به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
گروه اطلاع رسانی، بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی در طول شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و منعکس کرده است.
** علیرضا رحیمی: مخالفین لوایح چهارگانه فضا را کربلایی کردند
پایگاه خبری «شفقنا» در گفت و گو با علیرضا رحیمی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نوشت: وی با بیان اینکه سوابق کارشناسی و علمی اعضای مجمع تشخیص مصلحت امید ما را برای تصویب لوایح بالا می برد اظهار کرد: به لحاظ قانون اساسی وظایف مجمع مخصوصاً در حوزه فرایند قانونگذاری، حل اختلاف بین شورای نگهبان و مجلس است. حل اختلاف هم به این معنا است که یا نظر مجلس مورد تایید قرار بگیرد یا نظر شورای نگهبان. ضابطهای هم که در مجمع تشخیص مصلحت حاکم است، ضابطه مصلحت نظام می باشد یعنی هم شرع مبنا است و هم قانون اساسی ولی بالاتر از هر دو، مصلحت نظام و مصلحت کشور مبنا قرار می گیرد. براساس آییننامه داخلی خود مجمع اگر موضوع، خلاف شرع یا خلاف قانون اساسی بود ولی مجمع تشخیص داد که این مصوبه برابر مصالح کشور و نظام است در آنجا دو سوم رأی نیاز است تا به تصویب مجمع برسد.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از عملکرد مخالفین لوایح چهارگانه اظهار کرد: مبنای مجمع تشخیص مصلحت بحثهای کارشناسی است اما متاسفانه من شنیدم اخیراً مخالفین این لوایح فضا را به تعبیر خودشان کربلایی و یا به عبارت دیگر حسینی و یزیدی کردند و از قبل هم مخالفت ها را به کف خیابان کشاندند. حتی به مراجع عظام هم متوسل شدند و بعضی از مراجع فتوا و بیانیه دادند در صورتی که خود افرادی که صاحب نظر هستند و در مواردی مطلع از صحنه گردانی این بازی های مخالفین بودند بهتر میدانند در حوزه حکومتی و قانون گذاری نظر یک مرجع یعنی نظر ولی فقیه ملاک است و سابقه نداشته که مراجع عظام در حوزه قانونگذاری ورود کنند.
رحیمی با اشاره به برگزاری کنفرانس ورشو گفت: اسرائیلیها، آمریکایی ها و سعودیها مترصد این هستند که این لوایح تصویب نشود و با یک بهانه جدیدتر و انگیزه بیشتر بتوانند هارمونی سنگینتری را علیه ایران مجددا اعمال کنند و ایرانهراسی منسوخ شده را رواج دهند. کنفرانسی هم که در آیندهی نزدیک قرار است در ورشو برگزار شود در نوع خودش بی سابقه است چون برجام اجماع جهانی علیه ایران را شکست و منافع بزرگی را متوجه کشور کرد که یکی از این منافع، شکستن اجماع خصومت علیه ایران بود.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی محرومیت سپاه را به دلیل تصویب این لوایح بی اساس دانست و اظها کرد: اینکه بخواهیم ضرر محتمل یا خطر قطعی را دفع کنیم دو مسئله مجزا با تاثیرات و نتایج کاملا متفاوت است و ما هدف را از تصویب این لوایح دفع خطر قطعی عنوان میکنیم؛ اما مخالفین میگویند اگر به این کنوانسیونها بپیوندیم خطر محتمل است و از سوی دیگر اسم محرومیت سپاه و سردار سلیمانی را در مجامعی مثل دانشگاه ها، مساجد و مجموعه های بسیج مطرح میکنند و این دغدغه را ایجاد کردهاند که همه داشتههای ما الشعاع قرار میگیرد درحالی که این واقعاً یک ادعای بی اساس است چرا که مبنای کنوانسیون پالرمو همکاری بینالمللی در مبارزه با جرائم سازمان یافته بین المللی است و اساس کنوانسیون CFT هم مبارزه با تامین مالی تروریسم است است که چهار گروه داعش النصر طالبان و القاعده به عنوان گروه های اعلام شده توسط سازمان ملل مشمول و موضوع این کنوانسیون هستند.
** فشار اروپا به آمریکا برای عقبنشینی از اهداف ضد ایرانی کنفرانس ورشو
وبسایت خبری «عصر ایران» در گزارشی نوشت: مقامات آمریکای ترامپ، ابتدا میگفتند کنفرانس ورشو برای چارهجویی دربرابراقدامات و سیاستهای منطقهای ایران است، اما طی روزهای گذشته لحن خودرا تغییر دادهاند. فشارهای کشورهای اروپایی به آمریکا سبب عقبنشینی آمریکا از اهداف صریح ضد ایرانی کنفرانس ورشو شده است.
به گزارش عصرایران، وب سایت مجله «نیوزویک» آمریکا با انتشار گزارشی از فشارهای متحدان اروپایی واشنگتن به دولت ترامپ برای تجدید نظر در اهداف ضد ایرانی کنفرانس ورشو خبر داده است. بر اساس این گزارش، پس از انتقادهای صریح روسیه و اعلام عدم شرکت روسیه در این نشست و نیز فشارهای محافل دیپلماتیک اروپایی به واشنگتن برای تجدید نظر در اهداف کنفرانس ورشو، مقامات واشنگتن با تغییر لحن اعلام کردهاند که در این کنفرانس طیف گستردهای از موضوعات مربوط به امنیت و ثبات خاورمیانه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
«مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا پیشتر از بحث و بررسی موضوع نفوذ مخرب ایران در منطقه خاورمیانه و ائتلافسازی در برابر ایران در نشست ورشو خبر داده بود، اما مقامات آمریکایی طی روزهای گذشته لحن خود را تغییر دادهاند. «جاناتان کوهن» معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل روز سهشنبه در سخنانی گفت: نشست ورشو برای تخریب و یا مقدمهسازی به منظور حمله به ایران نیست و هدف آن ایجاد ساختاری امنیتی قوی در خاورمیانه است.
همزمان رئیس جمهوری لهستان نیز دیروز در حاشیه نشست داووس سوئیس در سخنانی اعلام کرد که هنوز دولت ورشو درباره حضور یا عدم حضور ایران در نشست ورشو تصمیم نگرفته است. این در حالی است که پیشتر مقامات لهستان اعلام کرده بودند از ایران برای حضور در این نشست دعوت نخواهند کرد. همچنین 3 کشور بزرگ اروپایی (آلمان، بریتانیا و فرانسه) هنوز درباره حضور یا عدم حضور خود در کنفرانس ورشو به تصمیمگیری نرسیدهاند. از سوی دیگر روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا نیز روز سهشنبه در گزارشی خبر از احتمال لغو نشست ورشو داده است.
** مشکل صنعت خودروسازی و رضایتمندی مردم/ خودروسازان خصوصی میشوند؟
تارنمای «الف» گزارش داد: برخی مشکل صنعت خودروسازی را نقش دولت و انحصار در بازار و نبود رقابت عنوان میکنند، البته هفته گذشته مجلس طرحی را با عنوان ساماندهی بازار خودرو تصویب کرد که دولت مکلف است طی مدت 3 زمینه رقابت پذیری در صنعت خودرو را به نحوی فراهم کند که تصدی گری دولت خاتمه یابد.
به گزارش الف، قیمت خودرو بعد از مدتها در دو هفته گذشته دوبار افزایش یافت و دوباره در پایان همان هفته نیز خودروسازان اقدام به افزایش کردند. از طرفی هم برخی مشتریان این دو خودورساز نیز در پی بد عهدی سایپا و ایران خودرو در تحویل خودروهای پیش فروش شده اعتراض کردند که به تجمعاتی کشیده شد. برخی مشکل صنعت مهم خودروسازی را نقش دولت و انحصار در بازار و نبود رقابت عنوان میکنند، البته هفته گذشته مجلس طرحی را با عنوان ساماندهی بازار خودرو تصویب کرد که دولت مکلف است طی مدت 3 سال از لازم الاجرا شدن قانون ساماندهی خودرو با اجرای صحیح قانون اجرای سیاستهای کلی اصل44 زمینه رقابت پذیری در صنعت خودرو را به نحوی فراهم کند که تصدی گری دولت خاتمه یافته و صرفا اقدامات نظارتی سیاست گذاری و تنظیم گری انجام دهد.
عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس افزایش نهادههای تولید در نهایت می تواند ده درصد افزایش قیمت محصول را توجیه کند، نه این روند رشد قیمت. وی میافزاید: اگر خودروساز میداند که هزینههایش بسیار زیاد افزایش یافته راهکار این نیست که قیمت محصول را بالا ببرد، بلکه باید به فکر کاهش هزینهها باشد وگرنه خودروسازی با مشکل مواجه خواهد شد.
فریدون احمدی نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم در خصوص هزینه تولید خودروسازان داخلی، با بیان اینکه خودروسازان داخلی دولتی هستی و سازو کار آنها ساز و کار بخش خصوص نیست، مدیران این خودروسازیها نیز مقصر شرایط به وجود آمده نیستند، میگوید: هزینه تولید خودروسازان داخلی با ساختار دولتی به دلایل مختلف از جمله انباشت نیرو و پایین بودن بهرهوری بسیار بالا است.» «در حال حاضر خودروسازان داخلی زیانده هستند، قیمتهای موجود در حاشیه بازار و قیمتهای تحملی بر خودروسازان همخوانی ندارند، باید از ابتدای سال همزمان با تغییر نرخ ارز اجازه تعدیل قیمتها نیز داده میشد اما متاسفانه تا به امروز به هر دلیل داده نشده است.»
خاکسار کارشناس خودرو در این زمینه میگوید: تا زمانی که انحصار در تولید و توزیع و قیمت گذاری در صنعت خودرو کنار نرود، نمیتوان آینده خوبی برای آن در نظر گرفت. وی انحصار را در اختیار شورای سیاست گذاری خودرو میداند که متشکل از وزرا، برخی نمایندگان سابق که اکنون قطعه ساز شده اند و البته خود قطعه سازها می باشد.
امیر حسن کاکایی دانشیار مهندسی خودرو از دانشگاه علم صنعت معتقد است: هیچ کس دوست ندارد خودروسازی با این وضعیت ادامه یابد. در حال حاضر تنها باید به کاهش مشکلات و ایجاد رضایت بیشتر مردم فکر کرد.» «در خرداد سال آینده با یک رکود تورمی در صنعت خودرو مواجه شویم که میتواند به خودروسازی ضربه سختی بزند. از اینرو دولتمردان باید به راهکار صحیح فکر کنند، چرا که قیمت نباید مساله ساز شود.»
** محمدرضا باهنر: امروز شکست دولت، شکست نظام است
«شفقنا» در گفت و گو با محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نوشت:
* در این چهل سال دوازده دولت بر سر کار آمدند، عملکرد هر یک از دولت ها را چطور ارزیابی می کنید؟ به نظر شما تا به امروز کدام دولت موفق تر در ظرف زمانی و مکانی خود بوده است؟
- در مورد پیشرفت ها باید گفت تمام دولت ها شریک بودند یکی زمینه سازی کرد و یکی آماده سازی کرد و یکی جلو رفت و یکی سرعت بیشتری داشت و یکی سرعت کمتری داشت. و نمی توان گفت کدام دولت برای ما کافی بود. اگر از نظر سیاسی عرض کنم چه چپی ها و چه راستی ها و چه اصلاح طلب و چه اصولگرا هر کدام خدماتی را انجام داده اند و طبیعی است که هر کدام نقطه ضعفی داشته باشند.
برخی از دولت های ما در یک مساله تمرکز می کردند به طور مثال دولت سازندگی در آبادی خرابی های جنگ تمرکز کرد. در دولت اصلاحات توسعه سیاسی مطرح شد و بسیار خوب بود و ادبیات عوض شد ولی 4 سال وقت کشور هدر شد و دعواهای سیاسی به وجود آمد آقای خاتمی در دوره دوم به دنبال کارهای اقتصادی بود و عسلویه و پارس جنوبی و… شروع شد. در دولت آقای احمدی نژاد یک سری کارهای رفاهی در کشور شد. یارانه ها راه اندازی شد با اینکه من یارانه ها را به عنوان یک حرکت استراتژیک قبول ندارم.
