌شود.

اما به دلیل نقش بی‌بدیلی محصولات شیلاتی در ارتقای سلامت انسان‌ها لازم است یک برنامه‌ریزی جدی در حوزه امنیت غذایی و مدیریت بهداشت برای افزایش سرانه مصرف در ایران صورت پذیرد، زیرا هرگونه هزینه‌کرد در این امر، به‌عنوان سرمایه‌گذاری برای سلامت نسل‌های آینده محسوب شده و از هزینه‌های هنگفت درمان و ازکارافتادگی می‌کاهد.


تعداد بازدید : 256

ارسال نظر

ارسال