دانشجویان مازندران ربات کشاورز می‌سازند

  • یکشنبه 20 خرداد 1397 ساعت 17:22

اخبار => سایر رسانه ها

مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت که دانشجویان 2 دانشگاه مازندران به صورت مشترک با دانشجویان پنج دانشگاه روسیه ربات های کشاورز می سازند.
دانشجویان مازندران ربات کشاورز می‌سازند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، سید علی جعفرپور افزود : پروژه ساخت ربات کشاورزی یک پروژه علمی پیشنهادی اتحادیه اروپاست که بخش پژوهش این اتحادیه آن را با عنوان ' تقویت بین المللی سازی مهندسی کشاورزی ' به 2 کشور ایران و روسیه پیشنهاد داده است .
وی توضیح داد : پنج دانشگاه روسیه و 2 دانشگاه مازندران شامل دانشگاه کشاورزی ساری و دانشگاه فنی و مهندسی نوشیروانی بابل در این طرح مشارکت دارند.
مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه علوم کشاورزی ساری گفت که پیشنهاد دهندگان این پروژه هم دانشگاههای آلمان ، ایتالیا و اسلواکی هستند که خودشان نیز با توجه به تجارب در اختیار در کنار دانشگاههای ایران و روسیه پروژه را هدایت خواهند کرد.
جعفرپور افزود : اتحادیه اروپا به عنوان نهاد پیشنهاددهنده و حمایت کننده این پروژه مبلغ 700 هزار یورو برای اجرای آن در نظر گرفته است که سهم هر دانشگاه مجری 70 هزار یورو است که این مبلغ برای خرید تجهیزات و امکانات ، اعزام دانشجویان به کشورهای مبدع طرح و آموزش آنها هزینه می شود.

 جذب دانشجو ویژه برای اجرای پروژه 
مدیر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه کشاورزی ساری همچنین گفت که برای پیشبرد درست پروژه تحقیقاتی پیشنهاد شده ، رشته جدید اگرو مکاترونیک ( تلفیق کشاورزی ، مکانیک و الکترونیک ) در مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه از مهر ماه امسال دانشجو می پذیرد.
وی ظرفیت جذب دانشجو برای این رشته را 10 نفر اعلام کرد و افزود : این دانشجویان زیر نظر اساتید و کادر آموزشی کشورهای مبدع پروژه ، چگونگی ساخت و برنامه نویسی برای ربات های کشاورزی را فرا می گیرند . 
جعفرپور گفت که با آموزش این دانشجویان آنان به عنوان سازندگان و برنامه نویسان ربات های کشاورز مازندران در آینده فعالیت خواهند کرد .
نقش ربات در زمینه های مختلف از جمله کشاورزی در حال افزایش است و تاکنون این ربات ها در کشاورزی عمدتا در بخش برداشت و بسته بندی مورد استفاده قرار گرفتند.
به گفته مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه کشاورزی ساری ، ربات های پیشنهاد شده از سوی اتحادیه اروپا هم برای مراحل برداشت و بسته بندی محصولات به کار گرفته می شوند.
وی گفت که بعد از سه سال اجرای این پروژه و موفقیت آن ، دانشجویان در مقطع دکتری رشته اگرو مکاترونیک نیز جذب خواهد شد . 
مازندران 460 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که میزان تولیدات سالانه محصولات کشاورزی دراین اراضی هفت میلیون تن است . 
برداشت مکانیزه محصولات کشاورزی در این استان تنها به برنج ، گندم و خانواده غلات خلاصه می شود و دیگر محصولات به صورت دست چین برداشت آنها انجام می شود . 


تعداد بازدید : 282

ارسال نظر

ارسال