دولت آقای روحانی بر روی برجام متمرکز شد در ابتدای دولت ایشان تمام دنیا با این تصور که ما می خواهیم بمب هسته ای بسازیم بر علیه ما متحد شده بود. تبلیغ می شد و ما وارد بازی بُرد بُرد شدیم. ما می خواستیم در این بازی نشان دهیم که اهل جنگ و دعوا و سلاح کشتار جمعی نیستیم. درست است که امریکا از برجام خارج شد و همین، مقداری از گرفتاری های داخلی ما را تجدید می کند اما دنیا دیگر بر علیه ما نیست و افکار عمومی دنیا بر علیه امریکا است.
در روزهای ابتدایی ریاست جمهوری آقای روحانی، من برای عرض تبریک رفتم و به ایشان دو پیشنهاد دادم، گفتم: شما به عنوان رییس جمهور، روسای جمهور بعد از انقلاب ایران را دور هم جمع کنید. و ماهیانه جلسه ای با هم داشته باشید. شما با آقای هاشمی خوب هستید و می توانید با آقای خاتمی کنار بیایید و باید احمدی نژاد را هم تحمل کنید. و گفتم این مساله را به این مرحله ختم نکنید و به وزرای خود بسپارید تا همین کار را انجام بدهند. حتی استانداران هم باید این کار را انجام بدهند.
پیشنهاد دیگر من این بود که وقتی رئیس، مدیر، معاون و وزیر انتخاب می کنید در اولین جلسه به آنها بگویید که پول نداریم؛ اگر می توانید بیایید و تولید ثروت کنید و منابعی ایجاد کنید و خرج کنید. رقابت ها باید رقابت های میدان سیاسی باشد و ایجاد تخاصم نکند. من به بسیاری گفته ام من از نظر سیاسی طرفدار دولت آقای روحانی نیستم، اما همیشه گفته ام که ما و طرفداران آقای روحانی در زمان انتخابات گویی یک مسابقه باشگاهی داشتیم ولی امروز دولت تیم ملی ماست و باید به دولت کمک کنیم چون موفقیت دولت موفقیت نظام و شکست آن شکست نظام خواهد بود.
** انتقاد شدید مجید انصاری از سخنان خطیب جمعه تهران در مورد پیوستن به FATF
تارنمای «جماران» در گفت و گو با حجت الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: معاون حقوقی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه متشنج کردن فضا هیچ مصلحت و منفعتی را برای مردم به دنبال ندارد و تصمیم گیری عاقلانه را با مشکل مواجه می کند، در واکنش به خطبه های نماز جمعه تهران اظهار داشت: از زمانی که لوایح چهارگانه FATF در مجمع تشخیص مصلحت مطرح بوده و به خصوص در دو هفته اخیر که اول لایحه پولشویی مطرح بود و الآن که پالرمو در دستور کار مجمع قرار دارد، یک جریان افراطی خاص بیشترین فشار تبلیغاتی و روانی را به اعضای مجمع وارد کردند و با صدها و بلکه هزاران پیامک سعی دارند فضای تصمیم گیری در مجمع را ملتهب کنند. متاسفانه آقای صدیقی هم در راستای همین جریان غیر معمول و غیر متعارف، با تکرار حرف های همان افراد در نماز جمعه تهران، هم زمانی که لایحه پولشویی مطرح بود و هم امروز به این فضا دامن زدند.
وی گفت: اکثریت نمایندگان مردم در مجلس در دو نوبت لایحه مربوط به مبارزه علیه جرائم سازمان یافته یا پالرمو را تصویب کردند و این لایحه به تصویب شورای نگهبان هم رسیده است. یعنی ایراداتی که شورای نگهبان بر این لایحه داشته در مجلس بر طرف شده و فقط چند ایراد جزئی و از دید من ناوارد هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام باقی مانده که به خاطر این چند مورد موضوع اصراری شده و به مجمع آمده و مجمع باید رسیدگی کند و تصمیم بگیرد. آقای صدیقی به گونه ای در نماز جمعه صحبت کرده اند که گویی دولت که لایحه را داده، نمایندگان مجلس که تصویب کرده اند و شورای نگهبان که تایید کرده کاری به انقلاب ندارند.
انصاری تاکید کرد: «نکته مهم این است که متشنج کردن فضای موضوعات تخصصی و فنی و اقداماتی که باید مسئولان نظام نسبت به آن در فضایی کاملا علمی، بی طرف و عقلانی تصمیم بگیرند و اعمال فشار و فضاسازی های رسانه ای هیچ مصلحت و منفعتی را برای مردم به دنبال ندارد و تصمیم گیری عاقلانه را با مشکل مواجه می کند.» «آقای صدیقی به چه مناسبت پیشاپیش می گویند چیزی رد می شود؟ بحث های کارشناسی مجمع شده و در برخی کمیسیون های مجمع این موضوع مطرح شده و نهایتا باید در فضایی کاملا علمی، عاقلانه، فنی و فارغ از این فشارها تصمیم گیری شود.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بخش دیگری از خطبه های نماز جمعه امروز تهران اظهار داشت: ایشان گفته اند گوشت کیلویی 100 هزار تومان نتیجه برجام است. با چه تحلیل کارشناسی اقتصادی این حرف را می زنند؟! من نمی دانم ایشان صلاحیت اظهار نظر تخصصی در این حوزه را دارند یا ندارند؟! اما مطمئنا اگر برجام نبود امروز تحریم هایی که آمریکا یک جانبه علیه ما وضع کرده با شدت بیشتر، در حدّ نفت در برابر غذا، از سوی جامعه جهانی و حتی اتحادیه اروپا و روسیه و چین علیه ما تحمیل شده بود.
وی با بیان اینکه این نوع سخن گفتن جز بر باد دادن اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی نتیجه دیگری ندارد، گفت: من ادعا نمی کنم که پیوستن به FATF تحریم های فعلی را کم و یا برطرف می کند ولی مطمئنا عدم پیوستن به FATF مشکلات موجود را تشدید خواهد کرد. آقای دکتر ظریف در جلسه گذشته مجمع به تفصیل این مسائل را توضیح دادند؛ خانم جنیدی هم پاسخ ایرادات حقوقی را دارند. من شنیده ام در جلسه دولت هم آقای زنگنه، دکتر همتی، دکتر دژپسند و دیگر مسئولان اجرایی به اتفاق گفته اند که اگر این لوایح تصویب نشود حتی کشورهایی مثل هند، روسیه، چین و دیگر کشورهایی که مایل به همکاری با ما هستند گفته اند طبق موازین بین المللی ما نمی توانیم با شما کار کنیم؛ دکتر لاریجانی هم همین مساله را مطرح کرده اند.
