به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، هشت شرکت حمل و نقل ریلی مسافری، در نامهای به سعید محمدزاده، مدیرعامل شرکت راه آهن خواستار افزایش ۲۰ درصدی نرخ بلیت قطارهای مسافری شدند.
در این نامه آمده است: طی سه سال گذشته، هزینه خدمات ارائه شده افزایش یافته و شرکت های حمل و نقل ریلی مسافری، خواهان اعمال افزایش ۲۰ درصدی قیمت بلیت قطار بر اساس ماده ۹ قانون دسترسی هستند.
همچنین شرکتهای ریلی با اشاره به آخرین تغییر قیمت بلیت قطار مسافری در آذر ۹۴، اعلام کردهاند: این در حالی است که در سال گذشته، دستمزد نیروی انسانی ۱۴.۵ و در سال جاری ۱۹.۵ درصد افزایش یافته است که به طور متوسط ۱۷ درصد می شود؛ از سوی دیگر، با توجه به نوسانات ارزی و خرید لوازم و قطعات یدکی ناوگان از خارج، درنتیجه هزینه های جانبی شرکت های ریلی افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، شرکتهای ریلی مسافری خواهان موافقت معاون وزیر راه و شهرسازی با افزایش نرخ بلیت قطار تا ۲۰ درصد نرخ فعلی شدند تا از مشکلات اقتصادی رهایی یابند.
ماده ۹ قانون دسترسی آزاد به شبکه حمل و نقل ریلی مصوب سال ۸۴ مجلس شورای اسلامی می گوید:
«نرخ حمل و نقل ریلی بار، متناسب با حمل و نقل جادهای به صورت توافقی فی مابین صاحبان کالا و شرکت های حمل و نقل ریلی تعیین و اجرا خواهد شد. بهای بلیط مسافرین توسط شرکت های حمل و نقل ریلی در هر مسیر و بر حسب نوع و درجه واگن، قطار و خدماتی که ارائه میشود تعیین و پس از تأیید هیأت مدیره راه آهن به مرحله اجرا درمی آید.»
متن کامل این نامه به شرح زیر است: