در مسائل ارزی بد عمل شد

  • یکشنبه 17 تیر 1397 ساعت 20:28

اخبار => سایر رسانه ها

رییس فر اکسیون امید با بیان این‌که «نباید به گونه‌ای عمل شود که اعتماد مردم به مسئولین و حکومت سلب شود»،از نحوه مدیریت سیستم ارزی کشور انتقاد کرد و گفت: در مسائل ارزی بد عمل شد به طوری که تجربه شکست خورده مدیریت ارز در سال ۷۳ و سال‌های ۹۱ و ۹۰ به نوعی دوباره تکرار شد در حالی‌که تجربیات موفقی در خصوص مدیریت ارزی در زمان دولت اصلاحات وجود داشت که می‌توانست مورد استفاده قرار بگیرد
در مسائل ارزی بد عمل شد

به گزار ش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف در نشست کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان با اشاره به تاریخچه‌ای از چگونگی تشکیل این بنیاد گفت: اواخر سال ۸۳ بود که نگرانی‌هایی وجود داشت که ما در کنار گرفتاری‌ها و مشغله‌های دولت از راهبردهای درازمدت در خانواده اصلاحات غافل بمانیم لذا تشکیل یک اتاق فکر ملی را برای کشور ضروری دیدیم تا بتوانیم شعارهای انقلاب و اصلاحات را پیگیری کنیم که در همین راستا به تشکیل بنیاد باران رسیدیم.

رئیس فراکسیون امید ادامه داد: با این جهت‌گیری فعالیت بنیاد باران آغاز شد اما اشتباهی در ابتدای امر منجر به محدود کردن بنیاد باران به  مدیران  ارشد و میانی دولت اصلاحات شد البته بعد از یکسال اول متوجه شدیم این شیوه عضوگیری نمی‌تواند ما را به نتیجه‌ای که می‌خواهیم برساند. بعد از انتخابات سال ۸۶ به این نتیجه رسیدیم که باید بر محوریت نیروهای جوان تاکید بیشتری داشته باشیم و در این مقطع زمانی بود که به تاسیس بنیاد امید ایرانیان رسیدیم.

وی با بیان این‌که «در برخی رسانه‌ها دیده می‌شود که بنیاد باران و بنیاد امید را رقیب یکدیگر می‌بینند»، گفت: حقیقتا بنیاد امید در همان مسیر بنیاد باران با رویکرد جذب حداکثری به خصوص در جذب جوانان فعالیت می‌کند.

وی در ادامه مهمترین مساله کشور را اخلاق و مهمترین مشکل را عدم پایبندی به اخلاق دانست و خاطرنشان کرد: در اساسنامه بنیاد امید به صورت شفاف تاکید دارد حرکت سیاسی به صورت حزبی صورت نگیرد چراکه نگران بودیم این تلقی شود این بنیاد حزبی در کنار احزاب اصلاح‌طلب است اما بنا بر این بود که اتاق فکر باشیم، راهبردها را مشخص و پیشنهاد دهیم که بتوانیم در راستای رسیدن به حکمرانی مطلوب به اداره بهتر حکومت از نگاه اصلاح‌طلبانه برسیم.

رئیس فراکسیون امید ادامه داد: نتیجه این مسیر پنج- شش ساله با وجود این‌که آن چنان رسانه‌ای هم نمی‌شد حضور جدی در انتخابات ۹۲ بود، حضور حداکثری نه تنها در انتخابات بلکه در همه رویدادهای سیاسی مهم کشور به صورت فعال مورد تاکید ما بود و اتخاذ این راهبرد  ابتدا در بنیاد امید مطرح و پیشنهاد شد، آن هم بعد از اتفاقاتی که در انتخابات مجلس سال ۹۰ با آن روبرو شدیم ومتوجه اشتباه اصلاح طلبان مبنی بر عدم حضور فعال در انتخابات شدیم و خوشبختانه این نگاه در جریان اصلاحات، کم کم جا افتاد و  بنیاد امید در رویدادهای سیاسی نقش کلیدی و محوری را به عنوان اتاق فکر ایفا کرد.

وی خاطرنشان کرد: برنامه راهبردی که برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲،انتخابات مجلس ۹۴ و انتخابات شوراهای سال ۹۶ ارائه دادیم طبیعتا برنامه جریان فکری  ما بود و رویکردی که ما در دهه ۹۰ گرفتیم رویکرد منطقی و درستی بود و علی‌رغم همه هجمه‌هایی که به ما صورت گرفت مردم حمایت خوبی از این رویکرد انجام دادند.

وی ادامه داد: در انتخابات شوراها علی‌رغم همه مشکلات و هجمه‌هایی که صورت گرفت اما مصمم تر شدیم که مسیر باید برنامه ای تر باشد و برای مشکلات کشور راه حل داشته باشیم و با این رویکرد در انتخابات شوراهای سال ۹۶ در کنار انتخابات ریاست جمهوری حضوری جدی و تاثیرگذار داشتیم.

رئیس بنیاد امید ایرانیان تصریح کرد: راهکاری که در بنیاد امید ایرانیان به آن رسیده‌ایم و این مساله در حال اجرایی شدن است تشکیل کارگروه‌های تخصصی بود .توقع ما از این کارگروه‎ها این است که برای شرایط کشور با یک نگاهی امیدوارانه فکر کنیم و حق نداریم آیه یاس بخوانیم.

وی تصریح  کرد: متاسفانه وضعیت به گونه‌ای شده است که در جلسات رسمی برخی مقامات اجرایی ،افرادی از خود سلب مسئولیت می‌کنند در حالی که حق نداریم از خودمان سلب مسئولیت کنیم و باید امیدوارانه برای حل مشکلات ،بویژه مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم چاره‌اندیشی کنیم.

وی با اشاره به ضعف‌های موجود در مساله مدیریت ارزی کشور اظهار کرد: در مسائل ارزی بد عمل شد و تجربه شکست خورده مدیریت ارز در سال ۷۳، و سالهای ۹۱ و ۹۰ را دوباره به نوعی تکرار کردیم در حالیکه تجربیات موفقی در خصوص مدیریت ارزی در زمان دولت اصلاحات موجود است که می‌توانست مورد استفاده قرار بگیرد.

نماینده تهران با طرح این پرسش که اکنون باید چه اقدامی انجام داد گفت:مردم در همه سختی‌ها همراه نظام هستند ، ما مسئولان شاید تغییر کرده باشیم اما مردم همان مردم هستند و نظام هم همان نظام است .ما می‌توانیم با وحدت و همدلی و میدان داری افراد متخصص از گردنه‌های سخت عبور کنیم به شرط آنکه به گونه‌ای عمل نکنیم که اعتماد مردم به مسئولین و حکومت سلب شود.

وی با اشاره به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی باید مبنای فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌ها قرار بگیرد و باید اقتصاد درون‌زا را مورد توجه قرار دهیم .ما باید برای مسائل اقتصادی و معیشتی برنامه محور باشیم و دچار روزمرگی نشویم.

وی تاکید کرد:از کارگروه‌های بنیاد امید،دانشگاه ها و سایر نهادهای راهبردی و نخبگانی کشور انتظار داریم که برای رسیدن به شرایط مطلوب و عبور از مشکلات و مسایل امروز کشور ،ْراهکارهای خود را در اختیار نهادهای ذی‌ربط از جمله دولت و مجلس شورای اسلامی قرار دهند.


تعداد بازدید : 331

ارسال نظر

ارسال