** شوخی مرعشی با فتنه 98: ما متهمیم به فتنه 88، قرار نیست دیگرفتنه کنیم
وبسایت خبری «خبرآنلاین» در گفت و گو با حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی نوشت: سال 98 برای سیاسیون اهمیت خاصی دارد. هم انتخابات مجلس شورای اسلامی و هم یک وزن کشی جدی برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1400. هر چه اصولگرایان اعتماد به نفس بالایی دارند، در مقابل اصلاح طلبان منتظرند تا نخست شورای نگهبان نظرش را درباره تأیید صلاحیت نامزدها بدهد، بعد آنها به رایزنی و بستن لیست انتخاباتی فکر کنند.
حسین مرعشی میهمان کافه خبر «خبرآنلاین» بود. او پیش بینی خاصی درباره انتخابات مجلس و انتخابات ریاست جمهوری آینده ندارد و می گوید تا شکل گیری معادلات آن رقابت ها زمان زیادی باقی است اما اگر پایداری ها اکثریت را در مجلس آینده داشته باشند برای نظام شاخ می شوند و زحمت درست می کنند.
البته صحبت ها با سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی به موضوع انتخابات ختم نشد و او درباره چرایی تخریب ها علیه مرحوم هاشمی رفسنجانی به طرح دیدگاه پرداخت و گفت: برای اینکه نحله فکری دارد و از فکرش می ترسند. آقای هاشمی یک جریان فکری را در کشور راه انداخته و از جریان فکری اش می ترسند.
* آقای مرعشی در مورد خطر فتنه 98 صحبتهایی مطرح می شود، نظر شما چیست؟ برخی ائمه جمعه همچون آقای علم الهدی کلیدواژه فتنه 98 را به کار بردند و بر این اساس یکسری از اصلاح طلبان گفته اند، این صحبت شاید مقدمه چینی و زمینه سازی برای حذف رقیب یعنی جریان اصلاحات از انتخابات مجلس باشد. نظر شما چیست؟
- (با خنده) ما متهم به فتنه 88 هستیم، دیگر سال 98 قرار نیست متهم فتنه شویم، نمیدانم چه کسانی قرار است فتنه کنند؟ حرف آقای علم الهدی خیلی در کشور تعیین کننده نیست، در مشهد هم تعیین کننده نیست چه رسد به کشور بنابراین نمی توان روی آن حساب کرد. اما جمله ای را رهبری فرموده اند که البته از فتنه نام نبردند ولی فرموده اند «دشمن برای سال 98 خوابهایی دیده است». معتقدم حتما ایشان یک چیزی می بینند که ما نمی بینیم. من آن را نمی دانم چون دسترسی ندارم ولی به هر حال ایشان یک دغدغه ای دارند. شرایط عمومی کشور در سال 98 شرایط خیلی خوبی نیست. تحریم ها هم ممکن است کشور را به نقطه فشارهای سنگین تری برساند بنابراین سال سختی است. حالا در سالی که خیلی هم سال خوبی نیست باید مردم را پای صندوقها بیاوریم که رای هم بدهند.
** نپیوستن ایران به FATF یعنی محروم کردن ایران از فروش نفت، حتی به چین
وبگاه خبری تحلیلی «خبرآنلاین» در گفت و گو با پدرام سلطانی نائب رییس اتاق بازرگانی ایران به نقل از او نوشت: «برای اینکه در این شرایط بتوانیم کانال بانکی و مالی را با اتحادیه اروپا و چین و کشورهایی که اراده دارند از ما نفت بخرند باز نگه داریم، نیازمند این هستیم که در چهارچوب افایتیاف، عملیات پولی و بانکی ایران کم ریسک شناخته شود.» «در غیر این صورت هزینهها به حدی افزایش مییابد که تاحد زیادی جلوی تعاملات پولی و بانکی را میگیرد.»
سلطانی اضافه کرد: از آن طرف با توجه به اینکه در تنگنای تحریم ها قرار داریم و این تنگنا میتواند تشدید شود یا آثار غیر قابل پیشبینی را در آینده داشته باشد که ما در شرایط کنونی آگاهی کاملی از ان نداریم، پس باید اقتصاد را طوری مدیریت کنیم که در بعد داخلی نیز از شفافیت خارج نشویم.
نائب رییس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: «من این را قبلا هم گفتم که بیشترین نفع مبارزه با پولشویی به اقتصاد داخلی، مردم و بنگاه های سالم و البته خود دولت میرسد.» «مبارزه با پولشویی درآمد دولت را افزایش میدهد و چرا که پولشویی ناشی از اقتصاد زیرزمینی است و دولت اگر بتواند وضعیت اقتصادی، فرارهای مالیاتی، تراکنشها و ... را رصد کند، در این شرایط بحرانی با افزایش قابل ملاحظه درآمدها روبرو میشود.» «بخش مهمی از این افزایش درآمد ناشی از پیشگیری از فرار مالیاتی است و از این محل امکان اداره کشور فراهم میشود.»
او گفت: این موضوع مسالهای اقتصادی است و باید در محافل فنی، حقوقی و اقتصادی درباره آن صحبت شود و حتی حقوقدان ها به میدان بیایند اما متاسفانه موضوع بیش از حد در کشور سیاسی شده است و شاهدیم که بیشتر در تریبونهای سیاسی محل نزاع شده است.
** FATF؛ هزینه را چه کسی پرداخت میکند؟
تارنمای خبری «فرارو» در گفتگو با مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل سیاسی، نوشت: مهدی مطهرنیا، از افزایش تحریمهای بینالمللی علیه ایران در صورت عدم الحاق به FATF سخن گفت و پیشبینی کرد با وضعیت ایجاد شده امکان دارد به موجب کاهش کمکهای اروپا به ایران، صادرات نفتی کشور نیز پس از مدتی به صفر برسد.
