به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر ایران، بانوان باردار باید توجه بیشتری به رژیم غذایی خود داشته باشند، زیرا آنچه مصرف می کنند جنین آنها را نیز تغذیه می کند.
در شرایطی که دنبال کردن یک رژیم غذایی متعادل و با کیفیت بالا (یا رژیمی که بدون ابتلا به بیماری صبحگاهی می توانید آن را دنبال کنید) عاملی کلیدی محسوب می شود، برای حفظ سلامت خود و نوزادتان باید از مصرف برخی مواد غذایی نیز پرهیز کنید.
کالباس
کالباس می تواند حاوی باکتری لیستریا باشد که عامل یک بیماری به نام لیستریوسیس است. از علائم لیستریوسیس می توان به تب، سردرد، خشکی گردن، و اسهال اشاره کرد. لیستریا به طور ویژه برای بانوان باردار خطرناک است، زیرا می تواند به سقط جنین، زایمان زودرس، زایمان نوزاد مرده، یا عفونتی که جان نوزاد را در معرض خطر قرار می دهد، منجر شود. به جای کالباس، مصرف سینه مرغ پخته را امتحان کنید.
پنیر غیر پاستوریزه
پاستوریزاسیون فرآیندی است که در آن از حرارت بالا برای از بین بردن پاتوژن های موجود در غذاها استفاده می شود. بیشتر پنیرهای موجود در بازار پاستوریزه هستند، اما برخی انواع پنیر، به ویژه پنیرهای نرم، این گونه نبوده و مصرف آنها می تواند بانوان باردار را در معرض خطر قرار دهد. احتمال وجود لیستریا در این قبیل پنیرها نیز بیشتر است که می تواند مادر و نوزاد وی را بیمار سازد.
گوشت و غذای دریایی خام یا نیم پز
گوشت خام یا نیم پز، مانند استیک نیم پز یا سوشی، با خطر مسمومیت سالمونلا همراه هستند. سالمونلا هر ساله در آمریکا 1.2 میلیون نفر را بیمار می کند، 23 هزار نفر را در بیمارستان بستری کرده و 450 نفر را به کام مرگ می کشاند. سالمونلا می تواند موجب اسهال، تب، و گرفتگی های معده شود. بانوان باردار احتمال بیشتری دارد واکنش شدیدی به عفونت سالمونلا نشان دهند و خود باکتری نیز می تواند جنین را تحت تاثیر قرار دهد. ابتلا به عفونت سالمونلا می تواند موجب اسهال شدید و در نتیجه آن کم آبی بدن شود که می تواند انقباض پیش از موعد رحم را در پی داشته باشد.
برخی انواع ماهی
ماهی هایی مانند مارلین، تن چشم درشت، شاه خالمخالی، شمشیرماهی و کوسه دارای سطوح بالای جیوه در گوشت خود هستند و بانوان باردار باید از مصرف آنها پرهیز کنند. قرار گرفتن در معرض جیوه می تواند به سیستم عصبی مرکزی نوزاد آسیب وارد کرده و به اختلال حرکتی، عقلی و روانی-اجتماعی منجر شود. البته این به معنای آن نیست که از تمام غذاهای دریایی پرهیز کنید، اما باید گزینه هایی را انتخاب کنید که از نظر جیوه و آلودگی های دیگر در سطح پایینی قرار داشته باشند. به طور معمول، سالمون و ساردین انتخاب های خوبی هستند، زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 و جیوه کم هستند.
غذاهای دریایی دودی
همانند کالباس، غذاهای دریایی دودی می توانند حاوی لیستریا باشد. اگر به مصرف ماهی علاقمند هستید گزینه هایی با سطوح کم جیوه را انتخاب کرده و آنها را در خانه بپزید. از این طریق می توانید خطر ابتلا به بیماری را تا حد زیادی کاهش دهید.
تخم مرغ نیم پز
در این اینجا سالمونلا بزرگترین نگرانی محسوب می شود. به خاطر داشته باشید که توجه خود را تنها به خود تخم مرغ معطوف نکنید و محصولاتی که در آنها از تخم مرغ استفاده می شود را نیز مد نظر قرار دهید. چاشنی های سالاد سزار، نوشیدنی شیر تخم مرع، و حتی برخی بستنی ها می توانند حاوی تخم مرغ خام یا نیم پز باشند.
جوانه های خام
جوانه های ماش و یونجه غذاهای سالمی هستند، اما آنها می توانند حاوی باکتری هایی مانند سالمونلا نیز باشند. بر همین اساس، بانوان باردار بهتر است از مصرف جوانه های خام پرهیز کنند، زیرا خطر مواجهه با آلودگی زیاد است.