دانشگاه ها در تامین نیاز صنعت واقع بینانه عمل کنند

  • شنبه 10 شهریور 1397 ساعت 16:20

اخبار => سایر رسانه ها

دانشگاه ها در تامین نیاز صنعت واقع بینانه عمل کنند

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما

ناصر فخاری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایرنا درباره ارتباط صنعت و دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه ها در حوزه علوم مختلف فعالیت می کنند اما این فعالیت ها نه تنها به مهارت نمی انجامد که محیط کسب و کار هم استقبالی از آن نمی کند.
وی یکی از ضعف های موجود در این بخش را تداخل و موازی کاری سازمان ها و نهادهای مرتبط در امر مهارت آموزی عنوان و تصریح کرد: چند دانشگاه و سازمان در قالب مهارت آموزی فعالیت می کنند اما خروجی آنها افراد بدون مهارت یا کم مهارت است .
به گفته فخاری به این دلیل محیط های صنعتی و کسب و کار هم به دلیل همین ضعف نیاز خود را از دانشگاه ها تامین نمی کنند.

**نبود احساس نیاز از سوی صنعت به دانشگاه
فخاری معتقد است که در اصل، صنعت احساس نمی کند که دانشگاه ها می توانند نیاز این بخش را تامین کنند.
وی خاطرنشان کرد: تجربه چند دهه فعالیت دانشگاه ها نشان می دهد که مراکز علمی و دانشگاهی کشور در تامین نیاز بخش صنعت باید واقع بینانه عمل کنند.
مدیر مسوول فصلنامه تخصصی مدیریت پیشرفت، وجود نهادهای چندگانه سیاستگذار در حوزه علم و فناوری کشور و تامین نشدن نیاز بازار را نقیصه اصلی در ارتباط صنعت و دانشگاه عنوان و تصریح کرد: حوزه سیاستگذاری نظام علمی کشور به جای چندپارگی برای تحول در این حوزه تلاش کند.
وی در این پیوند یادآورشد: دانشگاه فنی و حرفه ای، مراکز جامع علمی کاربردی و سازمان فنی و حرفه ای کشور در حوزه مهارت آموزی فعالیت دارند اما خروجی این سه در تربیت نیروهای ماهر و کارآزموده مطلوب نیاز بازار و صنعت نیست.
رییس پژوهشکده دولت اسلامی، این تفکر که افراد با داشتن مدارج بالای تحصیلی می توانند مشکلات بخش صنعت را حل کنند، غلط دانست و گفت: برای حل مسایل کشور نیاز به مدارک بالای تحصیلی نیست و برای کارآفرینی هم ضرورتی برای داشتن این مدارک دیده نمی شود؛ چه بسا افرادی با داشتن مدرک دیپلم نیاز بازار و صنعت را بیش از یک دانش آموخته دانشگاهی می شناسند.
فخاری، بر ضرورت جلب اعتماد صنعت از سوی دانشگاه تاکید کرد و گفت: هم اینک این اعتماد از بین رفته و دانشگاهها باید در کسب و ترمیم مجدد این اعتماد تلاش کنند.

**نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی احیا شود
این پژوهشگر همچنین درباره نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد تحولات نظام علمی کشور تاکید کرد: نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر قرارگاه فرهنگی کشور مد نظر رهبر معظم انقلاب به طور جدد باید احیا شود.
وی مدعی شد که شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک حوزه تشریفاتی تبدیل شده و نقشی که باید در حوزه نظام علمی کشور ایفا کند در این شورا اتفاق نمی افتد.
به گزارش ایرنا، صاحب نظران و کارشناسان معتقدند که نظام علمی کشور بدلیل ایجاد نهاد های موازی متحمل آسییب های جدی شده و این نظام نیازمند طرحی نو است.
به اعتقاد آنها، وزارت علوم نیازمند بازنگری جدی و تدوین ساختار نهایی خود برای ایجاد معاونت پژوهش و فناوری است.
پژوهشکده دولت اسلامی در سال 1391 با هدف بستر سازی اجرای فرایند تحقق اهداف اسلامی مطرح شده از سوی رهبر انقلاب که کام سوم را تشکیل دولت اسلامی عنوان کرده اند تشکیل شده است.
**6984** 1200

تعداد بازدید : 271

ارسال نظر

ارسال