یک کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با آینده شرایط حاکم بر ایران در صورت اجرایی نشدن لوایح چهارگانه FATF اینطور بیان کرد: در صورت اجرایی نشدن FATF عملکرد ایالاتمتحده امریکا در ایجاد تحریمهای بینالمللی علیه ایران بسیار سختتر خواهد شد، چرا که به واسطه نپذیرفتن FATF، سازمانها و نهادهای بینالمللی اقتصادی، زمینههایی را پیدا میکنند تا بتوانند اجماع بینالمللی بینسازمانها و نهادهای بینالمللی خود را علیه جمهوری اسلامی ایران بهتر به پیش ببرند.
مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه، از دیگر ابعاد اجرایی نشدن لوایح FATF در کشور را اینطور بیان کرد: این اتفاق میتواند روی کمکهای احتمالی اتحادیه اروپا در ایران تاثیرگذاشته و به تبع آن، مسئله صادرات نفت کشور را نیز بعد از یک بازه زمانی شش ماهه به صفر برساند. همه اینها در مجموع موجب ایجاد عمق نفوذ استراتژیک بیشتر تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران در ماههای آینده خواهد شد.
** محمدرضا یوسفی در تفسیر روایت «کاد الفقر أن یکون کفرا»: فقر به نظام اعتقادی افراد ضربه میزند / رشد اقتصادی مناسب در جامعه، قطعاً میزان فقر را کاهش میدهد
شفقنا در گفتوگو با حجتالاسلام محمدرضا یوسفی، عضو هیات علمی دانشگاه مفید قم، نوشت: حجتالسلاموالمسلمین یوسفی که از اساتید اقتصاد است، پیرامون نسبت میان فقر و ایمان در حدیث «کاد الفقر أن یکون کفرا» میگوید: واقعیت این است که معنای فقر در این روایت را چه فقر نفس و چه فقر اقتصادی بدانیم؛ در هر صورت فقر میتواند با گسترش گناه در زندگی به نظام اعتقادی و زندگی عملی افراد ضربه بزند و بیاعتقادی و آسیبهای روانی و اجتماعی را در جامعه تشدید کند.
در کتاب اصول کافی این روایت از رسول خدا ذکر شده است که «کاد الفقر أن یکون کفرا و کاد الحسد أن یغلب القدر». این روایت که روایتی معتبر نیز به شمار میرود بدین معناست که ممکن است فقر به کفر بیانجامد و از سوی دیگر نیز حسد ممکن است قضا و قدر را بر هم زند. با توجه به ترتیب بیان این دو عبارت در یک روایت در کنار همدیگر، بعضی اندیشمندان این گونه برداشت کردهاند که بحثی کاملاً اخلاقی در حال بیان است و اساساً بحث فقر اقتصادی مدنظر نیست.
اندیشمندان گذشته اعم از سیوطی، راغب اصفهانی و … بر معنای فقر نفس در این روایت اتفاق نظر دارند. در روایتی از امام حسن مجتبی(ع) در کتاب «معانی الاخبار» مرحوم صدوق نیز معنا را به این سمت میبرد. دلیل هم آن است که این روایت از پیامبر(ص) در کنار سایر نکات اخلاقی ذکر شده است. مرحوم مجلسی هم در توضیح این روایت در شرح اصول کافی کتاب «مرآت العقول» خود، سه معنا برای فقر بیان میکند. یکی را از قطب راوندی، یکی را از غزالی و یکی را نیز از خود نقل میکند و بعد میگوید که هر سه معنا یکی است؛ آن معنا در نظر وی این است که فقر یعنی نیاز به مردم و اتکا نکردن به خدا. این یک فقر است که انسان به خدای خود اتکا نداشته باشد و خود را از خدا خالی ببیند. با همین نیز قسمت دوم روایت را تعریف میکند. کسی که در زندگی اش خدا نباشد و به همین دلیل نتواند به خدا تکیه کند، مجبور است کارهای دیگری از جمله امور خلاف اخلاق و … انجام دهد. از نظر اقتصادی و اجتماعی، شواهد فراوانی در جامعهی امروز وجود دارد که ارتباط میان فقر و آسیبهای اجتماعی و امثال آن را نشان میدهد، در نتیجه فقر را به معنای فقر اقتصادی نیز تعبیر کردهاند.
روایت دیگری نیز از پیامبر(ص) در اصول کافی نقل شده که مشابه این روایت اما گویاتر است که این فقر، فقر اقتصادی است. طبق برخی از نقلها در آخرین خطبهای که پیامبر(ص) در حالت بیماری در مدینه برای مردم خواندند، گفته شده است که «به کسانی که بعد از من میآیند و حکومت را به دست میگیرند و خلیفه میشوند، چند توصیه دارم». یکی از توصیههای پیامبر آن است که «لم یفقرهم فیکفرهم» یعنی«افرادی که بعد از قدرت را در دست می گیرند بترسند از این که سیاستهایی اتخاذ کنند که مردم را فقیر کند و در نتیجه آنان به کفر کشیده شوند». به دنبال آن میفرمایند که اگر شما به دلیل سیاست و ادارهی نادرست خود، فقر اقتصادی را در جامعه به وجود آورید، مردم را به کفر میکشانید. در اینجا کاملاً مشخص است که فقر حتماً به معنای معنوی و احساس خلاء شخصیتی نیست بلکه به طور روشن پیامبر از فقر اقتصادی میگوید.
** سه جنس واکنش سینماگران به پولهای مشکوک نظیر سرمایه «شهرزاد»
وبسایت خبری تحلیلی «تابناک» در گفت و گو با اهالی سینما نوشت: با عیان شدنِ ابعاد دادگاه علنی متهمان پرونده بانک سرمایه و تاکید بر اینکه «پول بانک در قالب فروش قیر از کشور خارج شده و لاشههای آن پولها اکنون تبدیل به برخی از فیلمهای خانگی شده است.»، همه عوامل «شهرزاد» که از سرمایه این سریال دفاع کرده بودند، در شبکههای اجتماعی زیر ضرب رفتند و با انتقادهای جدی از سوی گروهی از کاربران مواجه شدند که خواستار پاسخگویی این بازیگر بودند؛ اما آیا واقعاً مسئولیت پاسخگویی در این زمینه با عوامل یک فیلم یا یک سریال است؟
«تابناک» در این زمینه به سراغ گروهی از چهرههای تاثیرگذار و کلیدی سینما رفت و گفتوگوهای خصوصی در این زمینه صورت پذیرفت که در نهایت قرار شد جمع بندی این گفت و گوها بدون اشاره به نام سینماگر طرفِ مصاحبه مورد اشاره قرار گیرد. این ملاحظات عمدتاً از آن نظر برای سینماگران حائز اهمیت بود که بخشی از خانواده سینما با این اشخاص همکاری داشتند و اهالی سینما علاقمند نیستند درباره موضوعی سخن بگویند که ممکن است از سوی همکارانشان، تحت فشار گذاشتنشان تعبیر شود و از این منظر ترجیح میدهد این گونه مباحث را صرفاً درون جلسات و پشت درهای بسته پیگیری کنند.
