صفرعلی ماکنعلی صبح امروز در همایش ملی آنفلوانزای اظهار کرد: سازمان دامپزشکی کشور در 31 استان کشور برنامه کنترلی خاصی در رابطه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از موسسه رازی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه در سال 1397 برای اجرای برنامه کنترلی دامپزشکی، کشور به 4 منطقه تقسیم خواهد شد، افزود: منطقه نخست در شمال کشور، شامل استان های گیلان، مازندران و گلستان است که در این منطقه سیستم ردیابی، کانون یابی و معدوم سازی به روز خواهد شد. سیستم تشخیص نیز در این منطقه ارتقا خواهد یافت و آموزش و اطلاع رسانی لازم در قالب بسته ای اختصاصی برای شمال کشور عملیاتی می شود.
وی از اجرای برنامه واکسیناسیون هدفمند در مزارعی که ارزش اقتصادی بسیار بالایی دارند مانند مزارع مرغ مادر تخم گذار و مرغ مادر گوشتی خبر داد و خاطرنشان کرد: در این مناطق برنامه ای 3 ساله برای محافظت از مرغ مادر گوشتی و مادر تخم گذار در نظر گرفته شده است.
ماکنعلی برنامه دوم را مربوط به 7 استان آذربایجان شرقی، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان عنوان کرد و گفت: برای این مناطق نیز با توجه به بسته اطلاع رسانی، آموزش، ارتقا سیستم آموزش، سیستم های تشخیصی، کانون یابی و معدوم سازی اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی به ارتقا سطوح امنیت زیستی با اطلاع رسانی به مرغداران و نیز واکسیناسیون یک هزار واحد مرغ تخم گذار در این مناطق اشاره کرد و افزود: این واکسیناسیون به صورت هدفمند و حداکثر 3 ساله است تا بتوانیم نسبت به پاکسازی کانون ها اقدام کنیم، در 24 استان باقی مانده نیز سیستم پایش غیرفعال با پوشش صد در صدی از طریق اطلاع رسانی و آموزش انجام می شود.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در محور چهارم نیز با همکاری سازمان محیط زیست برای پرندگان وحش مهاجر برنامه پایش غیرفعال تشدیدی در نظر گرفته شده که در صورت تلفات غیرطبیعی ورود پیدا می کنیم و با نمونه برداری و معیارهای کنترلی از ورود ویروس به داخل کشور جلوگیری خواهیم کرد.
وی به اجرای این برنامه در منطقه بوجاق استان گیلان اشاره کرد و گفت: با این اقدام خوشبختانه موردی از آنفلوانزای H5N6 در طیور بومی و صنعتی در هیچ کجای کشور مشاهده نشده و امید است با این مدیریت واکنش صحیح، که درمنطقه شمال اجرایی شده، از شیوع این بیماری به داخل کشور جلوگیری کنیم.
ماکنعلی تاکید کرد: موسسه رازی در این زمینه می تواند با تولید واکسن بر اساس ویژگی های بیماری که توسط سازمان دامپزشکی ارائه می شود، نقش مهمی ایفا کند.