به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، «اسماعیل اسفندیارپور» افزود: کشاورزانی که تا 15 اردیبهشت ماه گندم خود را به شرکت های غله تحویل داده اند، 100 درصد پول خود و آنهایی که تا 26 خردادماه گندمشان در سامانه این شرکت ثبت شده، نزدیک 50 درصد مطالباتشان را دریافت کرده اند.
به گفته وی، پول گندم کاران پس از ثبت، در سامانه های خرید شرکت بازرگانی دولتی ایران و بانک کشاورزی، پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه به تدریج مناطق سردسیری وارد چرخه خرید می شوند، اظهار داشت: پس از چندی کردستان، آذربایجان شرقی، زنجان و همدان وارد چرخه خرید می شود و به نظر می رسد تولید گندم در مزارع دیم استان های شمال و شمال غرب از شرایط خوبی برخوردار است.
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: با وجود اینکه گندمکاران بخشی از بذر گندم را برای خودمصرفی و بذر سال آینده نگه می دارند، تاکنون بیش از 250 هزارتن بذر گندم توسط دولت خریداری شده است.
وی تولید و کیفیت گندم امسال را بسیار کیفی عنوان کرد و گفت: تولید گندم امسال از پروتئین و گلتون استاندارد برخوردار است و با اقدام های صورت گرفته سن زدگی آن نیز کاهش یافته است.
نیازی به واردات گندم نداریم
اسفندیارپور با تاکید بر اینکه با وجود پیش بینی 13.4 میلیون تن گندم تولید و 10 میلیون تن خرید تضمینی کل نیاز گندم کشور در داخل تامین می شود، اظهار داشت: به دلیل استمرار در خودکفایی به نظر می رسد امسال هم نیازی به واردات گندم برای نیاز داخلی نداشته باشیم.
کشاورزان کاه و کلش ها را آتش نزنند
مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی، با هشدار نسبت به آتش زدن مزارع گندم پس از برداشت محصول به کشاورزان توصیه کرد: آتش زدن مزارع گندم علاوه بر از بین رفتن کاه و کلش، به نابودی مواد و عناصر مغذی خاک منجر می شود و این می تواند کاهش تولید را در سال های آتی به دنبال داشته باشد.
وی با بیان اینکه کاه و کلش باید در خاک حفظ شود، افزود: در سال های آتی دستیابی به افزایش تولید و خودکفایی در گندم به حفظ عناصر و مواد مغذی خاک بستگی دارد؛ بنابراین کشاورزان به طور جدی از آتش زدن بقایای گندم در مزارع خودداری کنند.
این مقام مسئول بر این باور است که مزارعی که سوزانده نمی شوند و بقایای حاصل از برداشت محصول به زمین بازگردانده می شود علاوه بر افزایش محصول و تقویت خاک از مواد آلی، در دراز مدت کاهش مصرف آب و انواع کودهای شیمیایی را به دنبال دارد.
خرید تضمینی گندم همه ساله از اواخر اسفندماه از شهرستان سرباز در سیستان و بلوچستان آغاز و تا اواخر مهرماه در دیگر استانها ادامه دارد.
پارسال نزدیک به 9 میلیون تن گندم به ارزش بیش از 114 هزار میلیارد ریال از گندم کاران سراسر کشور خریداری شد که با توجه به ذخایر سال 1395، همچنان خودکفایی در تولید این محصول استمرار پیدا کرد.
سال 1395 نیز 14 میلیون و 590 هزار تن گندم تولید و 11 میلیون و 525 هزار تن به ارزش بیش از 145 هزار میلیارد ریال خریداری شد.
براساس مصوبه شورای اقتصاد در سال زراعی 97 نیز همانند پارسال هر کیلوگرم گندم معمولی (نان) با افت مفید چهار درصد و افت غیرمفید 2 درصد به مبلغ 13 هزار ریال (1300 تومان) و گندم دوروم 13 هزار و 300ریال (1330 تومان) خریداری می شود.
البته طی سالهای اخیر که به خودکفایی در تولید گندم دست پیدا کرده ایم؛ در برخی موارد واردات موقت گندم به شرط صادرات داشته ایم به این صورت که گندم وارداتی فرآوری و صادر شده است.