سینماگران در قبال سرمایههای مشکوک سه دیدگاه مختلف را با «تابناک» در میان گذاشتند. دیدگاهی که طیف حداقلی مطرح کردند و آن برخورد با هر نوع سرمایهای بود که کوچکترین شکلی نسبت به منشاء آن وجود داشت. این گروه محدود از سینماگران با تاکید بر اینکه اعتبارشان به مراتب از حضور در یک اثر باکیفیت سینمایی یا شبکه نمایش خانگی پراهمیتتر است، تاکید کردند در صورتی که کوچکترین شکی نسبت به سلامت سرمایه پروژه ببرند از پروژه انصراف میدهند.
گروه دوم که طیف وسیعتری را تشکیل میدادند تاکید داشتند با شک نمیشود قضاوت کرد اما اگر آلوده بودنِ منشاء سرمایه یک سریال یا فیلم مشخص شود، در صورتی که خسارت سنگین مالی در پی نداشته باشد، باید همکاری را با آن مجموعه قطع کرد اما اگر سریال یا فیلم تمام شده باشد و سپس آلوده بدنِ منشاء سرمایه مشخص شود، آنها در برنامههای تبلیغاتی آن فیلم یا سریال حضور نمییابند و از سازندگان و رویدادهای مرتبط با آن مجموعه فاصله میگیرند و با این فاصلهگذاری موضعشان را مشخص میکنند.
گروه سوم، تاکید داشتند سینماگر مسئول کشف منشاء پول نیست و این وظیفه، اختیار و تخصص نهادهای امنیتی و قضاییی است. به زعم این گروه، شخصی که مطابق با قانون پروانه ساخت تولید یک فیلم یا سریال را دریافت کرده، حق دارد اثرش را با حضور بهترینها در پشت و مقابل دوربین بسازد و مادامی که در دادگاه به شکل قطعی محکوم نشده، نمیتوان از فسادش گفت. این گروه تاکید داشتند حتی در صورت محکومیت، این سرمایه گذار همچنان حق فعالیت در سینما را دارد، مگر آنکه به حکم قضایی از این حقوق قانونی محروم باشد.
در عین حال هر سه گروه، فشار به سینماگران برای موضع گیری و عذرخواهی درباره فیلم یا سریالی که منشاء پولیاش آلوده بوده و در زمان تولید، این گمانه با اسناد متقن برای عوام فیلم سینمایی یا سریال به اثبات نرسیده، غیرمنصفانه است و آنچه امروز توسط چند منتقد سینما مطرح میشود را صرفاً ژست فسادستیزی برای جذب مخاطب در شبکههای اجتماعی تلقی کردند. در این شرایط به نظر میرسد شفافیت درباره سرمایه گذاران سینما که اخیراً برای نخستین بار رخ داد، بهترین امکان برای رصد پشت پرده سینما و نظارت بیشتر است.
** چشم انداز بورس در هفته آتی
تارنمای خبری «تابناک» در گفت وگو با کارشناسان بازار سرمایه نوشت: طی هفته منتهی به سوم بهمن ماه، شاهد کاهش شاخص صنعت و افت شاخص اکثریت گروههای بورسی بودیم. این موضوع به رغم گزارشهای تقریبا مناسبی که از عملکرد 9 ماهه اغلب این شرکتها مخابره شد، حکایت از نگاه بدبینانه سهامداران به وضعیت اقتصادی و نتیجه بخش بودن تلاش های بنگاههای اقتصادی برای مدیریت تحریمهاست.
محمد قاسمی، سرپرست واحد تحلیل کارگزاری مبین سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس تابناک اقتصادی در خصوص چشم انداز بورس در هفته آتی گفت: با توجه به آمار صادرات منتشره از گمرک در دی ماه در گروه پتروشیمی ها و فلزات اساسی کالاهایی همچون فولاد، اوره و آلومینیوم هرچند تا نقطه مطلوب صادراتی فاصله دارند، حجم صادرات نسبت به ماه های قبل بهبود یافته و به طور مثال در حالی که صادرات اوره در برخی ماه ها بیشتر از 500 هزار تن بوده، ولی در آبان و آذر ماه این رقم کمتر از 300 هزار تن بود، لیکن مطابق با گزارش های آماری، افزایش حجم صادرات به بیش از 300 هزار تن مشهود بوده است.
وی در خصوص بانک ها نیز گفت: اخباری از نهایی شدن نحوه تسعیر ارز بانک ها طی هفته آتی به گوش می رسد که این موضوع می تواند باعث ورود نقدینگی و افزایش قیمت سهام بانکی و به ویژه بانک ملت شود.»
کیوان جعفری طهرانی در گفت وگو با خبرنگار بورس تابناک اقتصادی در خصوص موانع صادراتی گفت: با افزایش شدید نرخ حمل دریایی، کاهش تعداد مشتریان در کشورهای مقصد و همچنین عدم قابلیت نگهداری برخی کالا به صورت طولانی، خود تحریمی در آستانه دور اول تحریمها، باعث از دست رفتن مقاصد صادراتی و سوءاستفاده برخی کشورها و ارزان فروشی محصولات معدنی ارزشمند کشور شده است.
این کارشناس ادامه داد: از سوی دیگر، شمار مشتریان در کشورهای هدف به شدت کاهش پیدا کرده و در حالی که 91 درصد صادرات به بازار چین صادر میشد، تعداد مشتریها کاهش پیدا کرده و فقط تجار، پذیرای کالای ایرانی هستند. این مسئله و کاهش شمار مشتریان منجر به سوءاستفاده برخی شده و در حالی که در گذشته و با توجه به تعدد مشتریان، فروشنده قابلیت مانور برای مشخص کردن خریدار داشت، در اوضاع کنونی خریداران با تظاهر فروشنده را انتخاب میکنند.
