دفتر ارتباطی دو کره گام نخست احیا اقتصاد کره شمالی

  • سه شنبه 20 شهریور 1397 ساعت 11:21

اخبار => سایر رسانه ها

دفتر ارتباطی دو کره گام نخست احیا اقتصاد کره شمالی

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

به گزارش ایرنا با راه اندازی این دفتر سیر تحولات شبه جزیره کره در حال تغییر از وضعیت بحران و نظامی گری به مسایل اقتصادی و معیشتی است موضوعی که 'کیم جونک اون' رهبر کره شمالی نیز یکی از اهداف خود از مذاکره به سئول و واشنگتن را احیای وضعیت اقتصادی کشورش می داند.
احیای این دفتر که در دل مجتمع مرزی کایه سونگ قرار دارد یکی از گام های مهم دو کره برای آغاز دوران نوینی از روابط دو کشور است روابطی که به نظر می رسد از حالت تنش و بحران خارج شده و به سمت اهداف اقتصادی، گرایش پیدا کرده است.
هفته پیش بود که کره جنوبی به طور رسمی تایید کرد دفتر ارتباطی دو کره که به یک موضوع جنجالی در ماه های گذشته تبدیل شده بود بر اساس توافق طرفین در آینده نزدیک راه اندازی می شود.
'بایک تایه هیون' سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفت که این دفتر تا یک هفته دیگر در مجتمع 'کایه سونگ' در مرز دو کره گشایش می یابد و مسئولان دو کره در حال رایزنی با یکدیگر هستند تا تاریخ و زمان دقیق گشایش دفتر در روزهای آینده را قطعی و اعلام کنند.
کارشناسان معتقدند با توجه به اینکه بخش مهمی از مباحثات طرفین برای گشایش دفتر به پایان رسیده و اصلی ترین بخش آن یعنی امضای سند نیز آماده است دفتر ارتباطی مذکور احتمالا روز 14 سپتامبر (23 شهریور) گشایش خواهد یافت.
این خبر در حالی منتشر می شود که هیات های دو کره روز چهارشنبه گذشته در پیونگ یانگ برای دیدار سران دو کره در روزهای 18 تا 20 سپتامبر در کره شمالی به توافق رسیدند.
سخنگوی نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی در خصوص برخی انتقادها از راه اندازی دفتر ارتباطی و مغایرت آن با تحریم های شورای امنیت، تصریح کرده بود گشایش دفتر ارتباطی در مجتمع مرزی نزدیک کره شمالی، نقض تحریم ها محسوب نمی شود.
''کیم ایو کیوم'' دو هفته قبل در مصاحبه با خبرنگاران تاکید کرد که این اقدام برای بهبود روابط دو کشور بسیار موثر و مفید است.
مقام کره جنوبی اظهار داشت: دو کره بیانیه صلح امضا کرده اند و برای کاستن از تنش ها و پیشبرد برنامه برقراری رژیم دائمی صلح، گشایش دفتر ارتباطی در مجتمع 'کایه سونگ' از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به گفته سخنگوی نهاد ریاست جمهوری کره جنوبی، این اقدام نقض تحریم ها محسوب نمی شود و یکی از توافقات سران دو کره است که در 27 آوریل امسال (7 اریبهشت) با یکدیگر بیانیه صلح را منتشر کردند.
خبرگزاری کره جنوبی می نویسد که برخی از مقام های آمریکایی روی این مساله متمرکز شده و گشایش این دفتر را نقض تحریم های شورای امنیت سازمان ملل می دانند اما سخنگوی کره جنوبی تاکید کرد گشایش این دفتر در دیدار رهبران کره شمالی و آمریکا هم مطرح شده است و این ربطی به تحریم ها پیدا نمی کند و بازگشایی آن یک امتیاز اقتصادی به پیونگ یانگ محسوب نمی شود.
از طرف دیگر پیونگ یانگ بر این باور است که کره جنوبی باید تلاش کند با عبور از تحریم های سازمان ملل و آمریکا علیه کره شمالی، دفتر مجتمع مرزی «کایه سونگ» در مرز دو کره را بازگشایی کند.
این مجتمع که در دو سال گذشته بسته بوده است محل فعالیت صدها شرکت کره ای و هزاران نفر از کارگران کره شمالی است کره جنوبی ماه ها است که برای گشایش این دفتر تلاش می کند و آن را برای توسعه روابط اقتصادی دو کره بسیار مهم ارزیابی کرده است.
از سوی دیگر این کشور از جانب کره شمالی تحت فشار فزاینده ای قرار دارد مبنی بر اینکه باز شدن این دفتر و راه اندازی مجتمع، نشانه ای از بهبود روابط دو کره است و کره جنوبی باید به این اقدام مبادرت ورزد.
دو کره یک بار برای گشایش دفتر در ماه اوت (مرداد) به توافق رسیدند اما برای این منظور لازم بود سوخت تهیه شود تا برق مجتمع را تامین کند و این در شرایطی است که انتقال نفت و سوخت به کره شمالی بر اساس تحریم ها امکانپذیر نیست.
کره جنوبی در همین زمینه با سازمان ملل و آمریکا در حال رایزنی است تا بازگشایی این دفتر مشمول تحریم ها نشود این کشور تاکید کرده است که وزارت وحدت کره جنوبی مسئول رسیدگی به این موضوع و دستیابی به معافیت از تحریم ها است تا این دفتر راه اندازی شود.

آساق**231**1904**

تعداد بازدید : 211

ارسال نظر

ارسال