به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از بورس کالا، جعفر سرقینی در برنامه «روی خط بازار» شبکه رادیویی اقتصاد به لزوم عرضه سنگآهن در بورس کالا اشاره کرد و گفت: ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت به عرضه و کشف قیمت سنگ آهن در بورسکالا، خوشامد میگوییم و در نامهای به معادن نیز حمایت خود نسبت به این اتفاق را اعلام کردهایم.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه عنوان کرد: وزارتخانه مزبور تاکنون در زمینه قیمتگذاری سنگ آهن به خصوص در بخش خصوصی دخالتی نداشته و تنها در زمینه قیمتگذاری سه معدن نیمه دولتی یا به عبارتی وابسته به دولت نقش داشته است.
به گفته سرقینی، تاکنون قیمت محصولات معدنی براساس درصدی از شمش فولاد اهواز تعیین میشد که ما نیز تمایل به کشف واقعی قیمت محصولات معدنی در بستر عرضه و تقاضا در بورسکالا را داریم.
سرقینی به مزایای عرضه سنگآهن در بورس کالا نیز اشاره کرد و گفت: عرضه این محصول در بورس کالا موجب می شود از این پس معادن مقیاس کوچک نیز بتوانند قیمت محصول خود را در بورس کشف کنند. هر چند تا الان وزارتخانه در قیمتگذاری آنها دخالتی نداشته؛ اما خواه ناخواه قیمت محصول آنها از نرخ محصول معادن بزرگ مقیاس تبعیت میکرد. با عرضه در بورس این امکان وجود دارد تا قیمتها چه برای صادرات و چه برای عرضه در داخل، واقعیتر کشف شود و تنها به قیمت محصول تولیدی یک مجتمع وابسته نباشد.
او افزود: در مجموع استفاده از سازوکار بورسکالا برای معادن بخش خصوصی اقدام مثبتی است و قیمتها در فضای رقابتی به صورتی منصفانه تعیین خواهد شد.
سرقینی در خصوص اینکه سنگآهن چه شرکت هایی در بورس عرضه خواهد شد، گفت: در حال حاضر ایمیدرو و چند شرکت بزرگ سنگ آهن را برمبنای ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر در بورس عرضه میکنند که قرار است این اقدام در بین معادن کشور شمولیت بیشتری پیدا کند تا از این پس قیمتها بر اساس سازوکار بورس تعیین شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت در خصوص تسریع در پرداخت وجه ناشی از فروش محصول توسط تولیدکننده به عنوان یکی از مزایای مهم عرضه در بورس گفت: عرضه محصولات مختلف از جمله سنگآهن در بورس موجب میشود فروشنده زودتر به پول خود برسد و با توجه به شفافیت های معاملاتی در بورس، دستگاههای مالیاتی راحتتر میتوانند درآمدهای مشمول مالیات را شناسایی کنند، زیرا بستر معاملاتی بورس شفافیت معاملات را از هر نظر بیشتر میکند.
او در بیان دیگر مزایای این اقدام گفت: استفاده از مکانیسمهای معاملاتی بورس ضمن تسریع در انتقال وجه ناشی از معامله محصول بین خریدار و فروشنده، میتواند امکان تامین مالی را نیز برای تولیدکننده فراهم کند.
سرقینی افزود: به نظر من باید محصولات معدنی با ارزش افزوده بیشتر در بورس عرضه شود تا هم سود بیشتری عاید تولیدکننده شده و هم فروش آن در بازار راحت تر انجام شود.
معاون امور معادن وصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر کشف قیمت محصولات معدنی در بورسکالا بر پایه نرخهای جهانی افزود: استفاده از سازوکار بورس برای کشف واقعی قیمت سنگآهن برای معادن یک اقدام میمون و مبارکی خواهد بود.
وی همچنین از صادرات ۱۶ میلیون تنی کنسانتره سنگ آهن طی ۱۰ ماهه سال جاری خبرداد و گفت: ارزش این میزان صادرات ۹۰۰ میلیون دلار بوده که از حیث ارزشی ۴۴ درصد نسبت به صادرات ۱۰ ماهه سال گذشته رشد را نشان میدهد.
سرقینی همچنین اظهارداشت: ارزش صادرات کنسانتره سنگ آهن در مدت مشابه سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.
معاون امورمعادن وصنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: صادرات کنسانتره سنگ آهن امسال ۲۰۰ هزار تن به لحاظ وزنی کمتر از ۱۰ ماهه سال قبل ولی به لحاظ ارزشی یک و نیم برابر نسبت به مدت مشابه بیشتر بوده است. او در پایان تصریح کرد: تنها نظارت بخش دولت بر قیمتگذاری محصولات سه معدن نیمه دولتی متعلق به سازمانها و نهادهای دولتی است. در حال حاضر قیمت این محصولات بر اساس درصدی از شمش فولاد اهواز تعیین میشود.