** راننده محور کردن بیمه شخص ثالث، بیمه گران را از زیان ده بودن خارج خواهد کرد
پایگاه خبری «تابناک» در گفت وگو با سیدمحمدناصر مبرقعی، عضو هیأت مدیره بیمه ایران نوشت: به تازگی رئیس کل بیمه مرکزی در مصاحبهای اعلام کرد: بنا بر قانون برنامه ششم توسعه و با توجه به ملاک «پرخطر و کم خطر بودن راننده»، از سال آینده بیمه شخص ثالث به جای خودرو، به راننده تعلق خواهد گرفت. این اظهارنظر رئیس کل بیمه مرکزی یعنی اینکه سال آینده بیمه شخص ثالث از خودرو محور بودن به راننده محور بودن تغییر خواهد کرد. این تصمیم چه پیامدهایی برای صنعت بیمه خواهد داشت؟ (در ایران طبق ماده 1 قانون شخص ثالث، همه کسانی که رانندگی میکنند، ملزم به خرید بیمه شخص ثالث هستند.)
یکی از دلایل این تصمیم و تغییر بیمه شخص ثالث از خودرومحور بودن به راننده محور بودن، زیانده بودن بیمههای شخص ثالث برای صنعت بیمه است. رشته بیمه شخص ثالث در صنعت بیمه از ضریب خسارت بالایی (حتی بدون احتساب هزینههای اداری، عملیاتی شرکتهای بیمه و کارمزد پرداختی آنها به شبکه فروش) برخوردار بوده است.
سیدمحمدناصر مبرقعی، عضو هیات مدیره بیمه ایران، پیرامون دلایل زیان ده بودن بیمه شخص ثالث برای صنعت بیمه گفت: در این مسئله تردیدی وجود ندارد که بیمه شخص ثالث برای بیمه گران حداقل منافع مورد انتظار از عملیات بیمه گری را به دنبال دارد و اگر به آمار و ارقام حوادث رانندگی مراجعه کرده و فاصله این آمار و ارقام را نه با استانداردهای جهانی و نه با کشورهای پیشرفته جهان، بلکه با برخی کشورهای همسایه مقایسه کنیم، خواهیم دید، این ضریب از حد معمول بالاتر بوده و طبیعتاً بیمه مسئولیت مدنی رانندگان وسایل نقلیه موتوری، ریسک بالایی برای شرکتهای بیمهای دارد.
عضو هیأت مدیره بیمه ایران در زمینه راهکارهای کاهش ضرر و زیانهای ناشی از بیمه شخص ثالث برای صنعت بیمه گفت: یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه، تغییر شرایط و مقررات از حالت خودرو محور به راننده محور است که چنانچه این اتفاق کامل رخ دهد، مدیریت ریسک منطقی میشود و حق بیمه هر فردی متناسب با ریسکی که خودش ایجاد کرده، محاسبه شده و بیمه گران نیز از زیان دهی در بیمه شخص ثالث خارج میشوند. به نظر من، ضوابط بیمهای و قوانین این صنعت با تکیه بر اصول فنی و تکنیکی بیمه، این توانایی را دارد که رفتارهای پر خطر را اصلاح کند و این زمانی محقق میشود که حق بیمه بر مبنای ویژگیهای راننده و بیمه گذار و میزان خطری که ایجاد میکند، محاسبه شود.
** استاد و نویسنده حوزوی: پیشرفت های علمی حوزه در چهل سال اخیر را رسانه ای کنیم
وبسایت خبری «حوزه نیوز» در گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم مصطفوی با بیان این که یکی از دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی در طول چهل سال اخیر ناظر به تحولات علمی و پژوهشی کشور به ویژه در بخش مربوط به حوزه های علمیه است، اظهار داشت: باید ثمرات و رهآوردهای انقلاب اسلامی در ابعاد گوناگون به خوبی تبیین شود و از آن جمله حوزویان و نهادهای حوزوی به تبیین دستاوردهای علمی و پژوهشی و تبلیغی حوزه در طول چهل سال پس از پیروزی انقلاب بپردازند.
وی افزود: امروز با توجه به گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، نیاز اصلی جامعه همچنان تقویت بُعد معرفت افزایی و بصیرت بخشی در ابعاد و عرصه های مختلف است که در این راستا گرچه تلاش های بسیاری از سوی حوزویان و غیرحوزویان صورت گرفته اما اکتفا به این میزان نباید باشد.
این استاد درس خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه به لطف الهی پیشرفت علمی حوزه در تاریخ معاصر ایران و بلکه دنیا واقعاً نمونه و شاخص بوده است، ابراز داشت: در حال حاضر با وجود مشکلات اقتصادی و دغدغه های معیشتی طلاب، بسیار هستند حوزویانی که با همه این مسایل با انگیزه قوی و دقت کافی و جدیت بالا درس می خوانند و آثار و تالیفات بالایی هم دارند که بخشی از آن ها در همایش کتاب سال حوزه مورد تجلیل قرار می گیرد.
** استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای تبیین دستاوردهای علمی و فرهنگی انقلاب
پایگاه خبری «حوزه نیوز» در گفت و گو با آیت الله ابوالقاسم علیدوست عضو جامعه مدرسین نوشت: وی با بیان اینکه در ایام چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران نباید از رسالت تبیین دستاوردهای عظیم انقلاب به خصوص در عرصه های فکری، فرهنگی و علمی و دینی غافل شویم گفت: یکی از فرصت های رسانه های نوین و شبکه های اجتماعی این است که ما به این وسیله به تبلیغ و ترویج داشته ها و ارزش ها و دستاوردهای خود بپردازیم ، در عین حال که در کلان قضیه نباید نسبت به آسیب های فضای مجازی و شبهات و دروغ ها و تخریب های آن علیه انقلاب نیز بی توجه بمانیم.
