به گزارش باشگاه در و پنجره و نما
علیرضا رحیمی عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، در مورد نشست وزیران خارجه ایران و 1+4 و صدور بیانیه در حمایت از ایران و علیه آمریکا، گفت: مطالبه نخست ما از کشورهای امضاء کننده برجام این است که آنها تعهدات خود را در چارچوب برجام انجام دهند.
وی افزود: ادامه مذاکرات و دستیابی به یک چارچوب مشخص و راهکار عملی و حرکت از فضای سیاسی به سمت فضای اقتصادی مطالبه دیگر است.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اروپایی ها در فضای سیاسی حمایت کامل می کنند ولی در فضای اقتصادی یکی از موانعی که مطرح می کنند این است که اقتصاد آنها اقتصاد دولتی نیست و نمی توانند بخش خصوصی و شرکت های بزرگ را متقاعد کنند که برغم تحریم ها با ایران همکاری کنند.
به گزارش ایرنا، نشست وزیران خارجه ایران و 1+4 شامگاه دوشنبه دوم مهرماه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به ریاست فدریکا موگرینی نماینده عالی اتحادیه اروپایی و با حضور وزیران خارجه ایران، فرانسه، روسیه، چین، انگلیس و آلمان برگزار شد.
این نشست پیش از تلاش آمریکا برای استفاده ابزاری از شورای امنیت و اجرای نمایش علیه ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار بود؛ حمایت اروپا، چین و روسیه از ایران و برجام و انزوای آمریکا را به روشنی به تصویر کشید.
در پایان این نشست وزیران خارجه ایران و کشورهای 1+4اقدام به صدور بیانیه مشترکی کردند که واجد نکات مهم و قابل توجهی است.
وزیران خارجه در این بیانیه بر اعلام تعهد مجدد کشورهای عضو برجام بر اجرای کامل و موثر این توافق، از جمله در حوزه رفع تحریم ها تاکید کرده و اذعان کردند که رفع تحریم ها و برخورداری ایران از منافع اقتصادی حاصله، بخش کلیدی و حیاتی برجام است.
وزرای خارجه در این بیانیه اظهار تاسف عمیق خود را نسبت به خروج آمریکا از برجام اعلام داشته و در یک مقابله آشکار با تحریم های یکجانبه آمریکا، بر تعهدات خود مندرج در بیانیه قبلی در تاریخ 15 تیر 97 در موضوعاتی همچون حفظ و ارتقای روابط گسترده تر اقتصادی با ایران؛ حفظ و استمرار کانالهای موثر مالی برای تعامل با ایران؛ تداوم صادرات نفت و میعانات گازی، محصولات نفتی و پتروشیمی تاکید کردند. آنها همچنین تعهد خود را به پیگیری اقدامات مشخص و موثر برای تضمین کانالهای پرداخت با ایران تکرار کردند.
سیام**1058