، فرهاد دژپسند امروز پنج شنبه و در نشست هماندیشی مدیران نظام بانکی اظهار داشت: بحث بانک و بانکداری از زوایای گوناگون از مباحث کلیدی به شمار میرود و در هر عرصهای از فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی پای بانک در میان است.
وی افزود: اگر بانک خوب کار کند، جریان تامین مالی به خوبی حمایت میشود و متناظر آن گسترهای برای بهبود فعالیتهای اقتصادی فراهم خواهد شد و هرچه فعالیت بانک بهتر باشد میتواند در روانسازی و سرعتبخشی به اقتصاد، افزایش رفاه اجتماعی و اعتلای کشور در بازار بینالمللی اثربخشتر باشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر لزوم ورود دولت در عرصه بانکداری، تصریح کرد: اگر میخواهیم کارکردهای بانک در راستای اهداف دولت محقق شود، اولین خصیصه بانک باید پیشرو بودن باشد و بانکها باید در شناسایی، جذب و عملیاتی کردن فناوریهای نو زبانزد باشند.
دژپسند با تاکید بر تاسیس مراکز تحقیقاتی در بانک بیان داشت: این مراکز نباید نمایشی باشد بلکه باید تحولات بانکداری در دنیا را رصد کرده و با شناسایی بهترینها آنها را بومی کند تا آن را مبنای یک جهش در اقتصاد قرار دهد. چرا که اگر میخواهیم بانکداری اهرم رشد و توسعه کشور باشد نمیتوان به صورت سنتی عمل کرد.
وی با تاکید بر ضرورت پیادهسازی اقتصاد هوشمند افزود: نظام بانکی میتواند محرک این اتفاق باشد و باید در این راه مسیر میانبر را طی کنیم برای مثال نباید دیگر دنبال کار بانکی برویم بلکه باید از راه میانبر به دنبال بانکداری دیجیتال حرکت کرد.
درخواست وزیر اقتصاد از هیات مدیره بانکها
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: اولین خواستهام این است که هیات مدیره بانکها در مجامع بانکها در سال ۹۸ مشخص کنند که برنامه استراتژیکشان برای تحول در بانک چیست و بحث دوم تبدیل بانکها به بانک چابک و نو و پُر خدمت است.
وی در ادامه با اشاره به تاکید رییس جمهور برای واگذاری اموال مازاد بانکها خاطرنشان کرد: مذاکراتی با بانکها انجام شده و یک برنامه یک ساله برای واگذاری داراییها و اموال و شرکتهای مازاد تنظیم شده است.
دژپسند با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه اصلاح نظام بانکی در شرایط فعلی عملیاتی نیست تاکید کرد: من معتقدم که اصلاح نظام بانکی شدنی است و مدیران عامل بانکها باید عزم جدی داشته باشند و با صرف فعل خواستن این امر را به نتیجه برسانیم.