وی افزود: به تعبیر زیبای مقام معظم رهبری ، فضای مجازی از فضای حقیقی نیز حقیقی تر است و این طور نیست که ما فکر کنیم اینترنت و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی یک اسباب بازی و عروسک دست مردم است برای تفریح و گذران اوقات بیکاری ، بلکه این ابزاری بسیار کلیدی در شکل گیری و توسعه مباحث فرهنگی و از جمله بصیرت دهی و اطلاع رسانی است.
رییس انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به این که در حال حاضر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی از سوی دشمنان انقلاب و نظام اسلامی به بستری برای تولید و اشاعه شبهات تبدیل شده است، گفت: آن چه به نظر بنده می رسد این که مسئولان و متولیان فرهنگی می بایست پدیده فضای مجازی را به خوبی بشناسند و به خصوص از ظرفیت آن در جهت ترویج روحیه دینی و انقلابی جامعه ، نهایت استفاده را بکنند.
** حضور بانوان خبرنگار با مجوز وزیر؟ / اتفاق نادر در حاشیه جام تختی
وبسایت خبری «جماران» با درج عناوین فوق نوشت: به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس؛ یکی از صحنه جالب در رقابت های کشتی جام تختی، اتفاقی بود که با حضور وزیر ورزش در سالن شهید سروندی اندیمشک افتاد. اتفاقی بی سابقه که بنا بر اظهارات بسیاری از اهالی کشتی برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب افتاده است.
روز پنجشنبه که وزیر برای افتتاحیه سالن و دیدن مسابقات جام تختی به اندیمشک سفر کرده بود، تعدادی از عکاسان و خبرنگاران خانم هم موفق شدند به داخل سالن بروند. اتفاقی که در گذشته بی سابقه بود و هیچ گاه خانمی به داخل سالن راه داده نمی شد. در روز اول این رقابت ها اما تعدادی از عکاسان زن به راحتی به کنار زمین رفتند از این رقابت ها عکاسی کردند و تعدادی از خبرنگاران هم مشغول تهیه خبر شدند. هیچ مشکلی هم پیش نیامد و این اتفاق مهم بدون کوچکترین حاشیه ای انجام شد.
با این حال نکته عجیب این بود که پس از رفتن سلطانی فر و در روز دوم مسابقات، دیگر خبری از این بانوان خبرنگار و عکس نبود و دیگر به هیچ کدام اجازه ورود به سالن داده نشد! یعنی تنها صرف حضور وزیر مجوز حضور آن ها به داخل سالن بوده و رفتن او مساوی شده با لغو مجوز ورود این بانوان! حالا سوال اینجاست که اگر این کار خلاف قانون و شرع است چرا در حضور وزیر انجام شده و اگر منعی ندارد چرا پس از رفتن وزیر ادامه پیدا نکرد؟
** ایران برابر چین بی نقص بود/ در یک صورت میتوان از سد ژاپن گذشت!
پایگاه خبری «مشرق» در گفت و گو با مسعود اقبالی مدرس فوتبال آسیا نوشت: تیم ملی فوتبال کشورمان با برتری قاطع 0-3 مقابل چین در مرحله یک چهارم نهایی جام ملتهای آسیا راهی دور نیمه نهایی شد.
مسعود اقبالی درباره عملکرد کلی تیم ملی فوتبال کشورمان، خط دفاعی، هافبکها، حمله و دروازه بان مان صحبت کرد. وی همچنین درباره ژاپن حریف بعدی تیم ملی در دیدار نیمه نهایی نکاتی را یادآور شده و ابراز امیدواری کرد تیم ملی در این دوره قهرمانی را به ارمغان بیاورد.
مسعود اقبالی گفت: تاکتیکهای تدافعی و تهاجمی را به خوبی اجرا کردیم و در تمام نقاط زمین هم نقطه ضعفی از تیم ملی دیده نشد. من معمولاً می گویم که تیم برخی اوقات خوب بازی میکند و میبرد، برخی اوقات بد بازی میکند و می بازد. برخی اوقات خوب بازی میکند و می بازد و البته برخی اوقات بد بازی میکند و میبرد. اگر این چهار بخش را در نظر بگیریم باید گفت که ما خوب بازی کردیم و برنده هم شدیم. واقعیت امر این است که تیم ملی چین، تیم نبود. یک تیم شکننده را دیدیم که در خط دفاعی اشتباهات خیلی فاحشی داشتند و عملاً ما سه گل را بر اثر سه اشتباه محرز خط دفاعی شان زدیم. تیمشان اصلاً هماهنگ نبود.
ما در چهار بازی قبلی مان در تمام نقاط زمین اصل پرسینگ را در زمین حریف انجام میدادیم و اجازه و فرصت طراحی و بازیسازی را نمیدادیم. همین کار را با تیمهایی که کمی بهتر بودند هم انجام دادیم و گاهی از زیر فشار بیرون میآمدند و خطراتی هم برای ما ایجاد میکردند ولی تیم چین در تمام خطوط حتی یک مهره که طراح یا بازی ساز باشد و بتواند چین را از زیر فشار بیرون بیاورد نداشت.
در واقع سنگ محک اصلی ما بازی با ژاپن است. ما در دیدار با ژاپن نمیتوانیم اینطور که با چین بازی کردیم بازی کنیم. ژاپن تیم قدرتمندی است که مهرههای بسیار کلیدی دارد که در اروپا فوتبال بازی میکنند و ترکیبی از بازیکنان جوان و باتجربه هستند که میتوانند برای ما مشکل ایجاد کنند. قطعاً مقابل ژاپن به تعداد بازی با چین فرصت بدست نمیآوریم پس قدر بدانیم و توپ را از دست ندهیم.
** احمد توکلی: فکر می کنم محمد جواد ظریف توانست اعضا را قانع کند
وبسایت خبری «نامه نیوز» درگفت و گو با احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از جزئیات جلسه امروز مجمع نوشت: توکلی در این مصاحبه گفت: محور اصلی در جلسه امروز مجمع بررسی لایحه پالرمو بود که نتیجه گیری در مورد آن به جلسه بعد موکول شد.
وی در مورد چرایی به نتیجه نرسیدن در جلسه امروز گفت: فاصله بین نظرات آقایان بیشتر از آن بود که بتوان امروز به نتیجه رسید. توکلی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا ظریف موفق شد اعضا را قانع کند یا خیر، گفت: فکر می کنم همین طور باشد و توانست اعضا را قانع کند.
پژوهشم**1699**9131